iPon Hírek

A Steam volt főnöke már a Microsoftnál dolgozik

Dátum | 2013. 08. 15.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

Jason Holtman, aki nyolc évig vezette a Steamet, februárban távozott a Valve-tól. Holtman, akinek eredeti foglalkozása ügyvéd volt a Microsoftnál vállalt új munkát. Hosszabb interjút egyelőre még nem adott, és távozásának okát sem fejtette ki, de a következőket mondta: "Igen, a Microsofthoz csatlakoztam, ahol arra fogok koncentrálni, hogy a Windowst olyan platformmá tegyem, amely kiválóan alkalmas a játékokhoz és az interaktív szórakoztatáshoz. Úgy gondolom, hogy a Microsoft számára sok lehetőség kínálkozik arra, hogy olyan játékokat és szórakoztatást nyújtson, amit az ügyfelei szeretnének, és a fejlesztőkkel való együttműködésre is lesz alkalom, hogy mindezt elérjük, ezért izgalmasnak találom, hogy itt lehetek." A Valve-nál Holtman volt a fő kontaktja a fejlesztőknek, akik Steamen terjesztették játékaikat, és a játékok világában sokak számára ő jelentette a szolgáltatás egyik fő hajtóerejét. A szerződéskötések specialistájaként sok nagy kiadót (Activision, EA) meg tudott győzni arról, hogy játékaikat a Steamen keresztül árulják, és sok kisebb céget is beszervezett, akik nélküle mára már eltűntek volna. Nem ő volt ez egyetlen, aki miatt sikeres lett a Steam, de nagy szerepet játszott benne. Távozásának oka egyelőre rejtély, és sokakban számos kérdés merülhet fel ezzel, ill. azzal kapcsolatban, hogy vajon mik a Microsoft tervei a PC-s játékok piacán.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

13. Warpath
2013.08.15. 20:50
Biztos fájt neki hogy a Valvenál Tux-ot simogatják...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. Asagrim Warpa...
2013.08.15. 20:55
A második verzió az, hogy látta a Microsoft mennyire sikeres a Valve-nál, így megvették kilóra.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Szefmester
2013.08.15. 22:01
Tuti hogy a pénz volt az úr nála... nem hinném hogy sima M$ fanboy lenne.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. SonicTheHU...
2013.08.16. 08:59
Remélem ez nem a Steam hanyatlását v bukását fogja okozni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. Lazahunter
2013.08.16. 09:46
Szefmester - 2013-08-15 22:01:47

Gondolod, hogy nem keresett eleget a Valve-nál, ami az egyik mai legnagyobb digitális disztribútor?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Lazahunter
2013.08.16. 09:48
SonicTheHUN - 2013-08-16 08:59:51

A Steam mára már egy önműködő mechanizmussá nőtte ki magát. Szinte nincs olyan PC-s megjelenés, ami nem kerül ki ... max csak akkor nem, ha a kiadónak van saját digitális DRM rendszere (Origin, UPlay).

Ha tartják a megszokott vásárokat, támogatják tovább a független fejlesztőket, nem lehet itt semmi baj
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. CyberPunk6...
2013.08.16. 09:52
Lazahunter - Én nem vonnék erős párhuzamot a cég és a fizetések között. Sok sikeres nagy profitú cég van, aki kiszúrja a szemedet valami apróval.

Ettől függetlenül nem gondolom, hogy keveset keresett, csak arra kívántam felhívni a figyelmed, hogy a kettő között lényegesen gyengébb kapcsolat van, mint az érzékeltetni kívántad.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. CyberPunk6...
2013.08.16. 09:54
Egyébként nekem eddig is az volt az érzésem, hogy az MS idővel szépen ki fogja terjeszteni az áruházat és emiatt kiabált rá a steam is kígyót, békát. Ha a winben lesz ilyen rendszer, akkor ha nem szúrják el, gyakorlatilag megölheti a steamet.

Ha nem szúrják el...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. 5hR3kY
2013.08.16. 10:53
Majd jól beperlik a májkrémszoftot megint, és majd bizonyos régiókban ki kell vegye ezt az áruházát is úgymint az explorert vagy a media playert.
Amúgy ha a Valve ráfekszik nagyon a linuxos témára, akkor előbb utóbb eléri azt a kritikus szintet ami elindítja a lavinát, és a játékkiadók és a játékosok is felfigyelnek a dologra. Beindul majd a közvetlen megjelenés linuxra, illetve a játékosok is rájönnek hogy az ingyenes oprendszeren is tudnak játszani, ráadásul sokkal stabilabban és gyorsabban.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. CyberPunk6... 5hR3k...
2013.08.16. 11:00
Az áruház app törölhető/feltehető.

A médiaplayer és a böngésző esetében is az eltávolíthatatlanság és alapértelmezettség volt a gond. Ráadásul nulla hatása volt a részesedésekre.

Ha meg is büntetik, annyi pénzt megér, mert addigra már az emberek ismerni fogják.
Meg ez az "egyes régiók" egyedül az eu-t jelenti, ami kb a legkisebb piac, mert az USA, és Ázsia sokkal jelentősebb, az eu ráadásul még egész európát sem fedi le.

A linuxos dolgot meg több, mint 10 éve hallgatom és még mindig csak ígérgetés...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. 5hR3kY
2013.08.16. 11:26
Majd ha pereskedésre kerül a sor, eldönti a bíróság a sorsát, ez az ő dolguk. Ellenben amennyire ismerem a májkrémszoftot, tuti majd le akarja fizeti a játékkiadókat, hogy az ő áruházukban jelenjen meg majd a játék. Egy biztos, hogy azon keresztül semmit nem fogok venni.

A linux dolgot ki ígérgette neked 10 éve? Most sem ígérgeti senki hanem egyszerűen elkezdte a Valve hegeszteni a Steam kliensüket linux alá, és elkezdett hozzá portolni játékokat. A következő linuxos játékuk a Metro 2033 lesz. Ha ilyen címeket fognak kihozni linux alá, akkor előbb utóbb eljön az a kritikus tömeg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. madcaptain
2013.08.16. 11:54
Amig ratyik a driverek linuxok a hardvergyartoknak koszonhetoen addig a windows marad messze a fo platform. Szerintem az uj Xbox - Live sikerre vitele veget vettek fel.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CyberPunk6... 5hR3k...
2013.08.16. 11:56
Szerintem a linuxnak sok dologban meg kellene változnia, hogy alkalmas legyen a hozzá nem értő tömeg kiszolgálására.

Ahhoz pedig, hogy a tömegek átmenjenek, nem elég a játékokat átportolni. Főleg nem régebbi nagy címeket. Ha komolyan gondolják, akkor az újaknak is eleve meg kell jelenniük. Ez szép próbálkozás meg tök jó, én is örülök neki, de majd hiszem, ha látom...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!