iPon Hírek

A tökéletlen Storm segíti a spamek küldőit

Dátum | 2007. 02. 20.
Szerző | Borisnyikova
Csoport | HÁLÓZAT

A spam-ellenes oldalakat ellepik a spamek!

Január közepén a tőzsdei csalás ellenes nyomozással foglalkozó StockPatrol huszonnégy órára eltűnt az internetről, miután webes kérések hatalmas áradata zúdult rá ezernyi különböző internetes forrásból.

A támadás azután érte a céget, hogy az oldal egy sor nyomozással kapcsolatos beszámolót tett közzé, amelyben elítélte a spam-hadjáratokat. Nem kevesebb, mint három ún. botnet – internetes bűnszövetkezet – vette célba a StockPatrol-t, valamint egy másik spam-ellenes oldalt, illetve még legalább öt olyan szervert, amely egy másik vírussal Warezov-val foglalkozott – áll egy múlt héten közzéadott elemzésben.


„A StockPatrol.com egy olyan cyber-támadás áldozatává vált, amely egyértelműen azt célozta meg, hogy ellehetetlenítse az oldalt és elérhetetlenné tegye jelentéseinket." – állt a január 17-i jelentésben.

A támadást egyetlen program vezényelte le, amelyet direkt ebből a célból fejlesztettek ki. Ez a szoftver a Storm Worm, amely január 19-én jelent meg és a csatolt fájlok megnyitására csábította a felhasználókat méghozzá olyan szövegekkel a tárgymezőben, amelyek friss, például európai orkán erejű viharokkal kapcsolatos hírekre utaltak.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.02.20. 18:09
A spam-ellenes oldalakat ellepik a ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!