iPon Hírek

A Sony és az újrahasznosítás

Dátum | 2008. 11. 15.
Szerző | Gabriel
Csoport | MULTIMÉDIA

Beindította Zöld Kesztyű Szolgáltatását (Green Glove Service) a Sony, amelynek keretében arra bíztatja az embereket, hogy régi katódcsöves (CRT) tévéiket ne dobják ki, hanem adják át nekik újrahasznosításra... és vegyenek helyette Sony BRAVIA LCD TV-t.

Igen, a szolgáltatást csak azoknak kínálják fel, akik akár a SonyStyle.com-on, vagy Sony üzletekből vásárolnak 32 hüvelykes vagy nagyobb tévéket, házhozszállítással. Ez esetben a Sony markos szállítólegényei leteszik a vevő lakásában az új tévét, és magukkal viszik helyette a régi CRT-s darabot feldolgozásra.

Így tehát a Sony tovább bővítette az Amerikai Hulladékkezelő-Újrafeldolgozóval közösen folytatott Visszavételi Újrahasznosító Programja (Take Back Recycling Program) kereteit, kényelmesebbé téve az újrahasznosítást az emberek számára is, mivel a Zöld Kesztyű előtt a vásárlóknak még személyesen kellett "beszolgáltatniuk" a régi tévéiket és egyéb elektronikai cikkeiket.

A program egyelőre sajnos csak az USA-ban működik, ám remélhetőleg kiterjesztik hamarosan Európára is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. pluto
2008.11.15. 13:51
Vissza a cikkhez.
Ha ettől több TV-t ad el a SONY akkor egészségükre. Jó ez a "zöld" imádat csak kár hogy nem gondolnak abba bele az emberek hogy sokkal többet ártanak a természetnek azzal hogy ha vesznek egy ilyen új TV-t mintha megtartanák a régit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Svindler
2008.11.15. 14:03
Nos ha össze-vissza cserélgeted a TV-det azzal valóban nem sokat segítesz, de azért lássuk be egy TFT-nek komoly előnyei vannak a CRT-kkel szemben, "zöld" szempontból például a kevesebb fogyasztás azonos méreten.

Mondjuk ez csak a házhozkimenetel miatt érdekes, különben EU-ban is kötelesek bevenni egy bótban a régi TV-det ha veszel valamit (csak aztán kérdés, hogy nálunk ellenőrzi e valaki hogy utána mit csinálnak vele, vagy csak annyi a különbség hogy ők dobják ki...)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. pluto
2008.11.15. 15:00
Tény hogy sokkal jobb, fogyasztás, méret súly tekintetében, de még szerintem a TFT meg az LCD nem olyan jó mint amit el lehetne várni 2008-ban. A TFT kis ütödéstől is kilyukadhat és elpárolog belőle a folyadék ami méregdrága az LCD meg nem tud fekete színt adni. Nekem ilyen szempontból a TFT/Plazma TV-k jönnek be, csak azok meg melegenek. De majd jövőre vagy azután jönnek a jó kis Oled TV-k. Az LCD-k azért tényleg jók, és már szerencsére olcsóbbak is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!