iPon Hírek

A Sony lenyomozhatja Geohot oldalának látogatóit

Dátum | 2011. 03. 07.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

A Sony engedélyt kapott arra, hogy megszerezze George "Geohot" Hotz weboldala látogatóinak IP címeit, mivel az említett személy feltörte a PlayStation 3-at. A tárgyalások tovább folynak, a döntést Joseph Spero bíró hozta, hozzáférést adva Hotz YouTube, Google és Twitter accountjához is.

A bíróság által adott határozat a Geohot.com weboldal ellátóját, a Bluehost internetszolgáltató céget kötelezi, hogy szolgáltasson ki minden dokumentumot, szervernaplót (log), IP cím naplót, számla információt, hozzáférési aktát és regisztrációs űrlapot. Egy másik határozat ugyanezt előírja Hotz blogjára, a geohot.3.blogspot.com-ra is. A Sony annak is utána nézhet, hogy kik nézték meg, illetve írtak hozzászólásokat Hotz YouTube-os Sony-ellenes rap videójára, melyről ha lemaradtatok (nem veszítettetek sokat), itt nézhetitek meg.

A Twittert illető határozat is teljes hozzáférést biztosít a japán multinak, hogy lenyomozzon minden nevet, címet és telefonszámot, ami bármi módon hozzáköthető Hotz Twitter accountjához.

A Sony a törés hatására az elmúlt hetekben kénytelen volt elkezdeni egyes PSN accountok letiltását és bannolását, mivel nemcsak otthon "barkácsolt" szoftvereket futtatgatnak a szaporodó törést használók, de már kalóz játékokat is futtatnak a konzolon.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

72. redoxi
2011.03.07. 21:29
Szegény Sony hatalmas bevételtől eshetett el Lenyomozza az embereket az IP alapján és kiküldi a Jakuzákat ,hogy számoljanak le minden olyan emberel aki tört ps3 -at használ.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
71. jozsefm
2011.03.07. 21:34
Ebben a hírben az az igazán veszélyes, hogy ezzel precedenst teremtett!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
70. Turai
2011.03.07. 22:10
Ezzel precedenst teremtethet...
Egyértelműleg ez volt a céljuk...

Egyébként ha valaki az interneten tört/illegális programot használ az számoljon is a következményekkel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
69. gebana
2011.03.07. 22:10
ezt a címet kellene spamben szétküldeni, hogy a fél világ megnézze, a szoni meg szívja a saját tökét, mondjuk a bio kolbásztökét. (ilyen van!)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
68. Norbert09
2011.03.07. 22:12
redoxi: Vicces , de ha pl. hozzád kopogtatnának be, akkor meglepődnél.

(Ja és bármennyire sokan mondják, hogy "hát itt nálunk nincs ilyesmi", igenis van pl. ismerősöm is megszívta, igaz más téma, de lényegében ua.)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
67. jozsefm Turai
2011.03.07. 22:17
Csakhogy van olyan érzésem, nem elsősorban az ellenük folytatott harchoz fogják használni az így birtokukba jutott adatokat.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
66. axe
2011.03.07. 22:22
pl ha átkutatják meg stb illegális cuccok után a házat előtte küldenek levelet róla szóval addig eláshatod baltával sszétverheted átviheted akárkihez a cuccost amig jönnek utána meg visszaviszed
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
65. Snowman
2011.03.07. 22:23
Evvel mit akar elérni a sony voltam fenn az oldalon de nincs ps3-am akkor most mi lessz bekopognak hülyén fogja kivenni magat mikor meglátnak egy vizhütéses xboxot..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
64. jozsefm Snowm...
2011.03.07. 22:29
A népszerűsége nem fog nőlni az biztos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
63. YuGabe
2011.03.07. 22:33
Pfff C4Eva-t sosem kapták el és nem is fogják DDD
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
62. StevyXIX axe
2011.03.07. 22:52
Levelet
"Legyen szíves otthon tartózkodni"
Te se gondoltad komolyan, házkutatást bíróság rendelhet el amit nyomozóhatáság azonnal el is végezhet, vagyis nálunk így van és akkor nem küldenek levelet, hogy jövünk, hanem megjelennek és elvégzik, jobb esetbe nem nyitsz ajtót, mintha nem lennél otthon, de ezzel se biztos hogy sokáig feltartod őket.
Snowman:
Értesítik a picipuhát , vízhűtés modding amúgy nem bűntény hardvert piszkálhatod, max garancia ugrik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
61. djbundy
2011.03.07. 23:15
Aki ilyenre képes, vajon törődött azzal, hogy ne tudják lenyomozni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
60. mythbuster
2011.03.07. 23:19
Miért van olyan megérzésem, hogy ezzel a Sony befejezte a konzolos pályafutását?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
59. prohlep
2011.03.07. 23:29

"szolgáltasson ki minden dokumentumot, szervernaplót (log), IP cím naplót, számla információt, hozzáférési aktát és regisztrációs űrlapot."

"lenyomozzon minden nevet, címet és telefonszámot, ami bármi módon hozzáköthető"

Mai halozat megfigyelesi teljesitmenye mellett eltorpul, hogy a Kadar rendszer a populacio 1%-anak kozremukodesevel a populacio nagyjabol 2-3%-at figyelte CSAK meg!

+1: Kadar alatt CSAK a megfigyeltekrol volt feljegyzes. Most viszont MINDENKIROL VAN feljegyzes, amit UTOLAG elo lehet venni, es utolag ellene forditani!

Mai szabad vilagban a szabad emberek ovatossagbol arra gondolnak, amire szabad.

Ha Sony biroi hatarozattal hozzafer, ... akkor a mai titkos szolgalatok a KULDETESUKBOL ADODO KOTELEZETTSEGUK TELJESITESE VEGETT nyilvan a Sony-hoz kepest is sokkal inkabb hozzaferhetnek.

Es ha nem teszik meg, nem figyelik meg a kozosseget, akkor pedig szamonkerjuk, hogy miert nem szorgoskodnak a kozosseg vedelmen, ez a megbizatasuk, ezert fizetjuk a titkos szolgalatokat. NEM?

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
58. jozsefm prohl...
2011.03.07. 23:34
amit UTOLAG elo lehet venni, es utolag ellene forditani!

Megrendelésre, kivánságra..évek multán mikor ártani kell!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
57. noPublicFG
2011.03.07. 23:58
prohlep általában olyan illetékeseket kell megvédeni titkosan, akiknek vaj van a füle mögött.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2011.03.08. 00:46
"Ebben a hírben az az igazán veszélyes, hogy ezzel precedenst teremtett!"

Szeressük az amerikai önkényes jogrendszert a precedenseivel együtt...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
55. ITEM00
2011.03.08. 00:52
Bekéne izzítani a TOR klienst és megnézni az említett oldalakat. Az egyszerű szolgáltatók,meg a yard ezt nem nyomozza le, hát a titkosszolgálat má más tészta,ott ugye hivatalból is van pár ..... és azzal törik fel a szegény userek adatait. A kipontozott részt mindenki fantáziájára bízom.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
54. Magrathea
2011.03.08. 00:54
Engem nem nagyon zavar ha megkapják ezeket az adatokat, nem használtam PS3 törést és nem is fogok. Személy szerint örülnék, ha valahogy vissza tudnák szorítani ezt a dolgot, bár kevés esélyt látok, hiába csukják le ezt az arcoskodó kis csótányt (Geohot), a törés már megvan. Az a baj ezzel, hogy nagyon erős romboló hatással van a PS3 közösségre, utat nyit a csalóknak és az egyéb ügyeskedőknek, akik tönkretehetik a tisztességesen fizető felhasználók élményét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
53. bunfi
2011.03.08. 02:10
Ha csak a tört játékokról lenne szó, igazat adnék. De azért engedtessen már meg, hogy ne "béreljem" a konzolt, mert csak arra használhatom, amire ők nagy kegyesen engedélyt adnak. Hogy a kedvencemet előhozzam: az mkv támogatás teljes hiánya. Honnan is jött a kozol? Az említett formátum hazájából? Hát elég szomorú. De ilyenkor mindig nevetek egy nagyon, a jó öreg és számtalanszor temettet számítógépemmel ilyen nem nagyon történhet.
Másrészt amikor fellépett az AT&T és az Apple kartelezése ellen, mikor unlockolta az iPhone-t, akkor nem volt szar szemét szar alak? [LINK]
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
52. Gatee
2011.03.08. 07:35
Huhh de nem kicsit pattant el valami a Sonynál. Valaki megtette azt amiről mindenki hitte, hogy lehtetlen és most aztán foggal körömmel harcolnak, hogy most ők aztán megmutatják, hogy velük nem lehet szórakozni... Inkább fektetnék a pénzt és erőt másba mert ez a szélmalom harc soha nem vezetett sehova.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
51. Kange
2011.03.08. 08:30
Ez sajnos nagyon rossz hír! Habár kíváncsi lennék, hogy mit tesznek azokkal az emberekkel, akik feltörték a gépet és úgy használták, hiszen a legtöbb országban ez nem bűncselekmény...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
50. Zelbacsi
2011.03.08. 08:36
Én akkor hagytam pl. abba a Counter Strike-ozást, amikor tömegével megjelentek a csalók/hackerek, és totálisan elrontották a játékélményt. PS-en eddig nem lehetett ilyet, de ha ez most majd lehetőséget nyújt nekik, hogy itt is megjelenjenek, hát én nagyon szomorú leszek
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
49. 5hR3kY
2011.03.08. 09:23
Az a baj hogy mivel a PS3 master kulcsát szerezték meg, ezért a Sony nem sok mindent tud csinálni! Ha megváltoztatják akkor az összes eddig játék nem fog futni! Ezzel a kulccsal meg akármilyen programot le tudnak futtatni a gépen! Geohot csak a letiltott linuxot akarta elviekben visszaállítani, és az általa kreált CFW-ben csak az volt benne, sőt még nehezítést is tett bele hogy ne tudjanak még véletlen sem ISO/írott játékot futtatni az ő által kreált FW-el. Viszont ő fejtette vissza ezt a master kulcsot, és ez az amiért berágott rá a Sony. Sőt a PS3 master kulcsa mellett találtak egy másik kulcsot is. Mint kiderült ez a PSP master kulcsa, és ezáltal már az összes újabb szériás PSP is törhető lett.

A csalók ellen eddig úgy védekeztek, hogy nem lehetett másolgatni a játék mentését, ergó nem tudtak belepiszkálni. Ilyen védelme van pl a Killzone 2-nek. Aki csalt az maximum glitch-elhetett, de én 174 óra multi alatt egyszer találkoztam csalóval aki egy glitch-el kiment a tetőre és onnan lövöldözött befele, mi meg nem tudtunk kifele lőni. Jeleztük is a játékon belül egyből vagy öten a Guerilla-nak, illetve a Sony felé is küldtünk többen is Grief Report-ot. Az a jó a Killzone 2-ben hogy rögzítik a meccsek replay-ét, és ha visszakeresik akkor az alapján kiderül ha valaki csalt.
Remélem a kis tetű cheatert bannolták a PSN-ről örökre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
48. Zelbacsi
2011.03.08. 10:26
"A csalók ellen eddig úgy védekeztek, hogy nem lehetett másolgatni a játék mentését, ergó nem tudtak belepiszkálni."

Single playerben magasról és nagy ívben tojok rá, hogy ki csal és ki nem, csak a multiplayertől tartsa magát távol. Éppen ezért a savegame másolásvédelmet nagy marhaságnak tartom, de ez csak saját vélemény. A multis csalók ellen meg örülök, hogy hatékonyan fel tudtatok lépni, és én is remélem, hogy olyan bant kapott, hogy még ma is sír miatta
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
47. Szefmester
2011.03.08. 11:24
De szép is volt régen amikor kártyás megoldást használtak a konzolok. Egyedi csatlakozókkal felszerelve. A kis warezpistikék ma megőrülnének mert nem lehet simán csak letölteni és kiírni egy DVD-re a játékot hanem a kalózkodás is költséges lenne, mert minimum szükséges lenne pár átalakító, néhány spéci kábel, szoftver, meg még sok minden más. Persze a DVD, és BR filmnézést el is felejthetik, de az meg ne zavarjon olyanokat csak játszani akarnak.

Javítsatok ki ha tévedek.

Amúgy nekem nincs PS3am jelenleg.. (R.I.P gépem) ami végül is a sony hibája.. ha csak bérlem a gépet akkor adhatnának élettartam garanciát, nem csak 1 évet meg ha ráfizetek akkor 3at. Most akkor ha felmentem az oldalára akkor engem is elővehetnek? Meg azokat akik a lakótelepen ezt a routert használják amit a szolgáltató kihelyezett?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
46. kapmar Szefm...
2011.03.08. 11:25
Psssszt... Csak halkan, mert a végén még 10 perc múlva kopogtatnak nálatok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
45. dilofekete
2011.03.08. 11:45
Kijött végre a GT5 és lám, feltörték a ps3-at, nem sok idő kellett hozzá. Azért ennyit megérdemelt a ps3, hogy ezt megvárják és szerintem nem csak vizionálok, hanem van valami valóság tartalma is annak, hogy némi becsület azért szorul ebbe a társadalomba és még ennek ellenére is folyik a ... a szájukból a ..., pedig jól tudhatnák, mindent tönkre lehet tenni, emberek vagyunk a génjeinkbe van programozva.
Én egyáltalán nem látom úgy, hogy a sony meg lett károsítva, inkább csak azt látom, hogy ők mennyire tartották be az ígéreteiket. Senki se ártatlan. Én a sony helyében inkább megtiszteltettetésnek venném, hogy ennyire megbecsülték őket, hogy ők régen azt állították, hogy a GT5 lesz az első ps3-as játék. A hackerek meg megtartották a becsületüket, hogy az első játékot fogják feltörni.
Nah erről mi a vélemény, van benne ráció és becsület, mindkét fél oldalán?
Szerintem ez egy nagyon is egy irányú dolog, csak van aki még ezért kirobbant egy háborút is, mert úgy hiszi csakis csak az ő becsülete létezik címszóval.
off
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
44. 5hR3kY
2011.03.08. 11:47
Zelbácsi: Nem marhaság a savegame másolás védelem! A CoD MW2-nél azzal indult a dolog hogy másold ki a mentést, PC-n programmal buheráld ezt-azt, és utána másold vissza PS3-ra, és voilá! Egyből a multis unlockolható cuccok már megvoltak a szemét cheaternek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
43. Zelbacsi
2011.03.08. 11:53
5hR3kY:
Te jó ég, savegame-ből multis cuccok?
Akkor vedd úgy, hogy nem szóltam...
Én azt hittem, hogy a savejeidnek csak a single playerhez van köze, a multis adataidat a saját szervereiken tárolják... tájékozatlan vagyok úgy látszik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
42. dilofekete
2011.03.08. 11:53
A sony egyáltalán nem a saját becsületéért harcol, ha van némi tapasztalatuk a valóságról, hanem egy igazi társadalom ellen, akiket ők nem vélnek becsületesnek. Erről ennyit szerintem! A véleményem meg erről csak annyi még mindig, hogy a konzol egy fos és kész
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
41. 5hR3kY
2011.03.08. 12:01
dilofekete: A PS3-at már tavaly szeptemberben megtörték a 3.41-es firmware-rel, csak akkor kellet hozzá egy Jailbreak nevű USB-s eszköz.

Amúgy én az OFW pártján vagyok. Nem éri meg nekem hogy feláldozzam az ingyen multit azaz a PSN-t, vegyek az ISO-knak egy külső HDD-t, és győzzem torrentről letöltögetni pl. a 40GB-os GT5 iso-t. Nem azért vettem konzolt és adtam el a PC-t hogy ilyenekkel kinlódjak, hanem azért hogy betegyem a lemezt és játszak.
Ha valakinek megéri akkor csinálja, de az olyanokat gusztustalannak tarom akik ezáltal rámannek a csalásra és a trófea hack-elésre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
40. shaddam
2011.03.08. 12:03
Remélem geohot összefut majd pár négerrel a sitten.Köszönjük neki hogy csalókba lehet futni.Bár pc viszonylatban így is ezerszer tisztább.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
39. 5hR3kY
2011.03.08. 12:05
Zelbácsi: Felmerülte bennem annó egy elvetélt gondolat hogy beruházzak valamelyik CoD játékra, de miután hallottam a panaszokat a cheaterekre, és láttam pár videót leírással PS3-ra hogy hogyan is működik, gyorsan elvetettem az ötletet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
38. bunfi
2011.03.08. 12:37
Shaddam: Köszönd meg a SONY-nak és neki kívánd a négereket. Talán ésszerű szabályokat kellene hozni, nem pedig megtiltani mindent, ami csak egy kicsit is ütközik az üzleti érdekeinkkel. "nehogymá linuxozzon! há f*szom akkor ki veszi meg a vaion notebookokat, meg videót se nézzen, meg semmit se..." Csak egy sarkított példát mondtam. Milyen eljárás az, hogy ahelyett, hogy bővítenék a lehetőségeket, még letiltanak és kötelezővé teszik a firmware updatet vagy nem játszol? Az, hogy a szoftvertermékeknél csak bérlem és van egyoldalú szerződésmódodítás, azt már lassan elfogadom, de az, hogy a hardvereknél is? Holnaptól csak balra kanyarodhatsz a Hondáddal, hála az új firmwarenek? Ha-HA! Eddig sem voltam konzolpárti, de most már lassan hülyének tartom, aki ilyet vesz és úgy táncol, ahogy ők fütyülnek. Meg xboxlive gold és a többi...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
37. shaddam
2011.03.08. 13:15
bunfi : Ha az elejétől követed a történteket akkor tudnod kell, hogy a hackerek a linuxot rögtön tört játékok futtatására használták fel.Ha valaki visszaél a jó szándékommal én se vigyorognék hozzá.Mellesleg a linux sokat mondok 1-2%nyi ps3 tulajt érinthet és ebben benne vannak az egyetemes szuperszámítógép projektek is(ők nem hinném hogy frissítenének a játékok miatt).Nem rég lett linux a fő oprendszerem,de nem hinném hogy egy kipróbáláson kívül tartósan fenn lenne a ps3-on, ha élne még ez a lehetőség.

Ha ez a geohot ekkora jó fej lenne akkor a linuxnál megáll és nem teszi közzé a warezos,hackes dolgokat.Elegem volt a hozzá hasonlókból pécén.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
36. bunfi
2011.03.08. 14:19
Akkor ennyi erővel halálra kellett volna ítélni az atomkutatókat és a jó öreg Kalashnikov bácsi is kivégzőosztag előtt vérzett volna el, mert véletlenül a találmányaikat nem mindig a jó célra használták fel a rossz emberek. Nem rajta kellene elverni a port mindenki saráért...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
35. ájPon
2011.03.08. 14:28
Úgy néz ki nagyon működik a Sony Geohot-ellenes kampánya. Itt is mindenki szinonimaként kezeli a kalózkodást/csalást a "Geohot" névvel, pedig ő egyáltalán nem ezt csinálta. A lényeg, hogy a Sony marhaságát rögtön egy bűnbakkal kell elrejteni, aki ez a tehetséges hacker. Nyugalom, a megszerzett IP címeitekkel nem kezd semmit a Sony, csak megfélemlítés az egész (ők maguk használják a "félelem" szót a hivatalos közleményeikben, nevetséges). Ha ők nem kezdik el egyre inkább lezárni a rendszert és elvenni még azt a kevés szabadságot nyújtó opciót is a PS3 felhasználóktól, és nem kezdik el azt éreztetni mindenkivel, mintha könyvtárból kölcsönöznék a gépüket (csak épp drága pénzért) akkor ez a törés sem történt volna meg.

Amúgy NEM fogják lecsukni, polgári perről van szó. A Sony csak félelmet akar kelteni még a saját felhasználóiban is (neehogy véletlenül még csak rá is pillants a linkre különben baj lesz!!!!!!), ez itt a lényeg. Nem hiszem, hogy az IP címekkel és logokkal akármit is kezdenének/kezdhetnének.

shaddam: Csalásokat és warez-zal kapcslatos dolgokat Geohot sosem készített.

Én teljes mértékben egyetértek Geohottal, és szerencsére mások is (a Microsoft ingyen kínált fel neki egy Windows Phone 7-es telefont, hogy feltörje). Ne a rapvideó alapján ítéljétek meg a srácot, azt épp azért tette, hogy mutassa, őt nem fogja a Sony 3 ügyvédje és tonna pénze visszariasztani, már előrendelte a Sony Xperia Play telefont és nekiáll jailbreakelni amint megjelenik (ugyanis telefonokat legálisan lehet)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
34. lew000
2011.03.08. 14:42
a ps3 egy rakás szar homebrew nélkül (nem a warez játékokra gondolok)
geohot-nak szurkolok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
33. Magrathea
2011.03.08. 14:57
ájPon:
Nem értek egyet. Geohot nem egy retardált idióta, amikor elkészítette ezt a bizonyos törést fennhangon állítva, hogy ő csak az Other OS-t akarta visszahozni, egészen biztos lehetett benne, hogy a minimális védelem amit a kis törésébe épített percek alatt meg lesz kerülve és szabad út nyílik a wareznak, csalóknak és egyéb buherátoroknak. Az érvek, amiket a védelmére felhoz, pusztán álszentségét bizonyítják. Ki tudja, talán pert nyerhet vele, de nekem megvan a véleményem róla.

Nem azt mondom, hogy a Sony szent, de speciel most nekik van igazuk.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
32. laza0909
2011.03.08. 15:22
Ne bantsatok Geohotot! O csak segiteni akart, ugyanugy mint mikor megirta a blackra1n-t. Igazabol talalt valami rest linux alatt, azert is tiltotta le az other os funkciot a sony. Koveteltek tole a ps3 tulajok, hogy csinaljon valamit ezugyben, mert o a felelos. O meg megcsinalta, hogy ujra lehessen linuxot rakni ra. Ennyi. Senkit sem buzditott ra, hogy custom XMB fw-t tegyen a gepere, vagy hogy "masolt" jatekokkal jatszon. A sony meg kikialtotta kozellensegnek. Szerintem a sony nem volt korrekt, tobb okbol is. Neki ez leginkabb presztizs veszteseg, semmi mas. En ugyanugy meg fogom venni a boltban azt az evi 2-3 jatekot, amit tenyleg erdemes. Nyugat-Europat sem erinti szerintem, es amerikaban sem hiszem, hogy leallnanak sz@rakodni, 40$ert. Sokan nem is ertenek hozza, hogy hogyan is kellene megcsinalni, vagy nem merik stb.. Ha megnezzuk akkor a tores a ps3 tulajok par szazalekat erinti. A gond az az, hogy lyenkor megjelennek a "hackerek" akik PENZERT "megcsinaljak" a geped. A Geohot fele embereknek koszonhetjuk hogy nem all meg a fejlodes, ne feledjetek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
31. Zelbacsi
2011.03.08. 15:27
Mi ez a baromság, amit már több hozzzászólótól is hallok, hogy "olyan, mintha bérelnéd/kölcsönöznéd a PS3-adat"? Én egyáltalán nem érzem így, egyszer megvettem, megvettem rá a játékokat, amik érdekeltek, és kész! Azóta se fizetek rá egy forintot se, és nagyon is jól elvagyok, köszönöm szépen! Ha meg a havidíjas online játékokra/szolgáltatásokra gondoltok, hát azok PCn is éppen pontosan ugyanúgy megvannak!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
30. laza0909
2011.03.08. 15:29
Ja, megvalami. Most egy ps3 slimem van, es hianyolom a memoria kartya olvasot, a plusz 2 usb-t, es a ps2 kompatibilitast. Ezek az opciok ugyanugy belefertek volna a slimbe is!!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
29. Svindler
2011.03.08. 15:29
Jesszusom, itt néhány ember fejében elég torz kép él a valóságról.

ájPon: a Win 7-es telós dolog egy rosszindulatú vicc volt, és nem az MS mondta, csak egy alkalmazott nyomta ki a twitterére. Vagy ferdítesz vagy már hozzád is ferdítve jutott el, valamelyik szenny média által.

A konzolt nem bérled, a tiéd. És arra képes, amit a firmje azaz az operációs rendszere biztosít. Megjelenése óta kivették belőle az igen keveseket érintő Other OS funkciót, miközben bővítették videós szolgáltatásokkal, plusz formátumok támogatásával, és néhány extra szoftverrel, mint pl. a képszerkesztő (btw akármennyire is fáj ez sokaknak, az mkv nem egy általánosan elfogadott hivatalos formátum, általában a rippelt cuccok melegágya). Geohotnak pedig arról papolni, hogy az Other OS miatt esett neki a gépnek, a világ legnagyobb álszentsége, ugyanis ő az oka, hogy kivették a firmből (segítek a szelektív memóriásoknak: elkezdte feltörni a rendszert linuxon keresztül, és akkor ugye még nem foghatta az Other OS-re)

Firmet kötelezően csak akkor kell frissíteni, ha a játék frissessége megkívánja vagy PS Store-ban akar mászkálni az ember. Nem véletlenül, a biztonsági frissítések mellett ugyanis vannak upgradek ezekhez is. A rendszer megjelenése óta például eléggé visszaszorították annak memóriaigényét, így több hely marad a játékoknak, amit az újak ki is használnak. Régi FW-vel nem mennének.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
28. Zelbacsi
2011.03.08. 15:35
laza0909:
Én őt nem bántom. Nekem senki sem fogja "pénzért megcsinálni" a gépem, mert eszem ágában sincs feltöretni! Éppen ezért nem is félek a Sonytól, mert eleve nem jut eszembe olyasmit csinálni, amiért rácsaphat a kezemre, hogy "dá dá hát mit művelsz, mi?". Linuxra ott a PC, mi a ló**** val***ának tegyek a PS3amra is linuxot?? Én is értetlenül állok a Sony vergődése előtt, mert ha nincs ez a huza-vona a linux miatt, akkor már rég mindenki elfelejtette volna az egészet, sőt Geohotnak sem lett volna oka széthackelni a gépet, de ugyanakkor meg is értem őket, hogy ha a PSNt is elözönlik a bűnözők, akkor megette a fene az egészet. És tudom, hogy erről nem csak ő tehet, de igenis hozzájárult a parádézáshoz. Az, hogy ez az egész eddig fújódott, hát az a kész röhej...

edit: Svindler, erről meg, hogy már előtte is hackelt izomból, nem is tudtam. Bocsánat! Ha ez tényleg így van, akkor szerintem is kijár neki egy alapos seggberúgás.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
27. shaddam
2011.03.08. 15:36
lew000 : Mi ez a homebrew mánia? A ps3 elsősorban játékokra van, itt semmi szükség a tákolásra.Mint médiaszerver gyakorlatilag mindet lejátszik kivéve az mkv, és nem kezeli a feliratokat(mint .srt).Bár ha boltban veszed a dvd-t blu rayt ez nem érint.No meg ott a ps3 media server nevű program arról streamelheted a "családi nyaralásod" mkv videóját.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
26. bunfi
2011.03.08. 21:13
shaddam: Az, hogy vannak akik nem adnak ki ugyanazért kétszer pénzt. Tudod, ha csak netezésre kell a számítógép és meg tudom oldani faszán a ps3-ról, akkor miért ne? Vagy ne nézzek mkv-t, mert a SONY úgy gondolja, hogy én nem fogok legálisan felvett tvműsorokat nézni? És lehet jönni a hülyeségekkel, jelentem én nem élek warezból és nem töltök le minden szemetet, mielőtt belemennénk. De azt elvárom, hogy ne nézzen hülyének, hogy mit miért csinál a SONY. Kurva jól megélnek, nem kell a felhasználót szopatni, lásd ps slim lespórolások. És ezek után véditek a SONY-t? Gratulálok.

ui. Mellesleg nézzetek utána a hacker szó jelentésének itt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
25. 5hR3kY
2011.03.08. 22:05
bunfi: A normális netezést bajosan tudod megoldani a PS3-on mert az Adobe ugyebár csak az x86 processzorokat ismeri, és legfőképp a Windowst támogatja. Valamennyi weboldal megy rajta, de nem mind, ergó így vannak flash gebaszok! Ha a linux alá nem bírják normálisan megcsinálni a flash-t akkor gondold el milyen lehet Cell CPU alatt amin linux fut! Az mkv támogatás hiánya meg áthidalható nagyon egyszerűen, mert egy mkv2vob konverterrel vagy 2-3 perc muxingolással vob-ra lehet alakítani a filmeket amit utána simán visz a PS3! A slim lespórolások a gyártási költségek csökkentése miatt van, mert mivel a CPU/GPU csíkszélesség csökkent ezért kevésbé melegszik a gép, és kevesebbet is fogyaszt ergó fölösleges akkora hűtést és tápegységet már belerakni mint a régebbi modellekbe. A slim gépek első szériájával értek el oda hogy nem buknak a gépek árain! A jelenleg futó második szériákon már eljutottak oda hogy pénzt is keresnek rajta!
Ha nem vagy benne a PS3 témában inkább maradj csendben!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
24. feketez
2011.03.08. 23:39
Eddig nem is hallottam erről a tagról,de jó fejnek tűnik.Mostantól minden nap legalább fél órát lógok az oldalain,különböző IP címekkel,nehogy az a szegény Sony munka nélkül maradjon...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
23. bunfi
2011.03.09. 13:25
5hR3kY: Nem nagyon emlékszem, hogy ubuntu alatt lett volna komolyabb, áthidalhatatlan gondom a flash-el. Másrészt ha képes, mint számolási felhő működni, akkor az x86 emulálásába sem fog beledögleni, így nyugodtan használhatnám arra, amire egy 100ehuf alap laptopot. Így konvertálgatnom sem kell, mert ahhoz ismét szükségem van egy számítógépre. A gyártástechnológia fejlesztése természetesen dícséretes, de hagy ne sajnáljam már őket, hogy kénytelenek az xbox miatt erre szorítkozni, de az megint tény, hogy bizonyos szempontból visszafejlődés az gen1hez képest.
Az utolsó mondatod pedig eléggé lerontotta az amúgy intelligens érvelésed színvonalát.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
22. csigabigaf
2011.03.09. 15:01
Mennyi hülyeség van itt összehordva.

A Sony jogosan tesz amit tesz, de teljesen hülyén és fölöslegesen. Ha nem majréznának ekkorát ezen, akkor nem tudta volna meg a fél világ a félnótás geohotnak a nevét, és azt hogy mostmár vannak ingyen játékok PS3-ra.
Amikor kijött az USBs jailbreak, a Sony nem is reagált ekkorát (valószínűleg mert a saját emberük adta ki az eszközt, nem törés történt, amit nagyobb gáz lett volna bevallani a médiának) és nem is volt ekkora hajcihő, az emberek egy apró százaléka feltörte a gépét és ennyi.

Geohot barátunk meg imádja a hírnevet amit gyakorlatilag mások munkájával szerzett, valószínűleg semmilyen szinten nem bánja hogy beperelték, tehát áldásom arra is.

Aki a Sonyt védi azzal hogy nyugodtan elvehet funkciókat a gépböl amit megvettek tőlük meg takarodjon. Egyszerűen imádjátok ha többet kell fizetni alapvető dolgokért vagy mi?
Konvertálgassam az MKVt? A gép csak FAT32-t olvas? ezer másik béna megoldást is csak viseljem el?
Minek? Miért jó az? Ha vettem valamit jó lenne kihasználni annak a képességeit.

"slim gépek első szériájával értek el oda hogy nem buknak a gépek árain!"
Ekkora hülyeséget, levitték az árat a felére és szerinted ott kezdtek el "nem bukni" a gép árán? Hatalmas hülyeség, ott kezdtek el igazán bukni a gép eladásokon, lévén közel ugyanazt a hardvert adták féláron.

Ez az egész rinyálás nevetséges. Sonynak egyszerűen le kellett volna vágnia tört gépeket PSNröl és kussban elkönyvelni az egészet, ahelyett hogy itt hirdetnék meg mártírkodnának. (Ha meg nem tudják levágni őket, hát részvétem hogy ilyen csóri a fejlesztőcsapatuk)
A kalózkodás nem tesz tönkre semmit, PS2 a világ legsikeresebb konzolja pedig rommá volt törve már a kezdetek óta. A szar szolgáltatás, a szar játékok, az tesz tönkre egy konzolt.
És szolgáltatásban az hogy kivesznek valamit a gépedböl ami eddig ottvolt, hát marha nagy 1-est kap.

shaddam: "itt semmi szükség a tákolásra.Mint médiaszerver gyakorlatilag mindet lejátszik kivéve az mkv, és nem kezeli a feliratokat"
Megválaszolod a saját kérdésedet, mert vazz én csak feliratos dolgokat és mkvkat akarok nézni a ps3-amat használva, és mivel "it only does everything" talán el is várhatom tőle.

Ja és online csalásról meg annyit hogy a rengeteg nyomorult akit Black ops csalásért bannoltak, azok bizony hivatalos firmwareen voltak, törés nélkül egy savedata exploitot használtak mind, semmi köze nem volt ehhez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
21. hsim
2011.03.09. 21:24
remélem ez az erőfitogtatás vezet majd némi eredményre..

"A kalózkodás nem tesz tönkre semmit, PS2 a világ legsikeresebb konzolja pedig rommá volt törve már a kezdetek óta. A szar szolgáltatás, a szar játékok, az tesz tönkre egy konzolt."

csigabigaf: ez korántsem így van, a helyzet messze nem ugyanaz mint a 2000-es évek elején, amikor max dvd-ket firkálgattak a userek,mert ma már a taknyok minden hülyeségre vevők, a web,a youtube és a facebook segítségével bármelyik hack, glitch körbefut a világon, és a szenzációhajhász hírportálok miatt még az is értesül róla, aki sosem foglalkozott vele, mert a pofájába nyomják.
Majd ha valamelyik tejfölös szájú gy*kér elkezdi b*zizni a PSN-t, és mondjuk hozzájut x00000 játékos kártyaadataihoz, akkor egyik nap esetleg azt vesszük észre, hogy lelövik a szolgáltatást 1 napra, 5 napra, x napra... Ez már messze nem ugyanaz mint amikor valaki a szaros másolt lemezeit árulgatta a bolhán.

Részemről az összes gyökeret leültethetnék mert nagyon közel állnak ahhoz, hogy az eddig problémamentes 4 évnyi ps3-azást szanaszét vágják. És lehet,hogy Geohot ilyet nem csinált, de nagyban segítette azok munkáját, akik ezt elérték és neki köszönheti mindenki a linux kigyepálását is.

Az mkv támogatást meg a ps3 esetében felejtsétek el, egy olyan gépnél ami a bluray zászlóshajójának készült.. Persze, hogy nem támogatnak egy kifejezetten warezformátumot, ami erősen befolyásolhatja az eladásokat...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
20. Rotyoka
2011.03.09. 22:18
Értem én a fellépést, de amint a felhasználók adatait kérik le és mondjuk elérnének hozzám én egyből több száz millió dollárra perelném őket kémkedésért.

Az megint más kérdés, hogy részben igazuk van de a dühüket töltsék ki az alkotón és ne a felhasználókon
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
19. csigabigaf
2011.03.09. 22:26
Tudom sajnálni, csináljanak jobb védelmet.
TUDJÁK hogy megfoják próbálni feltörni a rendszert, ezek után txt-be küldözgetni a vevők legfontosabb adatait PSN-re, hát nem épp a leg elfogadhatóbb dolog.
Kalózkodás és feltörés mindig is lesz, ez megváltoztathatatlan tény, és a cég dolga hogy védekezzen ellene vagy nem.

A Wii is szétvan törve, a kalózok ottvannak online, és mégis nincs ilyen majré, és még mindig a legeladottabb konzol. Ugyan az a helyzet mint a PS2-nél.

Akárhogy is nézed, ez itt mind a Sony sara. A "hackerek" feltörtek eddig mindent, ezekután bizony ha konzolt csinálsz számítani kell arra hogy a tiedet is feltörik, és a vásárlók adatait rendesen védeni.
Az hogy elterjed a hackelés? Megintcsak a Sony sara, kaidják 3.56-ot és beírják a ToS-ba hogy "BIZONY ÖREG MOSTMÁR VAN KALÓZKODÁS A PS3ODON, ÉS MIVEL MINDENKI BŰNÖS AKIT NEM BIZONYÍTANAK MÁSHOGY MOSTANTOL FOGADD EL HOGY KÉMKEDÜNK UTÁNAD", hogy ha esetleg eddig nem tudtad, maga a PS3 értesítsed az ingyen játékokról, ha meg esetleg szimpatikusnak találtad a Sony-t, akkor mostmár útáld őket.
Interneten meg mint valami dühös kisgyerek kapkod a legyek után üvöltözve, hogy akárki aki internetet használni napi 2x lássa a hírt hogy ők mit meg hogyan csinálnak a csúnya hackerekkel.
Remélem mindenki hallotta azt hogy a Sony ellen ugyanazon paragrafusok alapján folyik per a linux eltávolítása miatt, ami alapján ők Geofuckot perelik.

Még mindig igaz, a kalózkodás nem tesz tönkre semmit, a szar szolgáltatás igen. Például amikor majdnem egyszerű szövegben küldözgeti a bankkártya adataidat egy védtelen kapcsolaton keresztül PSN-re, akkor kérem szar szolgáltatásrol van szó, nem rohadt hackerekröl.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
18. jozsefm Rotyo...
2011.03.09. 22:26
Egyszer, és a másik ,hogy mi lesz az így begyüjtött adatokkal késöbb, föleg azokéval akiké csak az oldalvizen jutott a birtokukba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
17. bunfi
2011.03.09. 23:06
Tudod, aki megnézte az oldalát, az biztos feltörte a saját konzolját, sőt másokét is pénzért. Szép ez a mai jogrendszer, meg az ártatlanság vélelme is csak a gyilkosoknak jár ki Szép volt SONY!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
16. 5hR3kY
2011.03.10. 02:39
csigabigaf: Csináljanak jobbat??? Vazze ez volt az első olyan optikai adathordozót használó konzol amit majd csak 4 év után tudtak csak feltörni! Ha nem szivárog/kerül ki a Jailbreak, akkor mai napig csak vakarnák a fejüket a nagyokosok! A Sony meg kijelentette hogy amit figyelnek a PS3-on azok csak a játékok, és nagy ívben lekakkantják a többit hogy mi van a gépen! Én a Slim megjelenése előtt vettem vagy 3 hónappal egy FAT gépet ami 80 ropi volt. Most egy Slim-et 70 ért kapsz. Nem tudom de nálam ha valami 10000 Ft-al olcsóbb az baromira nem félár! A bankkártya adatoktól meg nem értem mit parázol? Körülbelül vagy egyféle bankkártyával működik a vásárlás innen Magyarországról, amit meg macerás igényelni és drága a havi díja. Itthonról szinte mindenki feltöltőkártyát használ! Alapvető dolgot meg csak egyet vettek ki a gépből, a linuxot! A többi funkciókat soha nem tudta a gép, és nem is tervezték beletenni mert a normál használathoz amire tervezték alapvetően nem szükségesek! Ne várd már azt hogy mkv támogatást belerakjanak meg NTFS-t, mert ezek csak a filmkalózkodáshoz kellenek. Nem hülyék hogy maguk alatt vágják a fát, hogy még úgy se fogyjanak a Blu-Ray filmek!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. Csaber 5hR3k...
2011.03.10. 04:45
" A Sony meg kijelentette hogy amit figyelnek a PS3-on azok csak a játékok, és nagy ívben lekakkantják a többit hogy mi van a gépen! " és elhiszed a Sony múltja mellett ezt?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. hsim
2011.03.10. 09:11
Csigabigaf: a ps3 messzemenően a legjobb védelemmel ellátott cucc az utóbbi időben, Geohot első próbálkozásra fel is adta mint megannyi f*sz aki próbálkozott, és ha valamelyik gy*kér nem másolja le a fejlesztői kulcsot, és nem szórja szét a világban, akkor most nem lenne itt miről írkálnod.
Tehát bármilyen olyan dolog ami hányingert vált ki belőled a Sony részéről, azt köszönd ezeknek a hülyegyerekeknek, akik sokszor a büszkeségre hajtva bele sem gondolnak, hogy mondjuk tönkretehetik 40M ember szórakozását amellett, hogy esetleg pár százezer szegénysorsú, pénztelen(?) gamer backup-ot tudjon futtatni...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. 5hR3kY
2011.03.10. 09:11
Mivel nem vagyok paranoiás elhiszem. Mivel nekem nincs tele a PS3-am letöltött játék iso-kkal, mkv filmekkel és mp3-mmal így nincs mitől tartanom. Ha mégis rakok rá pár filmet meg zenét, nem hinném hogy holnap már a Sony kommandósokkal törné rám a lakásajtót. Amúgy most fogom a hétvégén kicserélni a PS3-amban a HDD-t 80GB-osról egy 250-esre, de csak azért mert ingyen kapom, és már csak vagy 10 GB hely van a 80-asom, úgy hogy csak egy audio CD van rá felmásolva, a többi mind játék adat, home adatok meg ilyenek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. meridaboy
2011.03.10. 15:31
Én soha nem fogom megérteni azt, hogy egy fórumon minek kell egymás torkának ugrani?!?
Megmondom a frankót!
Ha mindenkinek aki valahogy összekuporgatja a PS3-ra valót vagy hitelre megveszi neagyisten kirázza a kisújjából elérhető lenne értelmes emberi áron a játék szoftver nem pedig egy család havi bevásárlása árán lehetne hozzájutni egyhez akkor értelme nem lenne ezekkel bíbelődni!
példa:
Ha a fejlesztési költségeket meg minden mást nem az első 10.000-20,000 játékon akarnák behozni akkor mondjuk nem lenne (idehaza sem) a legújabb játék 16-18e HUF

Ha mondjuk a DVD filkmeket is a mozi után 2 héttel meg lehetne venni 4-5eHUF-ért az emberek zömének eszébe sem jutna kalózkodni meg letöltögetni!

Nekem ez a véleményem!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. HUFEUR
2011.03.10. 16:06
@mythbuster - 2011-03-07 23:19:57

"Miért van olyan megérzésem, hogy ezzel a Sony befejezte a konzolos pályafutását? "

Valószínű nem.
1. Xbox-ot is feltörték, még az első héten/hónapon, és nem ment csődbe a Microsoft
2. Világszerte talán 1000 ember törte fel a ps3-mat, ahogy körülnéztem minden torrentoldalon, összeadva nem volt 1000 letöltő.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. shaddam
2011.03.10. 18:04
De miért érdekes hogy azok akarnak okoskodni akik ps3-at maximum a kirakatban láttak?Rengeteg kommentről süt hogy csak kárörvend és köze nincs az egészhez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. hsim
2011.03.10. 18:48
meridaboy: az tény, hogy a játék árak nem hazai pénztárcához vannak szabva, de a lehetőséged adott, hogy szvsz már most több száz játékot megvehessél olcsón használtan (függetlenül attól, hogy nem éppen legális), vagy esetleg cserélgethesd az újakat...
Ami pedig a kiadókat illeti, messze nem az első 10-20000 példányon akarják megkeresni a lét, mert ma egy 1st party cím 2 évig való fejlesztése több 10M dollárba fáj (KZ2 kb 50M,Uncharted 2 kb 20M,GOW3 kb 45M,GT5 kb 60M), ebből lehet matekolni, hogy hány eladott db kell ahhoz, hogy a költségek egyáltalán megtérüljenek és akkor még profitról nem is beszéltünk...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. laza0909
2011.03.11. 11:51
@hsim: Meg a hatvan milliot is megeri nekik beinvesztalni. Csak az allamok lakossaga kb olyan 310.000.000, ha csak az 10%-nak van ps3 az tobb mint, 30.000.000 user. (Nem csak gyerekek, de fiatalok, es felnottek is jatszanak videojatekokat egyarant) Plusz nem hiszem, hogy 1$-t kaszalnanak egy jatekon. Es nem csak amcsiban vannak gamerek, azt se feledd el. Kanada, Mexico, Azsia (Kina, Japan, Korea), meg azert itt az EU-ban is vagyunk egy paran Szoval nem kell felteni, nem fog a sony csodbe menni, meg ha esetleg a 00000.1%-a a felhasznaloknak tort jatekokkal nyomul, akkor sem. Ez olyan mint az iphone, pedig ott szerintem majdnem a fel tabornak jailbrake-elve van a teloja, megis januarban megvolt nekik a 10MILLIARD!! letoltesuk, 2,5 ev alatt, es ha minden fejleszto csak 1$-t tejelt az apple-nek (pontos adatokat nem tudok, de elkepzeleseim szerint lehet tobbet is) akkor par milliardot zsebre vaghatott a ceg, azaltal, hogy megengedte, hogy fejlesszenek a telojukra, meg hogy feltoltseg a sajat "webshop"-ukra. A sony ugyanez, nekik is megvan a sajat online boltjuk, es meg ha itthon nem is, de kulfoldon sokan toltogetnek arrol is. Persze nem az a fo beveteluk, viszont onnan is megy nekik rendesen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. csigabigaf
2011.03.11. 20:54
Válaszok a "Csináljanak jobbat" hozzászólásomra:

Egyszerűen hibás a gondolkodásotok.
Igen, 4 évig kitartott a védelme, szép teljesítmény (jó szar keresetet el is intézte nekik az első 4 évre).
Ettől még szar a védelem? Kurvára igen.
Miért? Mert nekik MUSZÁLY LENNE FELTÉTELEZNI hogy az fel lesz törve, és feltörés után is védeni a legfontosabb adatokat, például az én PSIDmet, a bankkártyainformációimat (mi az hogy 1 féle van és feltöltőkártyázni kell? Mikor élsz te? 4 évvel ezelött?).
Egyszerűen ha emberekkel védelmet csináltatsz, az az alapfeltételezésed hogy az más emberek bizony felfogják törni. Miért? Egyszerű tapasztalat. Minden fel lesz törve egy idő után, ez így volt az utobbi húsz évbe, megcsinálhatod te a legkirályabb védelmet, akkor se feltételezd hogy azon nem fognak keresztüljutni.
A PS3 védelme nagyon jó volt, de rohadtul egyrétegű így amint átlépték máris szabad pálya MINDENre.
Ilyen szempontbol még a retek 360 védelme is sokkal jobb, lehet hogy azt hamar feltörték és azóta megy a kalózkodás miegymás, de ott az online szolgáltatás rendesebb védelmet kapott, és most is sokkal zártabb a rendszer mint a PS3.

Bizony jailbreak kiszivárgás nélkül szerintem se lenne nyitva a rendszer, viszont a kiszivárgás 100%-ban, kizárólagosan a Sony sara, ha megengedték hogy ez megtörténjen az pont akkora bukás mintha minden védelem nélküli valami open source konzolt adtak volna ki. Láthatóan elhallgatták a jailbreakes törést pont emiatt, mert rohadtul az ő hibájuk, amikor felbukkant egy ilyen könnyen ráfogható fickó mint a geopöcs, és ők elfedhetik a saját felelősségüket akkor már jött is a nagy hack-elleni hadjárat.

Nem korrekt amit a Sony csinált, számomra szimpatikus cég és volt is valamely bűntudatom a PS3-am 500gbs csonkra töltött vinyómmal kapcsolatban, de ezt eljátszották, nem mintha ez bárkinek bárhol is számítana engem kivéve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. hsim
2011.03.12. 13:28
valószínű, hogy mindent megtettek a kiszivárgás ellen, csak valami kamikáze hülyegyerek minden mindegy alapon kilopta, és lemásoltatta. Valszeg szigorú szerződésekkel védik ezek a dolgokat és gondolom nem véletlenül 4 év múlva került csak ki.

egyébként meg az egész vita totálisan felesleges, mert a 3.60-assal nyakon is vágták a hackerek eddigi munkáját. Egyelőre jópár napja totál kuss van, és szerintem nem véletlenül.

A Sony-nak egy szemét lépése volt, az a 60-as széria YLOD problémája és javíthatatlansága. Nekem is odalett egy gépem, de ez még mindíg nem presszionál kalózkodásra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. csigabigaf
2011.03.12. 18:20
Háát, csak ez a kiszivárgás nem egy olyan dolog hogy "4 évbe tellett mire bit-enként kihuztam a cellámból a dolgok".

Lényeg hogy megtörténhetett, és ők megintcsak nem számítottak rá hogy megfog, pedig mindenki tudja mire képes az ember.

A vita nem felesleges, a Sony nyomorult hadjárata az. Nyilvánvaló volt már szeptemberben hogy itt ugyancsak a PSP-n vagy Wii-n látott macska-egér játék fog futni, és ez így is lett. Kérdés miért kell ennyit majrézni egy gyakorlatilag bevett szokáson.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. tzoli
2011.03.14. 22:04
Emberek! Látom itt jópáran fel vannak háborodva. Tud valaki olyan embert mondani aki (élete folyamán) soha nem warezolt? (Bármilyen platformon?) Szerintem itt Magyarországon nem. Vagyis én olyan embert nem ismerek. Az lehet csak felháborodva aki "mindig mindent megvett".
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. csigabigaf
2011.03.15. 02:14
tzoli: baromság, nem lehetnek elvárásaim valamivel szemben amit nem vettem meg?
Ez a gondolkodásmód vezet a szolgalelkű tökéletes fogyasztóvá váláshoz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. hunzacc
2011.03.15. 02:28
A toyota az egyik legmegbízhatóbb autónak számít. Tavaly elszúrtak valamit és jó rakat autót vissza kellett hívniuk. A média persze cikkezett róla ezerrel (gondolom némi versenytársi támogatás is volt mögötte). A toyota bocsánatot kért és javította a hibát. Az év végi szokásos szavazáson szintén az egyik legmegbízhatóbb márkának választották. Szerintem a Sony-nak ugyanezt kellett volna csinálni, szépen betömni a rést, szánni-bánni, hogy ez megtörténhetett és menne tovább minden a maga útján, a hacker nem lenne médiasztár, és a sony-ra sem fújnának ennyien, az átlag user meg 10 perc múlva nem emlékezne a dologra. Csigának jelezném hogy sokban egyetértek vele, de a muszáj az pontos j.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Zelbacsi
2011.03.16. 09:30
"sokban egyetértek vele, de a muszáj az pontos j"
DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Hát ez ütött DDDD

No és hogy ne legyek teljesen offtopic:
A Toyotát sem tartom elítélendő cégnek azért, mert volt egy bénázásuk. Ugyanígy a Sonyról sem lett hirtelen rossz a véleményem, csak azért, mert most éppen úgy viselkednek, ahogy. Ha egy-egy akciója alapján ítélnék el valakit, vagy valakiket, akkor asszem én is nyugodtan eláshatnám magam, mert én is csináltam már olyat, ami utólag visszagondolva nem volt túl szép dolog.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!