iPon Hírek

A Sony egyelőre nem csökkenti a Vita árát

Dátum | 2012. 06. 06.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Sony Worldwide Studios főnöke, Shuhei Yoshida szerint az eladás nehézségei ellenére a cég elégedett a Vita árával, és az idén semmiképp sem szándékozik csökkenteni azt, jelenlegi prioritásuk a játékok és szolgáltatások bővítése és eladása. "A vásárlók persze sokat beszélnek a Vita áráról, főleg ha memóriakártyát is kell venniük hozzá. A kártyák árcsökkentésével mindenképpen foglalkoznunk kell a jövőben." Ha permanensen nem is csökkentik a Vita árát, de időszakos kedvezményekre azért számíthatunk, egy nagyszabású akció keretében június 1-től 15-ig Franciaországban 50 euró engedménnyel árulják a kézikonzolt.

A PSVitából a briteknél 10 héttel a megjelenése után 100000 példányt tudtak eladni, ami kevesebb, mint a harmada az anno ugyanennyi idő alatt eladott PSP-k mennnyiségének. Március végéig világszerte összesen 1,8 millió darab fogyott el a kézikonzolból, ezt az eredményt a nagyfőnök, Kaz Hirai jó kezdetnek nevezte. "Egy olyan játékplatformon, mint a Vita a szoftver a siker kulcsa, az számít, hogy az mennyire jó. Szoftver téren kell megerősödnünk, hogy jobban menjen az üzlet, ez az alapkoncepció." – nyilatkozta Hirai.

A Vita tulajdonosok sok új játékbemutatóra számítottak a Sony E3-as sajtókonferenciáján, de csalódniuk kellett, az Assassin's Creed 3: Liberation és az All-Stars Battle Royale Vitás verziójának bejelentésén kívül nem sokmindent kaptak. Yoshida ezt azzal magyarázta, hogy a Sony a korábbi évek bemutatóihoz képest sokkal rövidebbre szabta az ideit. "A konferencia olyan jól ment, ahogy számítottunk rá. Sok Twitter üzenetet kapok, a játékosok mind azt kérdezik, hol vannak a PS Vita játékok. Visszanézve a dolgot, a mi hibánk volt, hogy nem vettünk minden szempontot figyelembe, amikor megterveztük a programot. Több időt kellett volna fordítanunk arra, hogy bemutassuk a Vitára jövő évben megjelenő játékokat."

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. Zelbacsi
2012.06.07. 08:08
"Több időt kellett volna fordítanunk arra, hogy bemutassuk a Vitára jövő évben megjelenő játékokat."

Jó duma. Egy új platformra, ahol kritikus a szoftver, ott ha lenne sok várható szoftver, akkor nem hallgatnának róluk ilyen mélyen, ennél azért több eszük van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. csigabigaf
2012.06.07. 09:37
"ennél azért több eszük van."

Sajnos ebben nincs igazad. Sony évröl évre bemutatja hogy egyszerűen fingja nincs arról hogy mit csinál és ha sikerül is valami jól az a véletlennek köszönhető.

PS2-t leszámítva minden gépük komoly tartalom nélkül került ki.
A PS3 évek alatt hozta be a 360-at mert olyan vérszegényen indult, PSP eladások szerintem több mint felét az adja hogy emberek feltörték emulátorokat nyomni.
A PSVitát meg mindenféle húzóerőnélkül állították szembe a 3DS (relatív) komoly felhozatalával szemben. (a nintendó húzóereje a nintendófanoknak több mint elég volt, azokból meg elég sok van)

Nem hinném hogy komolyan azthitték hogy néhány ígéret jó játékokról hónapokkal, évvel késöbb elég lesz, vagy hogy a single player uncharted majd elviszi a rendszert (mert sokan vesznek ilyen drága gépet egy nemtom, 3-5 órát játék lejátszására).

Hoztak volna egy Monster Huntert a géppel japánban azonnal elkapkodták volna őket, ott a PSPt szinte csak azért veszik, ehelyett eleresztették maguk mellett és a 3DSre jön.
De egy MGS, valami Demon's Souls átirat, hasonló dolgok is működtek volna.
Sőt ha hagyják hogy feltörjék a rendszert még az is pozitív lenne, ahogy az a PS3al is megtörtént, sok gép eladás, kijavítják a hibát, és máris megy a szekér.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. DogTheDog
2012.06.07. 10:42
csigabigaf:

Hasonloan latom en is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Fryms
2012.06.07. 10:50
Azért azt vegyétek figyelembe, hogy a gyártóknak nem igen a vason van a hasznuk, sokkal többet nyernek a játékokon kiegészítőkön.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!