iPon Hírek

A Skype alapítói megint nagyot dobnak

Dátum | 2006. 12. 18.
Szerző | amazing
Csoport | SZOFTVER

Az Skype alapítói - az egyik legelterjedtebb internetes telefonos program - egy új szélessávú televíziós szolgáltatás fejlesztésébe fogtak, amely várhatóan a következő évben jelenik meg – jelentette a Financial Times hétfőn.

Már több mint 6000-en tesztelik a szolgáltatást, amely jelenleg A Velence Projekt (The Venice Project) néven fut. Janus Friis és Niklas Zennstrom a Skype tavalyi, az Ebay általi felvásárlásából származó bevétel egy részét fektette be ebbe az új projektbe. Friis elmondta a Financial Times-nak, hogy a peer-to-peer technológia, amelyet a szolgáltatás használ (hasonlóan a legtöbb fájl megosztó programhoz), lehetővé tenné több tízmillió ember könnyű és gyors kiszolgálását, és rövid idő alatt legyőzné a tartalomszolgáltatók biztonsági félelmeit.

Az Oregon Networks Skype kompatibilis IPTV-je
„Az általános helyzet, hogy éppen ez történik. A videók felkerülnek az internetre, és az embernek meg kell találnia a megfelelő stratégiát” – mondta egy interjúban.

Friis már októberben felvázolta az elképzeléseit a szolgáltatásról egy Dán napilapban, és a következő két hónapra jósolta a termék létrejöttét. Elmondta, hogy a célja a minőségi TV programok eljuttatása minden vásárlóhoz, aki szélessávú internettel rendelkezik.

A BusinessWeek úgy jellemezte a szolgáltatást, amely egy professzionális TV-nek és videónak a kombinációja az interaktív Web szolgáltatásaival. A kép nagyfelbontásban érkezik majd minden szélessávú internettel rendelkező felhasználóhoz, akik majd szabadon alakithatják, lejátszhatják, kereshetnek köztük.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2006.12.18. 09:41
Az Skype alapítói egy új szélessávú televíziós szolgáltatás fejlesztésébe fogtak, amely várhatóan a következő évben jelenik meg – jelentette a Financial Times ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!