iPon Hírek

A Twitterért verseng a Microsoft és a Google

Dátum | 2010. 04. 15.
Szerző | Gabriel
Csoport | IT VILÁG

Érdekes módon nem csak hogy egyszerre állapodott meg a Google és a Microsoft a Twitterrel még tavaly októberben arról, hogy hozzáférhessenek a tartalmaikhoz és kereshetővé tegyék azok, most szintén szinte egyszerre jelentették be azt is, hogy elkészültek a munkával.

Tweet-keresés Microsoft-módra.
A Microsoft ugyan már tavaly novemberben beüzemelt egy bétateszt-oldalt, ám ez csak most ért célegyenesbe, és most kezdtek felbukkanni a tweetek is a Bing rendes keresési találatai között - bár egyelőre még mindig csak egy válogatott közönség számára, a szélesebb nyilvánosságnak valamennyit még mindig várnia kell (az USA-belieknek nem túl sokat, de hogy világszerte mikor aktiválják, arra egyelőre még becslést sem adtak).

Tweet-keresés Google-módra.
A Google ennél valamivel nagyobb fába vágta a fejszéjét - ők ugyanis a Twitter archívumát is célba vették, hogy a régi tweeteket is kereshetővé tegyék. Egyelőre ugyan még csak idén február 11-ig lehet "visszamenni vele az időben", de szándékukban áll ezt a keretet rövidesen kitolni egészen 2006 március 21-éig. A legfrissebb tweetek már most is kereshetőek (a képen is látható, a Show options-szel előhívható baloldali menü Updates menüpontjával), az archívumkeresés pedig elvileg még a héten nyilvánossá válik.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. felziusz
2010.04.15. 13:40
idő kédése és felvásárolják a twittert is... és televágják reklámmal mint a youtube.ot
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. prohlep
2010.04.15. 14:20
Twitter-en csipogo emberek ezentul legalisan is megfigyeltek lesznek.

Regi vilag ugynoki szintu megfigyelese ehhez kepest semmiseg.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. RCAy1ZSpT5
2010.04.15. 16:33
Felziusz: Reklamokrlo nemreg volt szo hogy kerulni fognak ra hamarosan.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. OKalman
2010.04.15. 17:29
prohlep és az összes többi ilyen "értelmes": nem unjátok még ezt a "jajj meg fognak figyelni" faszságot? Már elnézést, hogy így fejezem ki magam, de leginkább az veri ki nálam a biztosítékot, hogy elég egyértelmű, hogy csak akkor nem tudják visszafejteni egy emberről, hogy mit csinál a neten és kicsoda, ha nincs rajta. Ezzel az erővel légyszi anyázd a PHP-t is mert olyan függvények és változók vannak benne amik lehetővé teszik a megfigyelést és még sorolhatnám azokat az oldalakat és eszközöket amiknek segítségével bármit megtudhatnak rólatok a neten keresztül, de ti "nagyokosok" csak féljetek a Google-től és a Microsofttól. Tök jó lesz nektek.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. arkman felzi...
2010.04.15. 17:57
Hol van reklám a Youtubeon?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. OKalman
2010.04.15. 19:24
arkman!
Pl.:itt: http://www.youtube.com/watch?v=EloC2nIp3qA
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. CarKiller OKalm...
2010.04.15. 19:34
Azta.. Hol? Ha a vidire gondolsz jó poén de ha van is valahol igazi akkor adblock plus
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!