iPon Hírek

A Steam uralja a PC piac 70%-át

Dátum | 2009. 11. 23.
Szerző | Magrathea
Csoport | JÁTÉK

Mielőtt bárki meghökkenne, csak a digitális disztribúciós platformok közt. Brad Wardell, a Stardock feje finoman a nem tetszését nyilvánította ki a Valve módszereivel kapcsolatosan. Jelen állás szerint a Steam részesedése 70%, az Impulse 10%-ot kap a tortából, míg mindenki más összesítve 20-at (tekintve a havi forgalmat dollárban).


Wardell úgy érzi, hogy a Valve megpróbálja monopolizálni a piacot azáltal, hogy egyes játékoknál már a fejlesztés korai szakaszában eléri, hogy betegyék a Steamworks toolt, amivel gyakorlatilag magához láncolja a terméket. A Steamworks egyik trükkje, hogy már DRM megoldásként is licenszelték az eszközt, "egyszerű és nagyszerű" megoldást kínálva a kiadóknak. Azon játékok, amik megkívánják a szoftver feltelepítését, el lesznek vágva a többi terjesztőtől, így csökkentve azok kínálatát.

"Számunkra nem túl praktikus az, ha egy játék egy rivális cég szoftverének és vásárló platformjának feltelepítését kéri ahhoz, hogy játszható legyen."

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

11. amakoiyep
2009.11.24. 00:59
Akkor a cím legyen az hogy: A Steam uralja a "digitális disztribúciós platform"(bármit is jelentsen ez) piac 70%-át!, nem? DE.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. StevyXIX
2009.11.24. 07:00
Nem ez a lényeg most, hanem az, hogy a többi online terjesztő nem tud piacot szerezni, mert a Steam magához köti a terméket (ill. a kiadókat).
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. band1103
2009.11.24. 08:27
Amerika olyan hogy ha valakinek valami nem tetszik akkor azt jól beperelik. A mikrofost is számtalanszor perelték már és nem egyszer nyertek is ellene.
Biztos vagyok benne hogy vannak jogászok és ügyvédek akik már törik a fejüket hogyan lehetne beperelni ezt a Valve-t.

Ha sikerül nekik valamit találni akkor jogos a sírás és elkezdődik a harc de ha nem találnak semmit akkor ez a cikk csak arról szól hogy sírdogálnak a kisebb részesedés miatt és nyafognak.

Vagy ebben az esetben arról szól ez a cikk hogy ez egy újabb reklám a Steam-nek hogy ők milyen űber . Ha nem lehet ellene indítani pert a "monopolizás" miatt akkor még az is lehet hogy ezt a cikket (vagy a forrásáúl szolgáló cikket) a Valve pénzeli.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. nedcoleman
2009.11.24. 10:00
Uraljon 90%-ot is. Nem gond. Csak átgondolt megoldásnak kellene lennie. De nem az.
Rengeteg hibát tartalmaz a steam, ráadásul kellemetlen sokszor a használata.
Értem ezalatt azt ha feltelepítek egy boltban megvásárolt játékot és beállítom neki, hogy ne töltse le hozzá a legfrisebb patchet akkor maga a game nem fog elindulni mert nem a legfrisebb patch van rajta és a steam pedig nem indítja el nélküle.
Ami a gond, hogy az adott játék utolsó foltozása hibás működést eredményez.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. daneeeeee
2009.11.24. 14:22
Nekem a steamtől való függés nem tetszik.Értem ezt úgy, hogy én szeretek "szabadon" játszani a játékaimmal ahol és amikor akarok.

Ha steamen veszel játékot akkor kötelező, hogy legyen steamed minden indításkor be is kell jelentkezni mert különben a játék nem indul el, ezenkivül drága/a COD6 több mint 12e átszámítva de azért vannak jó akciók is/.

Számomra még az is probléma ,hogy ha veszek egy játékot steamen keresztül akkor azt csak feltelepíti a program és nem kapom meg azt a bithalmazt amit amúgy korongon. ha másik gépen is játszani akarok ezzel a játékkal akkor természetesen steamon keresztül arra a gépre is le kell tölteni külön.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. jaszkari
2009.11.24. 15:47
na én így voltam a rockstar social clubbal. Amire "átsz@rakodtam" magam a telepítésen meg a sok marha beállításon, addigra végképp elment a kedvem a GTA4-től. Azóta ott porosodik a polcon a korong még neki se álltam de nincs is kedvem.
Steamen keresztűl ugyan nem vettem semmit még, CSS-t játszom de nem egyszer okozott már bosszúságot így is.
Online vásárlásnál elég volt egyszer megszívnom a rohadék itunes-szal. letöltöttem egy programot, ami 0.89 euroba került. Mindjárt kaptam is az sms-t a banktól, hogy a számlámról levettek 570 Ft-ot, mondhatom jó váltás!!! És ami a lényeg: a program nem jelent meg az itunes-ban. 3 hét levelezés a supporttal majd feladtam és elküldtem őket melegebb éghajlatra.
Én inkább megmaradok a korongnál, ha meg úgy nem lehet hozzájutni, inkább nem játszom. Tőlem akár megszerhezheti a teljes digitális platform értékesítést vagy mi a rossebbet a valve
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. sadi57
2009.11.24. 20:49
akkor lenne tisztességes a valve, ha olcsóbban adnák a játékokat DE egyúttal csak a steam rendszerén keresztül játszhatsz. DE nem így van, sőt! rohadt drágák a játékok, és a steam most már a máshonnan vett kulcsokat bannolni fogja, ennek első elszenvedője a cod6. DE az akciók néha rohadt jók
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. sadi57
2009.11.24. 20:51
egyre mocskosabb módszereket alkalmaz a steam, egy jogász tényleg keresztbe tehetne neki.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Szedah
2009.11.25. 10:52
Kicsit hasonlónak érzem az Amazon Kindle-jét, csak ott a vasért is, meg a tartalomért is fizet az ember, így erősen seggbe kéne rugni őket árukapcsolásért. A steam-et is.

"...digitális disztribúciós platformok közt."
Ezek szerint analóg adásban továbbított játékokkal a többi terjesztő nyert.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. lackoo1111
2009.11.25. 21:02
Ha már Steam
http://forums.steampowered.com/forums/showthread.php?t=770231
ez az a topic, amit GN magasról leszar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. StevyXIX danee...
2009.11.29. 13:53
Tévedsz, van offline mód is, persze steam elindul és fut, de nem kell felkapcsolódnia a netre.
A másik, nem egy játék van aminél megveszed a játékot DVD-n, de hogy azzal kezdhess is valamit online kell aktiválnod, addig talán fel se települ a gépedre, szóval van is meg nem is a te nézőpontod szerint.
Jó a Steam, 5 euroért vettem már Gridet, Mass Effectet, Bioshockot, Stalkert, nem érte meg?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!