iPon Hírek

A stratégia az MS új reklámkampánya mögött

Dátum | 2008. 09. 08.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Az új kampány első reklámfilmje csupán afféle "jégtörő"-szerepet töltött be, írta Bill Veghte, a Microsoft rangidős elnökhelyettese egy céges kör e-mailben, ami aztán utat talált magának a külvilág felé is. Ebben igyekezett megnyugtatni azokat, akik aggodalmukat fejezték ki amiatt, hogy a reklámfilm gyakorlatilag egyáltalán nem promotálja a Windowst, és a riválisokat sem támadja, mondván, hogy itt most még nem is ez a cél. Egyelőre egyszerűen csak "újra meg akarják ismertetni" a nézőkkel a Microsoftot, "fogyasztói környezetben" - a közvetlen promóció, "a Windows-sztori tényleges elmesélése" pedig majd később következik.

Az eslő reklámfilmet pozitívként jellemezte, amely előrevetíti a következő filmek alaphangulatát is - lévén mindvégig a Windows képességeinek "ünneplése" lesz majd a központi téma, a hangnem pedig mindvégig "humoros és humánus" lesz. Kétség sem fér hozzá tehát, hogy igen keményen törekednek a pozitív hírnév visszaszerzésére (amelyet hitük szerint részben az Apple áskálódásai miatt veszítettek el); korábban ugyan azt már beismerték, hogy a Vista valóban döcögősen indult, de ugyanakkor állították azt is, hogy az ahhoz kiadott SP1 és a különálló frissítések számos eredeti problémát orvosoltak már, ami így indokolttá teheti a rendszer újbóli szemügyre vételét.

Emellett terveznek továbbá egy "világibb" lépést is, mondta Tom Pilla, a cég általános kommunikációs menedzsere - melynek keretében lekoppintják az Apple "Géniusz"-ait (a boltokban a felhasználók rendelkezésére álló szakértőit): ők maguk "Guru"-kat állítanak csatasorba, akik a későbbiekben (az év gée felé, elvileg) a képernyőkön is bemutathatják szakértelmüket, amint épp pillanatok alatt, flottul megválaszolnak bármilyen kérdést vagy problémát, amivel csak hozzájuk fordulnak, legyen bár szó Vistáról vagy Windows Mobile-ról, netán Windows Live-ról. És akárcsak Apple-béli eredetijeik, úgy a guruk is a maximális "felhasználóbarátságot" és a lehető legnagyobb segítőkészséget helyezik a középpontba.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. pluto
2008.09.08. 21:20
Az SP1-el tényleg jobb lett, főleg azért mert megkapta a Server 2008 kerneljét. Meg idővel előrehaladva már rengeteg driver van Vista alá, nem úgy mint az elején, szinte csak a zsír új gépekhez volt Vista driver éppen ezért nagy utálatnak örvendett. Meg az idővel előrehaladva a RAM is sokat nőtt,ami szintén nagy problémája volt a Vistának a kezdetekkor.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Dice
2008.09.08. 23:08
2db 4850 toxic sztem., és nem is enne annyit.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!