iPon Hírek

A Sony pereli "Kevin Butlert"

Dátum | 2012. 10. 08.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Jerry Lambert név sokaknak talán kevésbé hangzik ismerősen, mint a Kevin Butler. Így hívják azt a színészt, aki 2009 óta alakította a Sony PlayStation reklámokban szereplő ikonikus figurát, akit egyedi humora tett népszerűvé. Kevin Butler, a kitalált Sony nagyfőnök az elmúlt évek során a Sony USA-beli reklámkampányának fő figurája volt. A Sony nemrég felfedezte, hogy Lambert a neves Bridgestone gumiabroncsgyártó cég Game On reklámjában szerepel, amelyben Wii-vel játszik, és gyakorlatilag a Kevin Butler figurát hozza, ezért most perelik a Bridgestone-t és Lambert cégét, a Wildcat Creek Inc.-t is szerzői jogok megsértéséért és szellemi tulajdonnal való visszaélésért.

"Igen komoly erőforrásokat fektettünk abba, hogy a Kevin Butler karaktert életre keltsük, és az évek során olyan ikonikus figurává vált, akit kifejezetten a PlayStation termékekhez köthető. A Kevin Butler figura felhaszálása más termékek eladására kimeríti a Sony szellemi tulajdona hűtlen kezelésének fogalmát, zűrzavart kelt a piacon, és megkárosítja a Sony-t."

A Bridgestone reklámja egyébként azt promótálta, hogy aki négy gumiabroncsot vásárol tőlük, az 70 dollár értékű American Express jutalmat vagy egy Nintendo Wii-t kap ajándékba. Az eredeti videónak a GoNintendo adott otthont, miután a Bridgestone kérésére a Youtube-ról már eltávolították. A reklámban Lambert Mario Kartot játszik, és a Butler karakterhez illően lelkeseve azt kiáltja, "Igen! Első helyezés!" Lambertet ezután kiszedték a reklámból, melyet újra kiadtak, de úgy látszik ez nem volt elég a Sony jogászainak, és a Bridgestone nehéz helyzetben találta magát. Szeptember 26-án a Sony ügyvédje azt közölte a Northern District of California bíróságával, hogy a felek már közel állnak a megegyezéshez. Erre október 12-ig van idejük, utána vagy visszavonják a keresetet, vagy mozgásba lendülnek a törvény kerekei és megkezdődnek a meghallgatások.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Zelbacsi
2012.10.08. 14:20
"megkárosítja a Sony-t."
Az. Meg. Persze.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Szefmester
2012.10.08. 17:57
Hülyéskedsz? A cégek remekül értenek ahhoz hogy számszerűsítsék a semmit és azt kárként mutassák fel! Ez a világ üzleti világának az egyik alappillére!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. HUFEUR
2012.10.08. 18:28
Csak a Youtube top kommentet tudom másolni:
The problem isn't just Kevin Butler (real name Jerry Lambert), the problem is that his contract with Sony says he can't do advertisements for competitors, while Bridgestone isn't a competitor, Nintendo is, and since the Bridgestone commercial basically advertises the Wii as well, it counts as doing an advertisement for a competitor.
They shouldn't be suing Bridgestone however, they should be suing Jerry Lambert for breaking his contract.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!