iPon Hírek

A Sony skalpjára hajt az LG

Dátum | 2009. 07. 22.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Kiugróan jó számok tömegével öntötte nyakon a piacot tegnap a dél-koreai LG Electronics Inc., a világ harmadik legnagyobb lcd-tévé-, illetve mobiltelefon-gyártója. A társaság nettó nyeresége 62 százalékkal, 1,15 ezer milliárd vonra (917 millió dollár) nőtt a második negyedévben az egy évvel korábbihoz képest. Ez majdnem kétszer több az elemzők várakozásánál. A szórakoztatóelektronikai divízió nyolcszorosára, 223,6 milliárd vonra növelte profitját. A mobiltelefon-eladások 8 százalékkal, 29,8 millió készülékre nőttek, ami rekord a vállalat történetében. Ebből 537,5 milliárd von nyeresége származott az LG-nek, ami nagyjából megegyezik az egy évvel korábbival. A háztartási gépeket gyártó részleg 76 százalékkal, 180,7 milliárd vonra növelte profitját.

Szakértők azt tartják a legbiztatóbb fejleménynek, hogy az LG-telefonok imázsa egyre jobb, ma már ismertebbek, mint a cég tévéi és háztartási gépei. Ez az LG márka megerősödését bizonyítja. A társaság ambiciózus terveket dédelget: június-szeptemberben több mint 10 százalékkal akarja növelni árbevételét, és idén 70 százalékkal, 18 millió darabra akarja emelni az lcd-tévék gyártását. Ha ez sikerül, akkor elveheti a Sonytól a második helyet a világ legnagyobb lapostévé-gyártóinak rangsorában. A dobogó tetején a Samsung áll. A mobiltelefonokon elért profitrátát 10 százalék felett akarják tartani, ami nem lesz könnyű a kiélezett versenyben.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. zsolthor
2009.07.23. 11:02
Hát igen, az biztos, hogy fejlődnek... Az elöző hozzászólás, hogy többet nem kell LG, nekem is van hasonló élményem más gyártóval. Persze, azért azt hozzáteszem, hogy pl LG monitorok mostanában egész jók és sokan meg vannak elégedve a monitorukkal. (És ott a 3 napos csere garancia, ha van pixel-hiba) És persze ne felejtsük az ár/érték arányt. Mert tv-t, monitort, telefont is lehet venni olyan áron, hogy utána azt bánjuk, hogy miért nem vettük meg az eggyel újjabb modellt. (persze erre nem mindig van lehetőség)
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. prohlep
2009.07.23. 15:01
1995/96-ban lett először LG monitorom (17", 85 kHz LG-StudioWorks-78DT5), és azóta a környezetemben nagyon sok Samsung és LG monitor tünt fel. Mindegyikkel mindig elégedett voltam, beleértve az érték/ár arányt is.

Winyettyu: plazma a környezetemben nincs, fogalmam sincs, hogy mennyire használható terméktípusról van szó, és hogy érdemes-e éppen plazma esetén LG-t venni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!