iPon Hírek

A Sony Ericsson meghódítja Indiát

Dátum | 2007. 02. 02.
Szerző | aruboczki
Csoport | EGYÉB

A világ negyedik legnagyobb mobiltelefon gyártója február 1-én jelentette be, hogy elkezdték a hiperolcsó telefonok gyártását, amelyet Indiában dobnak majd piacra. Olcsó ára ellenére a készülékek alkalmasak lesz zenehallgatásra is, és természetesen színes kijelzőkkel látják el. A gyártásban egyébként a Flextronics és a Foxconn is részt vesz majd.

A Sony Ericcson reményei szerint 2009-re a hiperolcsó készülékek száma meghaladja majd a 10 milliós darabszámot is, köszönhetően a gyors iramban bővülő indiai mobilpiacnak. A készülékeket elérhető áron kínálják majd, a különböző funkciókat és alkalmazásokat pedig kifejezetten a helyi igényekre szabják át.


Miles Flint, a  Sony Ericsson elnöke szerint az olcsó mobilok eladásával jó versenyhelyzetbe kerülhet a cég, így lehetőségük lesz más olcsóbb termékeket is kifejleszteni. „A helyi indiai gyártás jelentős költségmegtakarítást eredményez, a megtakarított összeget pedig más, hasonlóan olcsó áron elérhető termékek gyártásába fektetjük.” – tette hozzá Flint.

Ami pedig az anyagiakat illeti, becslések szerint a cég nem fog rosszul járni: akár három százalékkal is megnőhet piaci részesedése, lekörözve az előtte álló Samsungot. Egyelőre azonban továbbra is a Nokia áll az élen a mobiltelefonok piacán 35,2 %-os részesedéssel, maga mögé utasítva a 21,9 %-ot birtokló Motorolát, és a jelenleg 10,7 %-kal harmadik helyen álló Samsungot. 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.02.02. 10:34
vissza a hírhez

Olcsó mobiltelefonokkal rukkol elő a Sony Ericcson az indiai piacon. Az olcsó készülékeket így a kevésé tehetős vásárlók is megengedhetik majd ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!