iPon Hírek

A SoftBank legújabb szerzeménye a Boston Dynamics

Dátum | 2017. 06. 12.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A SoftBank neve egyre sűrűbben tűnik fel a híradásokban, ugyanis az elmúlt egy év során meglehetősen fontos felvásárlásokat sikerült nyélbe ütnie. Az egyik legkomolyabb lépés az ARM felvásárlása volt, legutóbb pedig 4 milliárd dollár értékben vásárolt részesedést a nagy és neves GPU- és szoftverfejlesztő vállalatban, az Nvidiában – ez természetesen segített abban, hogy az Nvidia piaci kapitalizációja az elmúlt néhány hét során mintegy 25 milliárd dollárral növekedjen.
Természetesen a SoftBank vezetése továbbra sem áll meg, ugyanis folyamatosan újabb piaci lehetőségek után kutatnak, amelyek keretén belül újabb fontos felvásárlásokat üthetnek nyélbe. A virtuális kirakós legújabb építőkövét már meg is találták, ugyanis szemet vetettek a Google anyavállalatának tekinthető Alphabet Inc egyik cégére, a Boston Dynamics-re, amelynek neve a cég szakemberei által kifejlesztett speciális robotok jóvoltából válhatott világszerte ismertté. Pont ezek, vagyis a speciális robotok keltették fel a SoftBank vezetésének figyelmét, ugyanis a SoftBank Group Corp. elnöke és ügyvezető igazgatója, Masayosi Son úgy véli, az okos robotika kulcsfontosságú szerepet játszik majd az információ forradalom következő szintjén. A SoftBank a jövőben minden segítséget megad a Boston Dynamics szakembereinek, hogy további fejlődést érhessenek el a robotika területén, valamint olyan alkalmazási területeket találjanak, amelyek könnyebbé, biztonságosabbá és teljesebbé teszik az életet.
Arról sajnos nem esett szó, hogy a felvásárlás során pontosan mekkora összeg cserélt gazdát, az viszont kiderült, hogy a SoftBank a Boston Dynamics mellett a japán Schaft-et is felvásárolta, amely kétlábú robotok fejlesztésében és tervezésében jeleskedik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!