iPon Hírek

A Sony a PS4 sikerére épít

Dátum | 2014. 11. 26.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Hatalmas változások történtek a Sony-nál, mióta Kaz Hirai, a Sony Computer Entertainment korábbi vezetője lett a cég elnöke 2012 áprilisában. A Sony az utóbbi években komoly veszteségeket szenvedett, most pedig úgy néz ki, hogy az előzetes várakozásaikban számolt veszteség négyszeresét fogják elszenvedni, ami nagyrészt az Xperia okostelefon biznisz rovására írható. A japán óriáscég most azzal próbál újra profitábilis lenni, hogy a már sikeres PlayStation 4 vonalat erősíti tovább, a TV és mobil ágazatából pedig visszavesz. A Reuters jelentése szerint egy, a befektetőknek tartott konferencián a Sony bemutatta hároméves tervét, amelynek szerint a PlayStation 4 és a képérzékelő szenzor ágazatok nagy bevételt fognak hozni, így azokra összpontosítanak. A cég az eladások 30%-os csökkenése ellenére is még mindig reméli, hogy a gyenge TV és okostelefon üzletből is lesz valami haszna. A valódi pénz azonban a PS4-ben van, amelyből szeptember 30-cal bezárólag 13,5 millió példány kelt el világszerte. A Sony elmondása szerint arra számít, hogy a videójáték részleg eladásai 25%-kal nőnek, azaz összesen 1,6 trillió yen folyik majd be a konyhára belőlük - ebben a személyre szabott TV, videó és zene disztribúciós szolgáltatásoknak és PlayStation Plus előfizetéseknek lesz oroszlánrésze. Úgy tűnik a piac már reagált is a hírekre: a Reuters rámutatott, hogy Sony részvények ára 6%-kal emelkedett a keddi záráshoz képest.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Morph76
2014.11.26. 20:26
A Sony a gyenge üzletpolitikája miatt tart ott ,ahol!!
Régen a Trinitron időben ő volt a király ,de ez elmúlt és azt hiszi ma is olyan jó Tv-ket gyárt,mint anno.Össze kéne szedni magukat és nem túlárazni a középszerű tv-it!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. gab78
2014.11.26. 22:23
A TV-ben szerintem lenne pénz, de fejleszteni kellene! Hol a megfizethető árú OLED? Hol vannak a nagy felbontású TV-k? Hol vannak a gyors SmartTV rendszerek. Nekem Samu van, de a belső cuccai tetű lassúak. Lenne még mit fejleszteni rajtuk, ezek hol vannak? Az alsó házban még mindig nem kínálnak FullHD-t! Miért is?

Telefonok, a telefonokkal mindenki szenved! Ami megy az a iPhone. Talán a példájukat kellene követni és több egyediséget vinni a készülékekbe, főképp OS szinten. Én személy szerint rosszul vagyok már a Droidoktól. Igaz ez pénz és kockázat, de ha bejön!!! A WP is nehezen indult, de folyamatosan növekszik a részesedése, és annyira nem is rosszak, már ami a sebességét illeti, csak nekem van olyan érzésem, mintha egy show műsort tartanék a kezemben.

Fejleszteni kell, innovatív elgondolásokat belevinni!

Pl Nincs TV Display Porttal! Pedig játékosok vannak szép számmal, akik TV-n is nyomják! Simán megcélozható lenne a játékosközönség egy Adaptív Synces DP-os szériával (ha már az úgy is jön), megfejelve egy jó beépített médialejátszóval.

Monitoroknál is lehetne javítani a körítésen, a csatlakozókon, füles/mikrofon csati pl a monitoron?! A HDMI-n és a DP-on is átvihető már a hang, vagy oldalt USB plusz egy tartóbak a telefonnak? Nem kell lökdösni semmilyen USB Hubot az asztalon ott van, szem előtt van, géphez köthető, tölthető...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Veisinger
2014.11.27. 03:11
Nekem van egy túlárazott Sony TV-m, soha többet nem vennék mást! Egyszerűen rossz nézni a többit ehez képest!
Az androidot valóban el kéne már felejteni, még a firefox os-sel is jobb lenne, sőt egy olyat még vennék is!
A ps4-nek nem értem a hatalmas sikerét, és nem a középszerű hardver miatt, hanem a brutálisan gyenge játékfelhozatal miatt, bár ez nem csak a Sony hibája, hanem az egyéb kiadóké is. Sőt a Sony legalább próbálkozik valami újszterű exklúzív címet kiadni!
Miközbe írom a hozzászólást csak röhögök magamon, hisz nekem is van egy ps4-em, de minek??? Az összes játékomat kölcsönadtam egy haveromnak hónapokkal ezelőtt,oylan semmilyenek voltak!
De bízom benne, pl most itt az új LBP3,meg a GTA5, és mostmár legalább látható az alagút vége hogy lesz még itt GOW, UC4 valamint néhány meglepetés! De azért kirávom még esnek az árak kicsit!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Riddick77
2014.11.27. 07:23
Arról azonban nem sokan tudnak,hogy a PS4 is első szériás nextgen konzol.

Amiből majd következik,hogy jó eséllyel 1-2 éven belül problémák lehetnek a nem kiforrott technológia miatt.

A héten láttam pont egy 8 hónapos Ps4 -et elhalni.
Külföldön vették,és a Sonynak nincs normális garanciája.

A javítás fizetősbe meg olyan,mintha vennél egy új gépet!

Szóval,majd az idő megmondja,hogy meddig bírják a mostani Ps4-ek,mígnem jönnek az új Slim verziók.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2014.11.27. 08:02
2015.-ben veszett sok jó játék fog kijönni, és lesz több belsős cucc is, ami garancia a minőségre. Remélem tényleg nagy siker lesz a PS4, nagyon ráférne a cégre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Riddick77
2014.11.27. 12:27
Elég sok konzolt látok,és konzolboltosakkal is napi kontakt van. Amit leírtam az valós,ha neked ez nem tetszik ,akkor naív vagy ,és sajnállak.

A téma nem ér annyit,hogy leálljak veled vitatkozni valamin,ami tény.

Amerikai Ps4 fórumokat olvass,többen az Amazonnál kértek gépcserét,mert a Sony nem volt normálisan elérhető, de sok PS4 blue led hiábval csippan egyet,azt nem indul. A Sonynak,meg olyan a szervíze,hogy nem szedhetik szét a gépeket a szervizesek,hanem kiküldik talán Franciaországba,és adnak árajánlatot komplett alaplap cseréről,ami annyiba fog kerülni,mint egy komplett gép. Sony szervizes mondta. Welcome to the real world!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. bruce_prin... gab78
2014.11.28. 08:49
Nekem 2 tv-m van es mindketton van displayport (ez egyik pedig occo led, de jo) .
De ertelme nem sok van mert hdmi-n hangot is leadnak a kartyak igy nem kell 3iksz ujabb kabel, meg egy ujabb fogyaszto meg minimum 2 ujabb doboz.
Igy is ugy nez mar ki a tv mogott a sok csirkebel, hogy az hanyinger.
uyge:
pc: power,hdmi,wireles bill kabele az adohoz,box kontroller detto,webkamera,
settopox: power, koax,hdmi
dvd: Power,hdmi.
Es akkor erre meg jone meg + egy 23.1-es (most itt tartunk mar ugye?) hangrendszer 86567 kabellel sok szirszar kulon dobozkaval.
Ugy nez ki mar egy lakas lassan mint egy kabelteve fejallomas baszom

A jatekosoknak jatek kene, nem adaptive sync (vagy mi a seggem) meg parasztvaki csilivili.
Csak mondjuk a sonynak ebbe meg minimalsi beleszolasa van (es akkro se teszi mert a csilivili baromsagba van a penz).

A ps4 meg akkor lesz siker, ha mostantol szamitva 2-3 even belul (azaz a megjelenestol szamitott 4 even belul kb) atlepi az 50 milliot.
Nem fogja.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Pandamoniu... Riddi...
2014.12.01. 19:47
Ez már a PS3-nál is így volt. A hivatalos Sony szervizek iszonyatos árakkal dolgoznak és hónapokat kell várni. Persze amíg van gari konzolboltba addig nem érinti nagyon az embert de utána nagyon kellemetlen mikor 1,5 hónap várakozás után közlik az emberrel, hogy egy új konzol áráért cserélnek a régiben alaplapot...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!