iPon Hírek

A Sapphire keresztapája bemutatkozott

Dátum | 2006. 12. 22.
Szerző | Freeman07
Csoport | FŐ EGYSÉG

Amíg az ATI R600 grafikus magjára várunk, addig a Sapphire egy új videókártya-alternatívával örvendeztet meg bennünket. Ma reggel a cég bejelentette a két Radeon X1950 Pro magot tartalmazó videókártyáját, becenevén "A keresztapát".

A kártya természetesnek mondhatóan két táp csatlakozót is tartalmaz, ami nélkül - megfelelő áramerőség hiányában - működésképtelen. A Sapphire illetékeseinek állítása szerint a „két mag egy kártyán” verzió ugyanúgy teljesít, mintha mondjuk ha két X1950 Pro lenne Crossfire-módban összekötve. A kártya egy 16-szoros PCIe interfészen keresztül csatlakozik az alaplapra, az eddigi Radeon X1950 Pro grafikus processzorának órajele 575MHz körüli, memóriájának sebessége pedig 700MHz (effektív 1400MHz). Valószínűleg a keresztapa is hasonló órajeleken fog működni. Tartalmaz még magonként két DVI csatlakozót, így összesen négy monitor köthető rá egy időben.


Ugyanakkor a kártyán látható még két adapter, aminek segítségével Crossfire módban is használhatjuk a két videókártyát, aminek eredményeképp négy grafikus magot működtethetünk egyszerre a számítógépünkben. Azonban ha csak egyszerűen egy a kártyát szeretnénk használni, nem szükséges Crossfire-képes alaplap.

Mint az összes többi X-szériás Radeon videókártya, a keresztapa is befogható fizikai számítások elvégzésére. Bemutatók, illetve tesztek a 2007-es CES kiállításon láthatóak. A gyártó állítása szerint a polcokra leghamarabb jövő tavasszal fog eljutni „A keresztapa”.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2006.12.22. 09:30
vissza a hírhez

Amíg az ATI R600 grafikus magjára várunk, addig a Sapphire egy új videókártya-alternatívával örvendeztet meg bennünket. Ma reggel a cég bejelentette két Radeon X1950 Pro magot tartalmazó ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!