iPon Hírek

A SuperPi hamarosan GPU-val számol

Dátum | 2008. 05. 27.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | SZOFTVER

A SuperPi egy széles körben elterjedt tesztalkalmazás, amely a tuning „őrültek” és az átlag felhasználók között egyaránt jól ismert. Az alkalmazás egyetlen hibájának azt rótták fel korábban, hogy rendkívül egyszerű és csak egyetlen szálon képes futni, ám ez a tulajdonság hamarosan a múlté: a gyártó bejelentette, hogy a elkészíti a SuperPi legfrissebb változatát, amely már a rendszer GPU-ját veszi majd igénybe a bonyolult számítások elvégzéséhez.


A SuperPi 1M módjában jelen pillanatban a rekord 7.5 másodperc alatt van, az eredmény egészen pontosan 7.437 másodperc, amelyet egy no_name becenévre hallgató felhasználó tart. A SuperPi egyébként a Gauss-Legendre algoritmust használja a Pi értékének számításakor. A legfrissebb hírek alapján a SuperPi a GPU-ban rejlő lehetőséget az Nvidia CUDA technológiájának segítségével tudja majd igénybe venni. A tesztprogram így  a számítás elvégzéséhez képes lesz a modern GPU-k párhuzamos felépítését is kiaknázni.

A SuperPi legújabb változata rendkívül ígéretesnek tűnik, a tesztprogram a gyártó állítása szerint kevesebb, mint egy hónap alatt elkészül. Természetesen, ahogy bővebb információhoz jutunk az új alkalmazással kapcsolatban, rögtön jelentkezünk.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

2. J.o.k.e.r
2008.05.27. 16:43
Úgy látszik egyre több fejlesztő lát fantáziát az Nvidia CUDA technológiájában. Kíváncsi leszek az új SuperPi-re.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. J.o.k.e.r
2008.05.27. 20:43
Shaba: ez a kifejezés marha jó...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!