iPon Hírek

A Skype felvásárolja a GroupMe-t

Dátum | 2011. 08. 22.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A Skype illetékesei örömmel jelentették be, hogy felvásárolják a csoportos üzenetküldő és konferencia beszélgetést kínáló szolgáltatásairól elhíresült GroupMe-t, ami a mobiltelefonok és okostelefonok piacán tevékenykedik. A vállalat alig több, mint egy éves, de máris a Skype, illetve a Skype felvásárlása miatt a Microsoft tulajdonába kerülhet, ha végre nyélbe ütik a tranzakciót.

A GroupMe összességében egy ingyenes szolgáltatás, amelyet mind mobiltelefonról, mind pedig okostelefonról el lehet érni. A felhasználók kapnak a fiókjukhoz egy egyedi mobiltelefonszámot, amelynek segítségével az általuk kialakított csoport tagjainak csoportos szöveges üzenetet küldhetnek, de akár csoportos telefonbeszélgetés kezdeményezésére is van mód. Mindkét esetben a felhasználói fiókhoz tartozó telefonszámot kell használni, akár beszélgetés, illetve chat kezdeményezéséről, akár ezek fogadásról van szó.

A vállalat ezzel együtt ingyenes helyzet-megosztó szolgáltatást is kínál, így a csoportok tagjai egy arra alkalmas okostelefon segítségével folyamatosan nyomon követhetik egymást a térképen, ki hol tartózkodik éppen – ha szeretnék. Ezzel együtt fénykép-megosztó szolgáltatás is rendelkezésre áll, így a csoport tagjai könnyedén és egyszerűen megoszthatják egymással saját képeiket, illetve kedvenc fotóikat. A GroupMe-vel kapcsolatban további részletek itt találhatóak.

A Skype, illetve vele együtt a Microsoft repertoárja így tehát hamarosan egy új közösségi szolgáltatással bővülhet a GroupMe jóvoltából. Hogy pontosan mennyiért sikerült felvásárolni a GroupMe-t? Nos, hivatalos információk híján csak a pletykákra hagyatkozhatunk, azok pedig azt állítják, hogy az alig egy éves vállalkozást nagyjából 80 millió amerikai dollárért kebelezték be.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Cris99
2011.08.22. 16:59
ÚÚ de fos ez a skype!!!
Folyton szarakszik, és 1-1 barátommal csak, van hogy mindenki online van csak az adott személy nem akivel beszélni akarok, 10-15relog után TALÁN fennvan! Javítsák a szarjukat utána shoppingoljanak!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. polarx
2011.08.22. 17:37
szerintem is ms a döntő skype mint maga megfog szűnni pontosabban átalakul ms gondolkodás módúvá ami hát nem tudom ki hogy érzi de a süllyesztőbe fog kikötni, szvsz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. mataczadri...
2011.08.22. 19:12
Most, hogy megvette a májkroszoft gondolom van lé mindenre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. mataczadri...
2011.08.22. 19:14
Cris991 Freeware
2Nem kötelező használni
3Egyszerre kb 20 millióan használják
4Úgy lehet fejleszteni ha megvesznek valamit és felhszasználják a technológiát amit megvettek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. 02679310
2011.08.22. 21:30
Skype for Mac-et hasznalom lassan egy eve es meg nem volt problema vele. Neha nem olyan jo a kep vagy hang de ha egyszere tobb millioan hasznaljak szerintem el lehet tekinteni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Humbuk
2011.08.22. 22:12
Harmadik dolog meg az, hogy a Microsoft most nem igen vásárolgathat, mert szerintem a "versenyhivatal" tilthatja neki. Ezért a felvásárolt skype-al vásárolják fel az említett céget amibe már nem igen köthet bele senki. (Ez csak saját vélemény, de ha logikusan gondolkodunk lehet benne valami.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Destroy666
2011.08.23. 10:58
A skype nagy hibája, hogy nem használ központosított servert, hanem a kliensek a serverek, kiszolgálók, hasonlóan a torrenthez. Ha sikerül kifognod egypár sz@ros ADSL-est, neadj isten mobilnetet használót, akkor kezdődik az adatvesztés. Még régebben (úgy egy jó fél éve) volt olyanom, hogy egy hónapig tartott kiküldenie a skypenak egy üzenetet. Valahol beragadt. Ha nem oldják meg a központosítást, akkor a süllyestőbe fg kerülni, mert magátol fog összeomlani az egész rendszer. Főleg, ha bekapcsolják a HD streaminget.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sanyix
2011.08.23. 22:10
amihez az ms hozzáér az szarrá válik

@Destroy666: jó nagy hülyeségeket írtál, pont központosítatlanság az egyetlen előnye, kisebb késleltetés, függetlenebb a hálózattól, nehezebb lehallgathatóság. Az egy hónap után megérkező üzenet pont hogy központosított probléma, mivel direkt kapcsolatban ha valami elveszik, az ELVESZETT. Nem mondja egy router 1 hónap múlva hogy na vegyük ki a memóriából és küldjük el újra, mert el sem menti...
Mellesleg ilyen adatveztés központosítva is megtörténik. A központosítottságot pedig nem kell "megoldani" mert egy 10 éves hülyegyerek is ír egy központosított im programot, viszont peer to peer-t nem olyan egyszerű. Aztán egy peer to peer rendszernél mi omlana össze? Ja az internet az összeomolhat
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Svidi
2011.08.29. 09:13
Gyerünk, ezaz, tegyen tönkre még több normális dolgot a mikrofos... Mióta megvette a skype-ot, az csak szarabb lett. Aktívan használom már hónapok óta. Azelőtt sosem vettem észre, ha frissített, ha beállítottam a nyelvet, akkor magyar maradt. Jó, néha előfordult, hogy ahogy bejelentkezik a partner nem azonnal látható, ez még most is megvan. De azt magyarázza el nekem valaki, hogy mi a faszért kellett új login screen, miért kell kb hetente frissíteni, miért állítódik át RANDOM gyakorisággal a nyelv angolra, miért kellett a beszélgetőablakot is úgy átalakítani, hogy 6 percig kellett keresnem a "képernyő megosztása" funkciót? MIÉRT TETTED EZT MIKROFOS??? De még mindig jobban használható beszélgetésekre (audió vagy videó), mint a windows live crappenger...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!