iPon Hírek

A Telenor szolgáltathatja az internetet a GYSEV vonatain

Dátum | 2011. 01. 17.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

A Telenor nettó 6 millió 354 ezer 600 forintért vállalta a megbízást két évre az eredetileg becsült 8 millió forint érték helyett.

A vezeték nélküli mobilszolgáltatást 17 vasúti járműben, az utasok számára szabadon elérhető, korlátlan adatforgalmú, közcélú GSM vezeték nélküli hálózaton kell nyújtani, az ott elérhető legmagasabb adatátviteli sebességgel, kizárólag Magyarország területén.

A várhatóan márciusban induló szolgáltatást az utasok elsősorban a GYSEV InterCity közlekedésben érintett Sopron-Győr és Győr-Budapest vonalon érhetik el.

A Közbeszerzési Értesítőből kiderült, hogy a Telenor cégen kívül a Magyar Telekom adott be ajánlatot, a bővebb szolgáltatást 35 millió 530 ezer forintért vállalta volna.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

3. golya87
2011.01.17. 19:50
Ez az óriási ajánlatbeli differencia a szolgáltatás minőségének különbségéből fakad/ a T több mindent ajánlott, vagy csak szimplán szakítani akartak 1 nagyot?

De nem azt ígérték amúgy, hogy a Bp Keleti <=> Bp Nyugati kör IC vonalon lesz net?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Kobaljov
2011.01.17. 21:27
A "A vezeték nélküli mobilszolgáltatást 17 vasúti járműben, az utasok
számára szabadon elérhető, korlátlan adatforgalmú, közcélú GSM vezeték
nélküli hálózaton kell nyújtani"
megfogalmazást technikailag nem teljesen értem, a T-sek és a Vodások is a Tele mobilhálózatára fognak kapcsolódni vagy csak a kocsikban simán mobilnetes külső kapcsolatú WiFi lesz, és ezt sikerült igen nyakatekerten megfogalmazni?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Szerzetes
2011.01.17. 21:43
Szerintem olyasmi lesz, mint a buszokon. Mobilnet egy wifivel szétszórva. Minden kocsin egy AccesPoint, azokat UTP köti össze, és ezentúl a munkás nem csak a légfék csatlakozóit ellenőrzi a kocsik között, hanem az UTP kábelt is
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!