iPon Hírek

A Seagate terjeszkedik: most a LaCie megszerzése a cél

Dátum | 2012. 05. 24.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | ADATTÁROLÁS

A neves merevlemezgyártó vállalat nagyjából egy éve jelentette be, hogy a Samsung merevlemez részlegét felvásárolja, most pedig újabb vásárlásra készül a cég vezetése. A legfrissebb célpont a LaCie, ami az átlagfelhasználók között kétségkívül nem annyira ismert, mint a professzionális felhasználók között. A francia LaCie termékpalettáján külső adattárolókat, felsőkategóriás LCD monitorokat és megjelenítő kalibráló eszközöket is találunk. Utóbbiak valószínűleg nem igazán, a külső adattárolók azonban kétségkívül érdeklik a Seagate vezetését.

A friss hírek szerint a Seagate célja, hogy a LaCie-ben többségi tulajdonhoz jusson: a vállalat 64,5%-os részesedést szeretne vásárolni, ami 186 millió dollárjába kerül majd. Amennyiben minden a terveknek megfelelően halad, úgy a tranzakció nyélbe ütése után a LaCie elnök-vezérigazgatója, Philippe Spruch a Seagate kötelékébe kerül, ahol az átlagfelhasználóknak szánt adattárolókkal foglalkozó részleg vezetője lesz.

A Seagate a felvásárlással a LaCie prémiumkategóriás, átlagfelhasználóknak szánt adattároló rendszereit, a hálózati adattároló rendszereit és különböző szoftveres megoldásait saját adattároló üzletágának termékeivel szeretné kombinálni. Az üzletnek köszönhetően a Seagate növekedése felgyorsulhat az átlagfelhasználóknak szánt adattárolók piacán – részben Európában és Japánban –, de ezzel együtt a vállalat komoly mérnöki és szoftverfejlesztői képességekkel is gazdagodik, plusz kapcsolatba kerül néhány kulcsfontosságú viszonteladóval is.

A hivatalos sajtóközlemény szerint a tranzakció lebonyolítására még idén sor kerülhet.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. hmisi
2012.05.24. 16:53
Én úgy tudtam, hogy a Samsung vette meg a Seagetet. Akkor most ez fordítva van? itt olvastam kb 1éve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. myckie2
2012.05.24. 17:58
Fordítva, a Samsungot vette meg a Seagate, mivel a Samsung átállt az SSD-k fejlesztésére. Rosszul olvastad, vagy rosszul emlékszel. A hírhez: értelmét nem látom miért fizetne bárki is ekkora összeget egy sima gyártónak. A Seagate saját maga is simán kifejleszthetné az ehhez szükséges dolgokat, na de mindegy nem értek hozzá.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Mukedli89
2012.05.24. 18:01
Szemmel láthatóan elég jól profitálnak a 2x magasabb merevlemez árakból. De legalább a garanciát ne húzták volna le 1 évre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. rastawicc
2012.05.26. 05:38
A garancia... Milyen garancia?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!