iPon Hírek

A többieké mellett az MSI alaplapjai is drágulnak

Dátum | 2011. 03. 10.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

Korábban már olvashattunk olyan híreket, amelyek azt állították, hogy az alaplapok ára rövidesen emelkedésnek indul, ugyanis a gyártók a termékek elkészítéséhez szükséges nyersanyagokat a korábbinál drágábban tudják beszerezni és a gyárak működési költségei is emelkedtek, így a piac szereplői nem tudnak mást tenni, árat kell emelniük, ha talpon akarnak maradni.

A DigiTimes forrásai szerint a fentiek miatt az ASUS és a Gigabyte termékeinek ára már február folyamán növekedett, így ez az áremelés hamarosan a kiskereskedelmi forgalomban is éreztetni fogja a hatását, ahogy elfogynak a korábban kedvezőbb áron beszerzett raktárkészletek. Az MSI a  hírek szerint szintén 5-10% közötti áremelésre készül, ami rövidesen érezhető lesz a forgalomban lévő alaplapok ajánlott végfelhasználói áraiban is.

Drágulnak az MSI alaplapjai is.
Az alaplap piacot az Intel hatos sorozatú lapkakészleteinek hibája egy kissé megviselte, de a gyártó már hetek óta elkészítette a lapkakészletek javított, B3-as revízióval rendelkező változatait, amelyeket a vállalat partnerei nem sokkal ezután meg is kaptak. Az elmúlt hét folyamán szinte mindegyik neves gyártó bejelentette, hogy megindult a javított hatos sorozatú alaplapok gyártása, így a friss termékek rövidesen elérhetőek lesznek kereskedelmi forgalomban is. Az egyes cégek figyelemfelkeltő piktogramokkal jelölik a hibátlan, B3-as revíziójú lapkakészlettel ellátott alaplapokat és noteszgépeket, így ezeket a jelöléseket az adott termék dobozán mindenképpen érdemes lesz keresni. Az alaplapok egyébként eleinte csak korlátozott mennyiségben lesznek elérhetőek, de ahogy maximális mértékben beindul a termelés és feltöltődnek a raktárkészletek, egyre zökkenőmentesebb lesz az ellátás.

A piac szereplői jelenleg úgy vélik, hogy a hónap végétől, de legkésőbb a következő hónap elejétől ismét nagyobb mennyiségben elérhetőek lesznek a hatos sorozatú lapkakészletek köré épülő termékek. Ezzel együtt a hibás alaplapok és komplett konfigurációk cseréje is rövidesen megindulhat.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

6. markangabo...
2011.03.10. 13:22
Futás deszkát venni amig nem késő!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. jozsefm
2011.03.10. 13:41
Egy ideje lógott a levegőben, látványosan csökkent szinte minden gyártó választéka is.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. CyDon
2011.03.10. 15:42
ez mekkora kamu
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. Ipadnak
2011.03.11. 07:54
Kamu? Áremelés mindig volt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. jozsefm
2011.03.11. 08:17
Sajnos.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. mtrx220
2011.03.13. 09:43
úgy gondolom a cikk is kicsit össze van vegyitve. elsőre én is úgy asszociáltam hogy csak a Sandy alaplapok fognak drágulni.
mert ugye most aktuális a Sandy fiaskó, de a cikk alapján úgy is lehet érteni hogy minden alaplap drágul.
Sandyre levetitve inkább árat kéne csökkenteni szerintem ha többet akarnak eladni, nem emelni. Vagy nem annyit emelni, hanem csak egy kicsit.
Mert arról volt szó, buktak egy rakás lóvét a sata vezérlő miatt.
OK, de ki fizeti azt ki? Mert valaki ki fogja.
Itt a válasz: a vevők fizessék meg, olyan nincs hogy a gyártó nyelje be.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!