iPon Hírek

A THQ maradékainak sorsa

Dátum | 2013. 02. 14.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A csődbe ment THQ játéklicencek nagy része új tulajdonosra talált az árverésen, de maradt még néhány gazdátlan játék, melyeknek úgy tűnik rendeződik, vagy rendeződni fog a sorsa. A WWE széria licencét a Rockstar anyavállalata, a Take-Two szerezte meg. A pankrációs játékokat továbbra is az a japán fejlesztőcsapat, a Yuke's fogja készíteni, amely már 2000 óta dolgozik rajtuk. A Take-Twohoz került néhány ex-THQ munkatárs is, akik ezen a sorozaton dolgoztak. A THQ a csődbemenetele előtt 45 millió dollárral tartozott a WWE-nek, erre jött még az éves jogdíj (7,5 millió dollár), amelyről a szerződést 2017-ig írták alá. A THQ a Yuke's-nek is több millió dollárral tartozott. A WWE sorozat jogainak átadása ezeknek a követeléseknek a mértékét nagyban csökkentik. A széria legutóbbi játéka, a WWE '13 tavaly novemberben jelent meg, a fentiek alapján biztosak lehetünk benne, hogy az idei rész is elkészül és időben megérkezik.

A másik hányatott sorsú játék, a multiplayer lövöldözős darab, a Nexuiz, amelyet az Illfonic és a THQ Partners fejlesztett. Az árverésen a Partners nem került eladásra. Az Illfonic elnöke, Chuck Brungardt elmondta, hogy a THQ csődjével érdekes helyzetbe kerültek, az eredeti licencmegállapodást ugyanis a THQ Partnersen keresztül kötötték a kiadóval. Abban szerepelt egy olyan rész, hogy egy bizonyos ideig a THQ-nak joga van arra, hogy ő legyen a játék kizárólagos kiadója. Az Illfonic most megpróbálja kideríteni, hogy mindez mit is jelent, egyelőre információkra várnak az üggyel foglalkozó kontaktjaiktól. Brungardt szerint kb. még egy hónapba telik, mire kiderülhet, hogy mi lesz a Nexuiz sorsa. De mi lesz a THQ örökség részét képező Darksiders sorozattal? Jason Rubin, a THQ legutóbbi, és egyben legutolsó elnöke elmondta, hogy az árverés után megmaradt vagyont egy másik eljárás keretein belül fogják értékesíteni.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

4. krisztian9...
2013.02.14. 15:06
Szegény darksiders, nem mondom a második rész nekem kevésbé jött be mint az első de ettől függetlenül vártam a következőeket, főleg tudva, hogy az egyik lovas egy csaj Remélem lesz belőle valami...valakinél
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. meszes
2013.02.14. 15:07
Valaki esetleg tud infot mondani a Company of Heroes 2 ről, hogy mikor lesz a megjelenés?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Shinjiii
2013.02.14. 15:29
Március 31-et ír a wiki... aztán, hogy ez mennyiben valós ebben a helyzetben...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Trevize198...
2013.02.14. 17:02
A Red Faction sorozat kinek a kezében van most?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!