iPon Hírek

A tervezettnél drágábbak lesznek az ultrabookok?

Dátum | 2011. 08. 04.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | NOTEBOOK

Jó ideje nem titok már, hogy az Intel egy új noteszgép formátummal próbál majd harcba szállni a könnyű és olcsó notebookok piacán az olyan notebookok ellen, mint amilyenek például az Apple MacBook Air konfigurációi.

A korábbi hírek szerint az ASUS az elsők között dobhatja majd piacra UX sorozatú ultrabook noteszeit, amelyek közül egyet az ultrabook koncepció érkezésének bejelentésekor már megcsodálhattunk. Ez utóbbi hírekre pár hete érkezett egy cáfolat, amely már arról adott hírt, hogy mégsem az ASUS, hanem a HP kínálhat majd elsőként ultrabookokat a piacon, az idő majd eldönti mi lesz a helyzet.

A legfrissebb információk szerint viszont az Intel egy kissé elszámolta magát: a vállalat partnerei, azaz a noteszgép gyártók szerint nem lesz könnyű ütőképes konkurenciát felállítani az Apple MacBook Air noteszgépeivel szemben, ennek oka pedig a noteszgépekhez szükséges komponensek magas áraiban keresendő. A tajvani források állításai szerint az Intel technikai iránymutatásainak megfelelő ultrabook konfigurációkat lehetetlen lesz alacsonyabb áron piacra dobni, mint amennyit az Apple kér hasonló stílusú MacBook Air noteszeiért, ha csak nem csökkenti jelenlegi (processzor)árait az Intel. A DigiTimes informátorai szerint ez, azaz az árak csökkentése az egyetlen megoldás az ultrabookok végfelhasználói árainak leszorítására, azaz csak így tartható a gyártó által tervezett 1000 dollár alatti ár az ultrabook konfigurációk esetében.

Az ASUS UX notebook sorozatának egyik tagja.
Természetesen nem a DigiTimes az egyetlen, aki foglalkozik a témával. Az elmúlt hónap folyamán a SlashGear munkatársai is körbejárták a kérdést és arra a megállapításra jutottak, hogy az Acer által készített ultrabook konfigurációk szinte biztos, hogy 1000 dollár feletti ajánlott végfelhasználói áron kerülnek az üzletek polcaira, de az ASUS UX sorozatú megoldásai közül is csak azok rendelkeznek majd háromjegyű árcédulával, amelyek Core i3-as processzort alkalmaznak. Az UX sorozat Coire i5-ös, illetve Core i7-es processzorral, valamint SSD meghajtóval ellátott tagjai 1000 és 2000 dollár közötti ajánlott végfelhasználói áron lesznek elérhetőek.

Ezzel szemben az Apple legolcsóbb MacBook Air notesze még mindig 999 dollárba kerül, ám cserébe minőségi anyagokból készül, jó billentyűzettel és nagyméretű érintőpaddal rendelkezik és az összeszerelés minőségére sem lehet panasz. Ennek fényében, valamint a drága összetevők miatt kétséges, hogy az olcsó ultrabookok képesek lesznek-e felvenni a versenyt az Apple konfigurációival, de idővel minden kérdésre megkapjuk majd a választ, ahogy megjelennek az első ultrabookok.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

8. -Melkor-
2011.08.04. 18:37
Na végül mégsem az Apple nagy lehúzós cég?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. prohlep
2011.08.04. 19:23
"A tajvani források állításai szerint az Intel technikai iránymutatásainak megfelelő ultrabook konfigurációkat lehetetlen lesz alacsonyabb áron piacra dobni, mint amennyit az Apple kér hasonló stílusú MacBook Air noteszeiért, ha csak nem csökkenti jelenlegi (processzor)árait az Intel."

Ha Intel arat csokkent, akkor az Intel procit hasznalo Apple ara is csokkenhet.

Amugy meg vegre kezd elterjedni, hogy Apple kalibert osszerakni nem is olyan olcso.

Amugy mar a 80-as evekben is az Apple a normal PC feletti kategoria volt.

80-as evekbeli tapasztalataimhoz hasonlo erzeseim voltak a 90-es evekben is: egy Apple az nem csupan egy PC ami mukodik, hanem szep is es nem tur le a dolgozoasztalrol.

Most meg a MacBook Air nagyon meggyozo: total praktikus a mindennapos hurcolaszasra, nincs igazi ellenfele jelenleg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Hadzsek
2011.08.04. 20:53
Az alma nem engedheti meg magának hogy olcsóbb legyen akármelyik Mac mint 999$ illetve 999€ ha európát nézzük .(Akkor már nem lehetne vele villogni úgy mint most.)

szerk: elgépelve
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. polarx
2011.08.05. 07:33
-Melkor-: attól még ugyan akkor lehúzó cég mert még ígyis bőven drágább egy hasonló konfig mint társaiból, igaz ez se a legolcsobb kategória meg közel azonos árba jön ki de más konfigokat szemügyre véve még mindig messze az apple a legdrágább.

prohlep: a 80-as éveket ne hasonlítsd már 2011-hez. lehet akkor még almáéknak egyedül hw elemi voltak / használtak. de most egy sima pc-nek az alkatrészeiből épül fel az összes gépe legyen az notebook vagy desktop.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. malvoisen
2011.08.05. 08:34
Ennyi. Attól még, hogy valaki Apple gépet vesz, nem biztos, hogy villogni akar. Egyébként meg a villogáshoz két fél kell, egy, aki "villog", egy pedig, aki villogásként értelmezi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Ooorky
2011.08.05. 13:03
I loev Apple
2010-ben vásárolt vadonatúj 200+ ezer forintos Apple monitor, kíváncsiságból belenéztünk, erre a panelen LG 2008...
Legalább a Windows 7 faszán fut a Mac-eken.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. noPublicFG
2011.08.05. 13:15
1000 dolláros notebook az mióta olcsó?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. usagi
2011.08.05. 13:40
http://gizmodo.com/5827999/intel-insists-macbook-air+thin-ultrabooks-will-be-under-1000
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!