iPon Hírek

A Square Enix a konzolpiacot hibáztatja

Dátum | 2013. 02. 06.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Egyre nehezebb helyzetben van a konzolpiac, és a Square Enix szerint ennek köszönhető, hogy nehezen jön vissza a konzolos játékokba fektetett pénzük. A kiadó 5,7 milliárd jenes veszteségről számolt be a 2012. december 31-gyel lezárult 9 hónapos időszakra nézve. Ez alatt az idő alatt nem tudták ledolgozni a 2012/13-as pénzügyi évük első felében felhalmozott veszteségüket, pedig az eladásaik 102,7 milliárd jennel nőttek. A Square Enix a múlt héten jelentette be, hogy a Sleeping Dogs volt a legkelendőbb új cím az brit piacon. "A Sleeping Dogsszal úgy éreztük, hogy sikerjáték van a kezünkben, és fantasztikus eredmény, hogy ez lett a legkelendőbb új játék a briteknél" – nyilatkozta Lee Singleton, a Square Enix London Studios menedzsere. A kiadó azonban érdekes módon nem említette sem a Sleeping Dogs, sem tripla Á-s társa, a Hitman: Absolution sikerét üzleti jelentéseiben, de arról beszámoltak, hogy a böngészős Sengoku IXA és a Final Fantasy Brigade közösségi játék elfogadható hasznot termel és a Dragon Quest X MMORPG is egyenletes fejlődést mutat. A kiadó idén megjelenő címei között szerepel a Tomb Raider, a Dragon Quest 7, a Kingdom Hearts HD 1.5 ReMIX, valamint újraindítják végre a Final Fantasy XIV-et is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. Gyurkov
2013.02.06. 12:35
Persze... és az olyan mestermunkákért mint a Mindjack ki felel? Ha jó a játék megveszik az emberek, ha nem akkor bukásra van ítélve.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. balikabo
2013.02.06. 12:41
pontosan, nem a konzolpiac a felelős ha olyan játékot csinálnak ami senkinek sem kell...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Shinjiii
2013.02.06. 13:43
Az összes FF VII rész sikeres volt, nem értem miért nem gondolnak azokra a címekre, amik sikeresek voltak. Ha nem megy az új, akkor vegyenek elő régit. Egy VII remake iránt szerintem a világ 99%-a ordít. Neki kell kezdeni szépen.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Szefmester
2013.02.06. 16:23
Az FF VII remake-re már egyszer kiadtak egy ultraostoba kifogást. Túl drága lenne, és kevés a rajongója a játéknak, valamint egy akkora világ rendes megalkotása akár 10 évébe is kerülne a cégnek több tucat fős csapattal.

Nem sokkal később meg bejelentették a FFXII csővezetéket, és a FFXIV túrósbuktát...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. szacsee24
2013.02.06. 18:05
Adták volna ki a Finalokat pc-re, de ahogy olvasom csak lusták + kifogás mindenre.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. HUFEUR
2013.02.06. 21:48
Gyurkov: és ismernék be, hogy lehet velük van a baj, mert kiadtak mindenféle szart? Egyszerűbb a konzolra fogni mindent.

Egyébként nem játszottam még a Sleeping Dogs-sal, de ez a kép egy az egyben úgy néz ki, mintha Just Cause 2-ből lett volna kivágva.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Shinjiii
2013.02.07. 11:10
Vergődik ez a cég is rendesen ahogy látom. De már akkor elindult a lejtőn, mióta beleesett ebbe az egyesítésbe az Enix-el. Squaresoft idők voltak a jók.

Tényleg buta kifogás ez a szöveg, amit levetítettek nekünk.

Irány az az út, ahol a lustaság, az elkapkodottság és a nemtörődöm munka cserébe várják a milliós bevételt. Míg nincs FF VII, nem lesz sikeres. Ne is beszéljünk a XIII-ról, sem pedig az új online cuccról. A XII valahogy még tetszett, de nem volt elég mély a karakterekről alkotott kép. A XIII lineárisabb is.

A Sleeping Dogs csak nekem nem jött be akkor?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Squall85
2013.02.11. 09:56
Ez egy ördögi kör. Adjanak ki jó játékot, és jó lesz nekik. Hányszor volt már olyan, hogy a Square játékok miatt vett meg valami egy konzolt? Final Fantasy VII: PlayStation, Final Fantasy X: PlayStation 2, Crisis Core: PSP, Final Fantasy XIII (és versus XIII, ami előre eladta a konzolt sok embernek, de könnyen lehet, hogy átcsúszik PS4): PlayStation 3. A szar All the Bravest, meg ilyen szociális, meg böngészős játékokkal ne akarjanak nagyot dobni, az nem az ő terepük. Ott a Square-nél a vezetéssel van gond, nem a konzol piaccal.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!