iPon Hírek

A Stalker sorozat és készítőinek jövője

Dátum | 2012. 04. 26.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Úgy tűnik, az ukrajnai GSC nem fogja elkészíteni  a Stalker folytatását. A stúdió a következő üzenetet tette közzé Twitteren: "Annak ellenére, hogy a Stalkernek nincs hivatalos folytatása, úgy néz ki, hogy az ötletek és a szellem tovább élnek a csapat új játékában, a Survariumban."

Közben olyan pletykák is szárnyra keltek, hogy a sorozat jogait felvásárolta a Bethesda, ám ezt a hírt eddig egyik fél sem erősítette meg, sőt, a Stalker hivatalos Facebook oldalán cáfolták is.

A Survarium ingyenesen játszható MMO lesz, és a GSC tagjai által alapított Vostok Games fogja elkészíteni. A honlapjukon el is magyarázzák, hogy azért alapítottak új stúdiót, mert elfogyott a lendület, ami a Stalker 2-höz kellett volna. "Cégünket 2012-ben alapítottuk Kijevben. Tíz évvel ezelőtt még a GSC-nél kezdtük el fejleszteni a Stalker sorozatot, és egészen 2011 decemberéig dolgoztunk rajta, amikor a stúdiót váratlanul bezárták, és a Stalker 2 projektet befagyasztották. Nem egyeztünk meg a Stalker márkanév tulajdonosával a név használatáról, ezért döntöttünk úgy, hogy más néven egy másik projekttel kezdünk új életet. Így kezdődött a Vostok Games története."

A Survarium története egy, az egész Földet érintő ökológiai katasztrófa után fog játszódni. "A városokat sűrű, átjárhatatlan erdőségek veszik körül miden oldalról, őrült állatok és madarak támadják az ipari és katonai létesítményeket, raktárházakat és erőműveket. Különös növények és gombák nőnek ki a betonból és az acélból. A tudósok kétségbeesetten próbálnak megküzdeni az anomáliával, amely félelmetes sebességgel terjed bolygószerte. Az országok összeomlanak, mindenütt az anarchia az úr, csak az erősek maradhatnak életben."

A játékhoz Vostok néven új motort fejlesztenek. A Survarium PC-re fog megjelenni, várhatóan 2013 végén.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. kullo1
2012.04.26. 18:02
Marha jó,a stalker folytatása helyett kapunk egy "INGYENES" mmo-t.Hát kell a tökömnek, a két dolog baromira nem ugyan az
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. benczeb90
2012.04.26. 18:35
Jó akkor vegye meg a Beteshda még mielőtt túl sokat feccölnének egy MMO ba. A Beteshda amúgy se erőltetné hogy MMO legyen. Idő kell nekik és pénz, hogy lendületbe jöjjenek. Nem is értem hogy gondolják, hogy az emberek majd elfogadják hogy lejjebb adtak az imádott Stalkerek szintjén.
Szerintem a Beteshda vásárlást azért cáfolták, mert még nem egyeztek meg a részletekről. Én szurkolok nekik. Sietni se kell, csak alkossanak az elődökhöz méltó sequelt vagy prequelt, azt cső. de mindenképp maradjanak a stílusnál és a témánál. acélból kinövő radioaktív növények...lmao
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. patrik2991
2012.04.26. 19:24
Én egy coop stalkernek örültem volna.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. kray
2012.04.27. 08:21
Pedig nem rég jelentették be, hogy mégis lesz Stalker 2...

Elmehetnek a bús....
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. kunrichard
2012.04.29. 20:33
Azért ez így nem teljesen igaz! a Bethesda Nem vette meg a jogokat.
valaki frissíthetné néha ezeket a híreket

Itt egy infó a Konzol Centertől:

Tovább folytatódik a STALKER körüli pletykaörvény, nem kellett sokat várni arra, hogy a GSC Game World bezárása után az ügyben újabb hírmorzsa röppenjen fel. Ezek szerint bizony a STALKER jogai nincsenek a Bethesda birtokában.

A Bethesda nem szólalt meg az ügyben hivatalosan, azonban a játék hivatalos Facebook oldalán megerősítették, hogy a Bethesda nem vettem meg a jogokat, azok továbbra is a GSC alapítóinál maradtak. Úgy tűnik tehát, hogy továbbra is Sergei Grigorovich birtokában vannak a játék jogai, a korábbi híresztelés ellenére.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. kunrichard
2012.04.29. 20:39
Minden esetre nagyon sajnálom a S.T.A.L.K.E.R sorozatot mert a kedvenc játékaim közé tartozik.
Remélem hogy a közeljövőben lesz olyan stúdió akit érdekel a téma és VÉGRE! megcsinálják nekünk a S.T.A.L.K.E.R 2-t
És lehet hogy ez a Surrivarium sem lesz olyan rosz
jah és elvieg 25.én jön majd a Chernobyl Diaries című horrorfilm is hogy nálunk mikor kerül bemutatásra hát passz.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. tomazolika
2012.05.01. 22:38
Fasza .
Érdekes , hogy mennyire lesz*rják , pedig lenne közönsége .
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. gyigyo
2012.05.02. 12:52
Nekik ez miért éri me hogy ingyenes?
amúgy meg stalker csak a neve más.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. newclear gyigy...
2012.05.02. 13:31
Mert alapszabály, hogy ha ingyenes, akkor lesz benne in-game shop...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!