iPon Hírek

A Silicon Knights visszahívja megsemmisítésre az eladatlan játékait

Dátum | 2012. 11. 11.
Szerző | Svindler
Csoport | JÁTÉK

A bíróság egy öt éve húzódó tárgyalássorozatra tett pontot, amikor a héten ítéletet hirdetett az Epic kontra Silicon Knights perben. Az egész ügy nem sokkal az Xbox 360 megjelenése után kezdődött, amikor a Silicon Knights beperelte az Epic-et, azzal az indokkal, hogy a cég óriási veszteségeket okozott nekik, mert „szabotálta” az Unreal licenceket. A Silicon Knights állítása szerint a szerződésben az Epic azt ígérte, hogy hat hónappal az Xbox SDK megjelenése után már szállítani fogja a grafikus motort, de ez nem történt meg, elkéstek és a végtermék is hagyott némi kívánnivalót maga után, például pocsékul volt dokumentálva, és hiányoztak részei. Ez óriási csúszásokhoz vezetett a Too Human fejlesztésénél (amihez 750 000 dollárért vették meg az Unreal Engine-t), mert a cég arra kényszerült, hogy engine programozókat vegyen fel, és felhúzzon egy saját motort.

Csakhogy… 2007-ben az Epic is beperelte a Silicon Knightsot, arra hivatkozva, hogy az saját termékként beállítva létrehozott egy grafikus motort, amiben több ezer sor egyezett az Unreal Engine 3-ban találtakkal. Idén májusban a bíróság az Epic javára döntött, a Silicon Knightsnak 4.45 millió dollárt kellett fizetnie. A mostani lezárás ezt növeli még tovább 278 000 dollárral, plusz a zárás miatt a jogi gépezet költségeivel, így a Silicon Knightsnak összesen több mint 9 milliójába fájt a pereskedés. Mindezen felül az összes olyan szoftvert, ami részben Unreal technológiára épít, saját költségen vissza kell hívniuk és meg kell semmisíteniük. Az érintett játékok listája:

Ha valaki egy Too Human-re vagy egy X-menre vágyik, akkor gyorsan szerezze be. Az 1992-ben alapított, tehát idén 20 évessé váló, az utóbbi 1 évben viszont már csak vegetáló (öt alkalmazottja van) Silicon Knights pedig valószínűleg végleg le kell húzza a rolót. A már említetteken kívül olyan játékokat köszönhettünk nekik, mint a Blood Omen: Legacy of Kain (PC, PS), a Dark Legions (PC), vagy a Metal Gear Solid: Twin Snakes (GameCube).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Ipadnak
2012.11.11. 21:09
Őszinte legyek? Soha nem is hallottam róluk. Azért nem semmi ez a sok cím amit összehoztak. Nem kár értük, mehetne még utánuk nagyon sok kis és nagy hulladékot kiadó "fejlesztőcég".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Trevize198...
2012.11.11. 21:14
Pár játékukról már hallottam, de mind rettentően gagyi volt. Nem az a fejlesztőcég aki miatt sírni fogok (na jó azért nem, csak rossz kedvem van tőle ha rágondolok) mint pölö Westwood, Bullfrog stb.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. NKing
2012.11.11. 22:23
trevize1987: Lehetne még folytatni azt a listát
Ion Storm (Deus Ex), Iron Lore (Titan Quest), Codemasters (csak az autós részleg maradt, pedig Severance: Blade of darkness...), 3DO (főleg a Heroes III miatt), Eidos (Commandos), Presto Studios (réégi fejlesztő), Looking Glass Studios (Thief játékok, System Shock 1-2)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Terror
2012.11.11. 22:45
Pénz beszél, az Epic akkor is pert nyer, ha szerződést szeg. Így megy ez mindenhol...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DogTheDog
2012.11.12. 09:12
Szerintem a too human nem volt rossz,a pereskedes kirobbanasara is emlekszek.akkoriban volt viszhangja.
Azert az Epic tenyleg hibas volt a motorjuk ugyeben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. johnny312
2012.11.12. 09:51
Én nagyon sajnálom őket, szerintem jó játékokat köszönhetünk nekik. Igaz, én egy vénember vagyok és azok a jó játékok legalább 10-15-20 éve születtek. Pl. a Dark Legions még DOS-os volt, az első Blood Omen Win95-ös. Mindegyik nagyon jó, egyedi és hangulatos volt a maga nemében is idejében. RIP.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svindler
2012.11.12. 12:56
Pont ezt a kettőt akartam én is kiemelni, a Blood Omen máig itt figyel a polcon, én szerettem
Az viszont tény, hogy az új évezred nem hozott sikeres projekteket nekik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!