iPon Hírek

A Telekom a GVH-nál panaszkodott a Vodafone-ra

Dátum | 2011. 02. 16.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Király István, az MT marketing vezérigazgató-helyettese az eljárás hátteréről szerdán Barcelonában az MTI érdeklődésére elmondta, a hálózati gyorsaság mérésének eredménye nagyban függ attól, hogy a vizsgálatot milyen feltételekkel végzik. Például attól, hogy csak külső térben vagy épületeken belül is mérik a sebességet.

Maradi István, az MT műszaki vezérigazgató-helyettese elmondta, az okostelefonok elterjedésével együtt éves szinten 20-30 százalékkal nő az adatforgalom a mobilhálózatokon. De minél több smartphone lesz az emberek kezében, annál gyorsabban fog nőni a forgalom.

Hozzátette, amikor éves szinten több százezerrel nőtt a mobil elfőzetők száma, a társaság évente 20-30 milliárd forintot költött a hálózati fejlesztésekre, a mostani program pedig 10-50 milliárd forint körüli összegbe kerülhet. Megvalósításának időbeli gyorsasága attól is függ, hogy milyen kapacitásnövelési igények jelentkeznek a piacon, azaz a felhasználóknak mekkora adatátviteli kapacitás kell majd például az okostelefonok használatához.

Az MTI értesülése szerint az MT hálózatfejlesztési tenderén a kínai Huawei és ZTE, illetve az Ericsson és a Nokia-Siemens vesz részt, aminek eredményeként március végén kiválasztják közülük azt a szállítót, amelyik a következő években modernizálja a Magyar Telekom mobilhálózatát.

Maradi István elmondta, jelentősen javítaná lehetőségeiket, ha mielőbb elérhetővé válna a 900 és a 800 megahertzes frekvencia a mobil cégeknek a negyedik generációs szolgáltatásokra (LTE) is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. Smith166
2011.02.16. 16:01
Ez hihetetlen gagyi hipersz*r cikk. Ismét. Bravo napi(sz*r).hu

Mi van a cikkben a GVH-ról? Semmi. Mi van a cikkben a Vodafone-ról? Semmi. Egyáltalán mi a hír???????

IPON !!!! MIKOR TÉRSZ MÁR ÉSZHEZ ????????? MIKOR SZÁMŰZÖD EZEKET AZ IGÉNYTELEN CIKKEKET AZ OLDALRÓL ?????????????
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Merwenus
2011.02.16. 18:58
Egyet kell, hogy értsek veled, semmi információ tartalma nincs a cikknek, és még csak köze sincs a címhez a benne szereplő dolgokról, elvesztegettem életemből 2 percet, míg elolvastam, mert érdekelt. Igénytelen szar, lassan ipon kikerül RSSekből, mert ez így nem frankó.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Merwenus
2011.02.17. 15:29
Normális cikk itt, lehet tőlük tanulni:

http://hvg.hu/gazdasag/20110216_magyar_telekom_vodafone_gvh
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!