iPon Hírek

A Tales JRPG-sorozat jövője

Dátum | 2012. 07. 10.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Tales sorozat producere, Hideo Baba egy interjúban elmondta, hogy a kiadó megvárja, amíg kialakul a rajongóbázis egy-egy játék körül és csak utána kezd bele a lokalizálás drága és munkaigényes műveletébe. "Mindig megvárjuk a kérést az amerikai és az európai leányvállalatainktól, mielőtt eldöntjük, hogy nyugaton is piacra dobunk-e valamit" – nyilatkozta Baba. "A rajongók véleménye nagyon fontos. A játékok végfelhasználói a rajongók, a külföldi leányvállalataink a Twitter és a Facebook segítségével meghallgatják a véleményüket, és figyelembe veszik, mielőtt döntést hoznának."

A Tales of Graces f idén augusztusban jelenik meg PlayStation 3-ra Európában, ez jó nagy késés a japán kiadáshoz képest, amely 2010 decemberben látott napvilágot. Baba reméli, hogy a jövőben már nem kell ennyit várni a nyugati kiadásokra. "A Tales sorozat következő darabjait a japán kiadással egy időben, vagy legalábbis közel egy időben szeretnénk kiadni. Amikor a Graces f-et fejlesztettük, még nem szerepelt a tervek között, hogy külföldön is kiadjuk."

A Tales of Graces f főhőse
A Tales japán egyik közkedvelt RPG sorozata, amely hosszú múltra tekint vissza, ennek ellenére nyugaton csak egyes részei jelentek meg. A legújabb részek sikerén felbuzdulva a kiadó a jövőben már a fejlesztés során tervbe fogja venni a lokalizálást is. A széria legújabb része, a Tales of Xillia két évvel a japán kiadás után 2013-ban fog megjelenni a nyugati piacon, és ha jól teljesít, megkapjuk a folytatást is, amely idén novemberben jön ki Japánban.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!