iPon Hírek

A Super Talent legújabb üdvöskéi

Dátum | 2010. 01. 26.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Eleve erős igénybevételhez tervezte legújabb alkotását, a TeraDrive FT2 szériát a Super Talent, melynek tagjai az új, SandForce-féle SF-1500-as vezérlőjével 250MB/s-os írási/olvasási sebességet biztosítanak a teljes élettartamukra.

Ezek a 2,5 hüvelykes egységek SATA II-es (3Gb/s-os) interfészt használnak, és egyaránt kaphatóak többszintű cellás (MLC - olcsóbb, sűrűbb, csak kicsit kurtább élettartamú) és egyszintű cellás (SLC) változatban is. A kapacitásuk 50-től 200GB-ig terjed, de a 200GB-os változat már csak MLC-sen kapható. Az MLC-s egységekre 2, míg az SLC-sekre 3 év garanciát vállalnak.

A megbízhatóságról és a tartósságról az alkalmazott RAISE és DuraWrite technológia gondoskodik; elsősorban adatbázis-szerverekben való felhasználásra ajánlják őket - azt azonban még nem árulták el, hogy mennyibe fognak kerülni, csak annyit, hogy a tömeggyártásuk elvileg márciusban indul majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. AndrejsXe
2010.01.26. 13:05
Imádom a piaci elemzőket... Még anno pont egy itt felröppenő cikkben olvashattunk arról, hogy Karácsonyra az SSD árak zuhanni kezdenek.... Nem úgy tűnik, pedig Lassan Február van A piaci prognózisokat is csak időjárásjelentésekhez mért pontossággal tudnak reprezentálni.
Kíváncsi vagyok a WD mikor ugrik be mélyebben az SSD szegmensbe, mert a jelenlegi SSD-i rendkívül elavultak. Van mit behozniuk, ugyanis a leggyorsabb SiliconDrive-jai is csupán 100MB/s írási sebességgel bírnak. Az általam WD RAID edition RAID 0- ba kötött egyedek 180-220MB/s-re képesek, lényegesen szolidabb árért cserébe...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!