iPon Hírek

A Toshiba veszi át a Fujitsu HDD-üzletágát

Dátum | 2009. 02. 18.
Szerző | Gabriel
Csoport | ADATTÁROLÁS

Közhírré tette a Fujitsu, hogy megállapodtak a Toshibával, így amit korábban csak sejteni lehetett, az immár bizonyságot nyert: a Fujitsu kiszáll a merevlemez-piacról, lévén ezirányú érdekeltségeit a Toshiba veszi át.


Az átvétel viszonylag egyszerűen fog lezajlani: a Toshiba kiszervezi a tárhely-ügymeneteit egy különálló cégbe, amit aztán a Toshiba 80%-ig egyből felvásárol, míg a maradék 20% kicsit később kerül majd csak a tulajdonukba.

A döntés hátterében elvileg az állt, hogy a Fujitsu ebben a részlegében akár 112 millió dolláros veszteségre is számíthatott. Bár a szerződést rövidesen aláírással is hitelesítik és véglegesítik, a tényleges átvételre majd csak a Toshiba következő költségvetési évének kezdetekor, április elején kerül sor.

A Toshiba a maga részéről a megállapodást különösen hasznosnak értékeli, mivel így jelentősen megerősítheti a pozícióját a kisebb merevlemezek (így például a laptopokhoz és hordozható médialejátszókhoz szántak) piacán, valamint egyben lehetőséget is ad számukra a szerverekhez és más üzleti osztályú gépekhez szánt hibrid flash-HDD-kkel, valamint a tiszta SSD-kkel való kísérletezésre is.

Ezzel együtt természetesen erőteljesebb konkurrenciát is jelenthetnek a közeljövőben a Hitachi, a Seagate és a Western Digital számára is.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Svindler
2009.02.18. 13:11
VISSZA A HÍRHEZ
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!