iPon Hírek

A The War Z botrány

Dátum | 2012. 12. 20.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A Hammerpoint Interactive december 18-án adta ki a War Z poszt-apokaliptikus zombis játékát Steamen. A Day Z-re hajazó darab gyorsan az eladási listák élére került, de aztán kiderült, hogy csak felületesen hasonlít a híres másik zombis játékhoz, és komoly gondok vannak vele. A csalódott játékosok arra panaszkodtak, hogy a fejlesztő átverte őket, nem azt kapták, amit a hirdetésekben ígértek. A Valve eltávolította boltjából a játékot, és megtéríti a károkat.

A fejlesztők eredetileg azt állították, hogy a játékban több pálya is van, amelyek mérete 100-400 négyzetkilométer közötti, a szerverek egyszerre 100 játékost tudnak kiszolgálni, lehet privát szervereket bérelni, külön lista van a barátoknak és talentrendszer is van. Ehhez képest egyetlen térkép létezett csak a játékban, amelynek mérete jóval kisebb, mint még a beígért alsó határnál is, a szerverek úgy voltak beállítva, hogy maximum 50 játékos játszhatott rajtuk egyszerre. A szerverbérlés, a talentfák fejlesztése és a barátok listája nem működött. A játékban vannak ugyan ilyen gombok, de nem működnek, a kész játékként eladott darab valójában még alfa fázisban van.

A fejlesztők ezután átírták a játékról szóló infókat, de a hamis 100-játékosos állítás még mindig ott van. A játék producere, Szergej Titov nem igazán értette, mi ezzel a probléma. A Gamespy-nak adott interjúban a következő gyenge magyarázattal állt elő: "A szövegben egyértelműen az áll, hogy maximum 100 játékos. A jelenlegi 50 játékos az, amit a játékosaink és a közösség kényelmesnek talál."

A tegnap kiadott nyilatkozatában a producer elnézést kért a történtekért, amelyeket szerinte az okozott, hogy a játékosok "félreértették a szövegeket".

A pokol csak ezután kezdett igazán elszabadulni, a fórumok megteltek a dühös játékosok üzeneteivel, a fentieken kívül ugyanis még nagyobb problémák is voltak a játékkal, amely annak ellenére, hogy 15 dollárba került, és a készítők kijelentették, hogy nincs benne mikrotranzakció mégis tartalmazott ilyet, méghozzá nem is keveset - muníciót, ételt és felszerelést lehet vásárolni, de ez még a kisebb gond: a rendszer úgy van beállítva, hogyha a karakterünk meghal, órákig kell várni, hogy újraéledjen, de persze rögtön feltámad, ha fizetünk.

A problémákat csak tetőzte, hogy a The War Z Steames fórumán a moderátori jogokkal rendelkező Hammerpointosok töröltek mindent, amit rossz színben tüntette fel a játékot, és sokakat igazságtalanul kizártak. A Valve szerencsére gyorsan lépett, eltávolította Steamről a játékot, már vizsgálja a kizárt játékosok ügyét és a moderátori túlkapásokat. Akivel hasonló történt, az a Steam fórumon itt jelentheti.

Alant a játék posztere, amelyen ügyes felhasználók már megtalálták, honnan származnak a különböző figurák (pl. a The Walking Dead tv-sorozatból).

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

16. nedcoleman
2012.12.20. 21:28
Sajnálatos ez, mert akár jó is lehetne a War Z. Viszont a Day Z ha így halad bizony komoly darab válik belőle. Remek szórakozás így télre. Igen sokan most átpártolnak az biztos
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
15. myckie2
2012.12.20. 21:56
Szánalmas cég. Bár én erre már akkor rájöttem amikor jelentkeztem a bétára (alfa?) erre pár hónap után küldenek egy ilyet, hogy fizessek az alfáért és minél többet fizetsz annál hamarabb kezdhetsz. Szánalmas, pénzéhes bagázs. Ha el akarnám lopni sok ember pénzét gyorsan és egyszerűen én is tuti, hogy így tenném. Aki fizetett érte (a steamosokon kívül, mert azok azt hitték, hogy ez az egész játék), az mit várt a fizetős alfa után?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
14. nedcoleman mycki...
2012.12.20. 21:59
... igaz. Alapvetően hülyének nézik az embert... Nem igazán mondanám korrektnek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
13. GAdam1992
2012.12.20. 22:09
Én meg nem tudtam rajönni, hogy miért volt furcsa steamen látni a játékot.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
12. LechooEdy
2012.12.20. 23:16
Ez mekkora kitolás mindenkivel. Én meg azt hittem az EA-nél nincsen pénzéhesebb banda, úgy tűnik már egy picit sem kell befejezni egy játékot még, hogy DLC-k... botrány, a THQ helyett menjenek ők csődbe.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
11. Skorbut
2012.12.21. 00:10
Alapból egy DayZ-lopás volt végig minden aspektusa... Kívánok nekik hosszú halál utáni életet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
10. balikabo
2012.12.21. 08:42
Hát, mi is befürödtünk vele, csak mi öcsémmel nem steamen hanem a hivatalos oldalon vettük meg, ott igaz felvolt tüntetve hogy alfa verzió, egy olyat vettünk ami úgy hirdetett hogy ha megveszem kapok mellé még 3 key-t, drágább is volt mint a többi, ilyen pack. Gondoltuk jó mert 4 en játszanánk vele és akkor így olcsóbb megvenni. Megvesszük működik is minndeki beregelt, majd 72 óra után 3 key inaktíve lett, rákérdeztünk és közölték hogy azok csak ilyen ideiglenes gift key-ek, persze oké mondom szép és jó, csak majd a dupláját fizettük annak mintha csak 1 et veszünk és senki nem közölte hogy csak gift key. 3 napra rá már másképp volt fenn az oldalon és ott már írták hogy cask 72 órás.. Átbaszás az egész és mellesleg nem is volt olcsó. Am van fantázia a játékba de iszonyú kezdetleges.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. CPU_King
2012.12.21. 09:19
balikabo

én a hivatalosan oldalon pedig olvastam, hogy azok csak gift-tek.

Más: Én is meg akartam venni, de néztem róla egy HUN mikrofonos vidit azt elmondták ugyan ezeket, amire sokan panaszkodnak. Persze sokan csak csőlátással "futnak" játékot venni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. hanzidrown
2012.12.21. 09:47
Én megvettem az alfa verziót és azóta se léptem fel, de majd megnézem a karácsonyi döpping alatt h mi a helyzet a játék háza táján.Én speciel nem bosszankodok az egy órás revive idő alatt mivel ez egy tűlélő-horror cucc s ez a tény még jobban belehúz abba a helyzetbe hogy bizony neked túl kell élni,félni és nem bízni senkiben.Egyetlen dolog ami zavar az az hogy nem látom az emberek nevét vagy ha azt nem is de valahogy jelölhetné a játék h ki a bandita v túlélő mondjuk modell beli különbséggel, akár 1 kendővel vagy bármi mással.Meg mondjuk tehetnének a táskába olyan slotot amit nem vehetnek el tőled az emberek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. hanzidrown
2012.12.21. 09:51
a és Balikabo.

Mikor megkaptad az e-mail hogy sikeresen megvetted a jáétkot ott le volt írva hogy az ajándék key az hány órás személy szerint nekem 48 órásak voltak (asszem) s az is hogy ezt csak a bétában lehet felhasználni.

 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. s_erno
2012.12.21. 11:15
@hanzidrown
Az ember sokat ér vele ha csak a mailben kapja meg ezt az infot
Nem tudom mennyit költöttetek rá, de azért 48 vagy/és 72 órás key az kb a semmivel egyenlő
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. victoy
2012.12.22. 08:55
Egy kis kiadó ezt nem teheti meg...Érdekes a nagyok meg megtehetik.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. MastR
2012.12.22. 15:51
Nem tudom ti mit csináltok, én mielőtt megvettem, felmentem a hivatalos oldalra, ott elolvastam hogy ez csak egy alfa verzió, meg is vettem kb negyed áron (a kész játékokhoz képest). Minden szépen le volt írva, hogy mi miért mennyi, és hogy a játékban mi lesz ha egyszer kész lesz. A supporttal minden rendben, aki cheatel az kapja a bant könyörtelenül, nagyon sűrűn jönnek ki hozzá a javítások is. Nem értem hogy mi itt a probléma. Vagy sokan látták steamen hogy új játék és rányomtak a buy-ra automatikusan mert azt hitték hogy need for speed vagy call of duty?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. hympyke
2012.12.22. 20:51
Jah, gondolom az amerikaiak hisztiznek mert már olvasni sem tudnak. Sok a csaló, rúgják is ki az összeset én azt mondom. A spawn idő 1 óra, de mivel mindent buksz halálkor így teljesen mindegy hogy mennyi. Asszem 5 kari lehet a poolban, na most aki 5x meghal 1 órán belül és nincs még lejárt spawnidejű karaktere az szerintem inkább ne is lépjen be.
Kevés játékos, hát én örülök ha minél kevesebb van mert mindig azok ölnek meg... az életbe be nem lépnék majdnem teli 100 fős szerverre.
A szerverbérlés coming soon, 15 dollár körül lesz tudomásom szerint egy kisebb létszámú. Szerintem még bőven van potenciál a gémben.

Nézegettem a DayZ modot is, az se áll jobban semmivel bugügyileg. Állítólag majd része lesz egy hivatalos patchnek is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. sanyix
2012.12.31. 18:56
most komolyan. Oroszoktól mint vártak?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Tapir_606
2013.01.05. 14:26
ahogy nézem a botrány főleg a steames tájékoztatáson (vagy inkább annak hiányán) áll, lerí a játékról, hogy teljesen kezdetleges, és a honlap valóban tájékoztat erről
az 1 óra spawn tök fair, kerüld a konfliktust, vagy öld meg te őt
ezt a játékot teljes korában kell majd megítélni, nem alfa/bétában, mert ez az alapötlet zseniális
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!