iPon Hírek

A Silverlight 4 új lehetőségei

Dátum | 2009. 11. 23.
Szerző | Gabriel
Csoport | SZOFTVER

Legalábbis fejlesztők számára már elérhetővé tette az MS a Silverlight legújabb, 4-es verziójának egy korai bétaváltozatát, amely azonban már most is jól szemlélteti, hogy mit várhatunk majd tőle a fejlesztési folyamat végén.


Egyebek mellett lehetőséget biztosít például HTML-tartalmak alkalmazásokba integrálására, támogatja a Google Chrome böngészőjét, valamint gyorsabb alkalmazás-indítást és -futtatást (utóbbi esetben a gyorsulás akár kétszeres is lehet az előző, 3-as verzióhoz képest) is ígér.

Mindemellett számíthatnak a fejlesztők videó- és audió-rögzítő eszközökre is, ami így megnyitja a kaput a webkamera-alapú videókonferenciás szolgáltatások kialakítása előtt is. Interfész-téren jön az elmaradhatatlan többérintés-támogatás, fogd-és-vidd kezelés, jobb-klikk-menük, stb., ráadásul támogatottá váltak továbbá a védett H.264-es, PlayReady DRM-es videók,. Újdonságokban tehát nincs hiány, lehetőségek vannak bőséggel - csak az a kérdés maradt megválaszolatlanul, hogy vajon mikor számíthatunk majd a végső változat elkészültére.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!