iPon Hírek

A Seagate beléphet az SSD-piacra?

Dátum | 2008. 06. 25.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

Az elemzők legfrissebb értesülései szerint a Seagate az SSD piac felé kacsintgat: a gyártó egy NAND Flash vállalat felvásárlására készül, amelynek segítségével végre belevághat az SSD meghajtók készítésébe. A merevlemezgyártónak egy megbízható, stabil gyártóra van szüksége ahhoz, hogy nyereséges, zökkenőmentesen üzemelő SSD ágazatot indítasson.


A Lazard egyik elemzője, Daniel Amir forrásai szerint a Seagate jó eséllyel indulhat az Intel 49%-os tulajdonrészéért, amely az IM Flas Technologies névre hallgató gyárban van. Az IMFT tulajdonképpen a Micron és az Intel közös vállalkozása, amelynek 49%-os tulajdonrésze jelenleg nagyjából 2 milliárd dollárt ér. Az Intel a spekulációk szerint hajlandó a tulajdonrész eladására, ugyanis a vállalat minden olyan üzletágból kiszáll, amely számára kedvezőtlen üzleti teljesítményt mutat fel, az IMFT pedig jelenleg ilyen.

Az elemzők másik fele szerint a Seagate teljesen más irányba indul majd el és a Hynix-ot vagy a SanDisk-et fogja felvásárolni. Ez utóbbi feltevés már csak azért is reálisabb, mert a Micron nem fogja ölbe tett kézzel nézni, ahogy az Intel és a Seagate között megszületik a megállapodás, az ugyanis hatalmas érvágás lenne a Micron számára, ugyanis elveszítené legnagyobb partnerét. A dolgok jelenlegi állása szerint a SanDisk felvásárlása az egyetlen komoly lehetőség a Seagate számára, de hogy pontosan mi válik valóra a spekulációkból, az hamarosan kiderül. Egy biztos: a jövőben komolyabb versenyre számíthatunk az SSD-piacon.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.01.29. 11:32
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!