iPon Hírek

A Sony is lerántotta a leplet Google TV alapú megoldásairól

Dátum | 2010. 10. 13.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | MULTIMÉDIAA Logitech után most a Sony is bemutatta Google TV kínálatát. A gyártó összesen négyféle HD televízióról és egy új Blu-ray lejátszóról rántotta le a leplet, amelyek a következők: a 24 hüvelykes képátlójú NSX-24GT1, a 32 hüvelykes kijelzővel ellátott NSX-32GT1, a 40 hüvelykes megjelenítővel érkező NSX-40GT1, valamint a 46 hüvelykes képátlójú kijelzővel ellátott NSX-46GT1, és az NSZ-GT1-es nevet kapó Blu-ray lejátszó. A TV-k közül a 24-hüvelykes modell CCFL-es, míg a többiek ledes háttérvilágítással rendelkeznek.


A négy Google TV támogatással ellátott HD televízió esetében közös tulajdonság, hogy mindannyian rendelkeznek beépített WiFi adapterrel, négy darab HDMI porttal és négy darab USB 2.0-s porttal. Az újdonságok  Dual View módot is kínálnak, azaz a televízió adás megtekintésével egy időben internetezhetünk is rajtuk. A televíziók segítségével a Sony prémium streaming szolgáltatásához is hozzáférhetünk. A termékek több előtelepített alkalmazást is tartalmaznak, amelyek között a CNBC, a Napster, az NBA, a Netflix, a Pandora, a Twitter és a YouTube alkalmazása egyaránt megtalálható. A gyártó mindegyik televízióhoz mellékel QWERTY billentyűzettel ellátott távirányítót, amely a hivatalos közlemény szerint magában foglal egy optikai egeret is.


A fent említett QWERTY billentyűzettel ellátott távirányítót az NSZ-GT1-es Blu-ray lejátszóhoz is megkapjuk. Ez a gép szintén kínál Dual View támogatást, tartalmaz WiFi adaptert, valamint egy HDMI bemenetet és egy HDMI kimenetet is. A lejátszó ezen kívül még négy darab USB 2.0-s porttal is el van látva, akárcsak a TV-k.


A televíziók közül a 24-hüvelykes modell 600 dollárba, 32 hüvelykes társa 800 dollárba, a 40 hüvelykes változat 1000 dollárba, míg a 46 hüvelykes "csúcsmodell" 1400 dollárba fog kerülni. Az NZS-GT1-es Blu-ray lejátszóért 400 dollárt kérnek majd el az üzletekben. A felsorolt újdonságok jövő hónap folyamán kerülhetnek a boltok polcaira, elsőként az Amerikai Egyesült Államok területén.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Joco1114
2010.10.13. 17:23
Tetszik. A távirányítója meg különösképpen. TV + számítógép = Jövő...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. zevilaga
2010.10.19. 19:57
Tényleg nem rossz, de ezt megcsinálhatod egy lapostáváre kötütt nettoppal is kb ugyanilyen költségvetés mellett. És az még másra is alkalmas.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!