iPon Hírek

A Trónok Harca szerzője elégedett az RPG-vel

Dátum | 2012. 05. 12.
Szerző | Morte
Csoport | JÁTÉK

A hamarosan megjelenő Game of Thrones RPG nem az első G.R. R. Martin világában játszódó darabja a Cyanide stúdiónak, tavaly jelent meg a GoT: Genesis címmel stratégiai játékuk, amelyről sajnos nem mondható el, hogy kiemelkedő alkotás lenne. De mi a helyzet a RPG-vel?

Mit keres a szerző a játékban?
Egy interjúban a könyvsorozat íróját, George R. R. Martint kérdezték a játékról, amelynek készítésében ő is közreműködött. "Az egész játékot a Cyanide írta, beleértve a sztorit és a párbeszédeket is, de kreatívan több ponton is közreműködtem a folyamatban." Martin gondoskodott arról is, hogy az események illeszkedjenek a világába. A történések párhuzamosan futnak a könyvekben találhatóakkal, így a fő szempont az volt, hogy a játék ezeket ne változtassa meg. Az eredeti mellett futó történet ugyanakkor nagy szabadságot jelentett az íróknak és fog a játékosnak is, hiszen a játékmenet így nem lett annyira kötött, mintha magát a könyvet dolgozták volna fel. "Ha jól eltalálod a dolgok ízét, az emberek úgy érzik majd, hogy abban a világban járnak, amit megalkottál, még akkor is, ha a történet nem ugyanaz, mint amiről a könyvek szólnak."


A Song of Ice and Fire világa a legapróbb részletekig kidolgozott mind a könyvekben, mind a filmsorozatban, és ugyanez az aprólékosság jellemző a játékra is. Martin adott nevet a városoknak és a karaktereknek, gondoskodott róla, hogy Westeros lovagjai a törvény szerint cselekedjenek, és a tájak, tárgyak és szereplők külsejére is odafigyelt.

A Game of Thrones rajongótábora igen szigorú, így a játékkal kapcsolatos elvárások is nagyok. Martin nem aggódik túlságosan emiatt. "Az aggodalom túl erős kifejezés. Persze, szeretném ha a rajongóknak tetszene. A Cyanide-osok kemény munkájának és szenvedélyének eredménye ez a játék. Olyasmi persze nem létezik, ami mindenkinek tetszene, így nem is engedhetjük, hogy ilyesmi befolyásolja a munkánkat. A játék nem fog mindenkinek tetszeni. Legjobb tudásod szerint elvégzed a munkát, aztán reménykedsz, hogy a világ reagál erre. Kipróbáltam a Cyanide alkotását, és elégedett vagyok vele, remélem a rajongók közül is soknak tetszeni fog."

Kapcsolódó cikkeink:
Trónok Harca RPG részletek
Game of Thrones RPG új előzetes és képek
Game of Thrones harcrendszer előzetes

 

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

9. Emberfej
2012.05.12. 10:38
Grafikája nem a legjobb, de minden esély megvan egy olyan történetre hogy ez senkit sem fog zavarni.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. Asagrim
2012.05.12. 12:14
Az hogy áldását adta rá, meg elégedett, még nem garancia arra hogy valóban jó játék lesz. Egy 64 éves íróról van szó, aki nem hiszem hogy követi a mainstream cRPG - játékosok által kedvelt - trendjeit, illetve megoldásait. Viszont ez nem feltétlenül rossz dolog, mert a felügyelete által garanciát kapunk arra, hogy a játékvilág maximálisan alkalmazkodik az általa teremtett fantasy világhoz, játékrendszer ide vagy oda.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. Emberfej
2012.05.12. 12:27
Nem feltétlenül hátrány ha egy játék nem követi a trendeket.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Zack( ro)
2012.05.12. 21:32
A sorozat nagyon jo volt.
Remelem a jatek is pontosan olyan lesz.
Mar varom, hogy megfilmesitsek a kovetkezo konyvet.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Vestrum
2012.05.13. 12:40
A sorozat még mindig nagyon jó, ugyanis nincs még vége...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. dfsz34
2012.05.13. 20:37
Jó egézsésget az írónak mert nagy feladat előtt áll, még két részt meg kell írnia a sorozatból és már nem fiatal ember.
A miheztartás végett tegyük hozzá, hogy 6 évig készült az egyik könyv, igaz állítólag most már kicsit gyorsabban halad, remélem, hogy nem 10-12 év múlva olvashatom csak el az utolsó részt.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. DogTheDog
2012.05.14. 14:29
Vajon a szerzo jatszott-e mar mas RPG-vel,vagy ez volt az elso?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2012.05.16. 12:35
Sztem ezzel se
Mondta neki manager h bólintson.. bólintott
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Asagrim
2012.05.19. 10:25
Sajnos beigazolódott, förtelmesen szar játék. Nem is mondok példát mert a-tól z-ig szar az egész úgy ahogy van.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!