iPon Hírek

A Starbreeze új játékai: Cold Mercury, "P13"

Dátum | 2012. 03. 26.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Starbreeze - a The Darkness, a Riddick és a Syndicate fejlesztője – ingyenesen játszható darabot készít Cold Mercury címmel. A cég nem hagyta abba a magas költségvetésű játékok fejlesztését, annak ellenére, hogy átlép az ingyenes piacra. Mikael Nermark, a cég vezetője erről így nyilatkozott: "Nem hagyjuk el a tripla Á-s szegmenst. Jelenleg több nagyobb kiadóval is folynak a tárgyalások kiadó által finanszírozott játékokról, de szeretnénk kibővíteni termék portfoliónkat az új üzleti modellekhez és szegmensekhez igazodva, melyek újonnan lettek elterjedtek a játékiparban. Meggyőződésem, hogy a Starbreeze sikeres lesz új játékaival."

A cég egy másik rejtélyes projekten is dolgozik, amelyben Josef Fares svéd filmrendező, író és Story Lab média cég is részt vesz. A P13 névre hallgató darabhoz egyelőre kiadót keresnek. "Imádom a játékokat, és már jó ideje dolgozom egy játék tervein" – mondta Fares. "Minél többet dolgozom vele, annál jobban meg vagyok róla győződve, hogy jó az ötlet. A Story Labbal együtt két prototípust hoztunk létre, melyeket bemutattunk a Starbreeze-nek. Tetszett nekik az ötlet, és most itt tartunk."

A Starbreeze gyorsan zöld lámpát adott a sztorinak. Amikor Fares bemutatta az ötletét, rögtön megértették, hogy igen bonyolult és részletesen kidolgozott koncepcióról van szó, amelyből nagyszerű játék születhet, és annyira belelkesedtek, hogy még aznap nekikezdtek a vázlatok megrajzolásának.

A Starbreeze a Syndicate befejezése után kénytelen volt leépítéseket végrehajtani, 25 embert bocsátottak el a stúdióból. Reméljük az új játékaik jobban bejönnek majd nekik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. Skorbut
2012.03.26. 19:03
Riddick: Dark Athena meg a Syndicate után csodálom, hogy még egyáltalán van stúdió.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. vivanto
2012.03.27. 07:54
Enclave még egész jó volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!