iPon Hírek

A Symantec kibocsátotta a Norton 2010 termékcsaládot

Dátum | 2009. 10. 13.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A világháló bűnözői minden lehetőséget megragadnak, hogy ellopjanak, amit csak tudnak: pénzt, adatot, sőt akár a személyazonosságot is - hangzott el a Norton 2010 szoftvercsalád bemutatásakor. A kiberbűnözés valódi bűnözés, ezért is bocsátotta ki a szoftverek gyártója az internetes védelmet teljesen új irányból megközelítő Norton 2010-et.

A Norton Internet Security 2010 és a Norton AntiVirus 2010 az új védelmi modellt, a Quorumot használja az új kártevők észlelésére, amely a hagyományos jellemzőkre és magatartásra építő módszereknél eredményesebb megoldás. A Quorum kiragadja a kiberbűnözők kezéből a legnagyobb fegyvert, hogy rémisztően gyorsan képesek egyedi kártevőket létrehozni, és ellenük fordítja - állítja a gyártó. A kiberbűnözők ugyanis annak reményében írják bőszen, és írják át egyedivé a kártevőiket, hogy amíg lehet, átcsússzanak a kártevőjellemzőket elemző szoftvereken. A Quorumnál éppen a fájl egyedisége és megkülönböztető jelei azok, amelyek segítségével ezek az új kártevők felderíthetők.

Ennek fényében talán nem véletlen, hogy az AV-Test.org független bevizsgáló laboratórium szerint a Norton 2010 béta "kiváló eredményt" nyújtott a hagyományos módszerekkel történő észlelést általában elkerülő aznapi veszélyek felderítésének legfrissebb vizsgálatában. A Norton 2010 termékek a Microsoft Windows XP-vel, a Windows Vistával és a Windows 7-tel működnek.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Zotya84
2009.10.14. 10:35
VISSZA A HIRHEZ

Micsoda hír... Szeptember 18-a óta haználom még csak és már egy héttel korábban megvehető volt...

Azért arra figyelni kellene, hogy ne egy hónap után írjatok róla, ha már írtok...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!