iPon Hírek

A sertésinfluenza betett a zombiknak!

Dátum | 2009. 05. 21.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Capcom megerősítette, hogy nem hozza el az E3-ra a Dead Rising 2-t, mert félnek a sertésinfluenza továbbterjedésétől.

"A Capcom-os srácok nem tudnak kimenni az E3-ra a Japán kormány szigorításai miatt." - nyilatkozta Chris Kramer szóvivő a Kotakunak. "A cég nagyon komolyan veszi a kormány figyelmeztetését." Hozzátette még, hogy a Dead Rising 2 lesz az egyetlen játék, amire ez hatással lesz.

A Japán kormány minden polgárának azt javasolta (nem kötelezte), hogy tartózkodjon a külföldi utazásoktól. Az országban már 191 fertőzöttről tettek jelentést, így a Capcom úgy döntött, hogy Keiji Inafune jobb ha marad a szigeten és kihagyja a konferenciát. Az ő személyének hiánya miatt határoztak úgy, hogy nem mutatják be a Dead Rising 2-t, annak ellenére, hogy a játékot Kanadában fejlesztik, méghozzá a Blue Castle stúdióban.

"A Dead Rising 2 lesz az egyetlen, ami emiatt távol marad az E3-tól. Ennek oka, hogy még a fejlesztés korai szakaszában van, és a rajta dolgozó csapat kellemetlenül érezné magát, hogy ha bárki más, mint Inafune mutatná be a demo-t."


Osakából - ahol a Capcom bázisa van - jelentették az első sertésinfluenzával fertőzött beteget Japánban, az az ország legveszélyeztetettebb városa. A Square Enix és a Koei is jelezte már, hogy hasonló tervei vannak, várjuk tehát a további fejleményeket a távolmaradásokkal kapcsolatban. Múlt hónapban az E3 szervezőinek  (Entertainment Software Association) nyilatkozata szerint még minden rendben ment a konferencia rendezése körül...

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. gebana
2009.05.21. 21:19
VISSZA A HIRHEZ

lol
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!