iPon Hírek

A Sony megszorongatja az iTunes-t

Dátum | 2006. 12. 18.
Szerző | amazing
Csoport | MULTIMÉDIA

A Sony is megpróbál betörni egy új, fiatal piacra, méghozzá a tenyérgépekre fog videótartalmat szolgáltatni a következő év elején, amikor biztosítja a PlaySation Portable-re a legális letöltést.

A döntés, amely az Apple Computer meghatározó részesedését veszélyeztetni a videó letöltési piacon, a PSP tulajdonosoknak fog hozzáférést biztosítani az  interneten keresztüli, legális film letöltésekre.


A Sony, amely már több mint 20 millió PSP-t adott el világszerte, várhatóan 2007 első negyedévében lép majd be a piacra, miután megpróbál megegyezni az online videó szolgáltatókkal.

Lényeges a Sony számára, hogy a szolgáltatáshoz nem szükséges új PSP beszerzése, vagy bármilyen új hardver megvétele. Az új PSP szolgáltatást a Sony Pictures Home Entertainment fejlesztette ki, és a Japán cég saját memory sick technológiáját fogja használni a videók tárolására. A Sony szerint egy 4Gb-os memory stick elegendő lesz akár 10 film tárolására is.

Az Amazing.com és a többi film letöltési oldal, mint pédául a Movielink és a CinemaNow már megkezdték a tárgyalásokat a Sony-val a csatlakozásról. A PSP szolgáltatás nem lesz kompatibilis az Apple iTunes boltjával, onnan továbbra is csak iPod-okra lehet tartalmat tölteni. Bár ez nem tűnik túl nagy veszteségnek, annak fényében hogy idáig egyedül a Walt Disney bocsátott filmeket az iTunes használók részére, a többi nagy hollywood-i stúdió még vonakodik a csatlakozástól, mivel félnek a az internetes kalózkodástól. Szerintük, ha egyszer a felhasználók letöltötték a PC-jükre, utána több millió iPod-ra fogják megosztani a filmjeiket illegálisan.


Mike Goodman, a Yankee Group digitális szórakoztatást kutató részlegének vezetője elmondta, hogy a Sony döntése megnyithatja számára a videó letöltési piacot. Habár az még igen fejletlen, a következő 5 évben várhatóan exponenciális mértékben fog növekedni. A globális bevétel az online videó eladásokból 298 millió dollárt is elérik idén, 2007 végére a 1.5 milliárdot, és 2010-re pedig az 5.9 milliárdos forgalmat is meghaladhatja Strategic Analytics szerint.

A Sony Pictures Entertainment hatalmas filmes bázisával és a DVD eladásaival már így is erős pozícióban van a filmes piacon, amely így még tovább erősödhet.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2006.12.18. 13:26
A Sony is megpróbál betörni egy új, fiatal piacra, méghozzá a tenyérgépekre fog videótartalmat szolgáltatni a következő év elején, amikor biztosítja a PlaySation Portable-re a legális ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!