iPon Hírek

A valóban jó játék

Dátum | 2007. 01. 31.
Szerző | aruboczki
Csoport | EGYÉB

Az ausztrál Interactive Entertainment Association of Australia (IEAA) legújabb tanulmánya szerint még mindig helytálló az az állítás, hogy általában fiatal férfiak lesznek a videojátékok rabjai, tekintve, hogy a megszállott játékosok 59%-ára valóban illik a leírás. A felmérés során 1606 ausztrál háztartás szokásait vizsgálta, és kiderült, hogy a játékos kedvű felhasználók átlagéletkora 28 év. Két évvel ezelőtt ugyanez még csak 24 év volt.

2005-ben több mint 12,5 millió, többnyire G (mindekinek ajánlott) vagy PG (szülői felügyelettel ajánlott) kategóriába sorolható számítógépes játékot adtak el Ausztráliában. Az IEAA szerint a két kategória együttesen az eladott játékok 70%-át teszi ki. A legnépszerűbbnek a stratégiai játékok bizonyultak, a vásárlók 34%-a ezeket választotta.


Azonban, a megkérdezettek 62%-a szerint a játékok különböző besorolása nem befolyásolja, hogy megveszik-e a játékot vagy sem. Ez a háztartások esetében is igaz. A szülők 20%-a nem tudott különbséget tenni az M (felnőttel együtt) és az MA (csak felnőtteknek) játékok között.

A 2006-os felmérés szerint az ausztrál háztartások 79%-ban megtalálható valamilyen játékra alkalmas eszköz, ami 2005-höz képest 3%-os növekedést jelent. A leggyakrabban ez az eszköz a számítógép, amit a megkérdezettek 95%-a használ játék célra. Második helyen a konzolok állnak 59%-kal, harmadik helyen pedig a hordozható eszközök 19%-kal.

Bár játékos kedvű gyengébbik nem aránya 41%-ra nőtt, ez a népesség tekintetében még mindig nagyon alacsonynak mondható. Az IEAA szerint a nők jelentik a játékpiac leggyorsabban növekvő szegmensét, bár ezt kizárólag a női felhasználók számának növekedésére alapozzák, nem pedig a mindkét nem vásárlási szokásait elemző tanulmányra.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.01.31. 12:53
vissza a hírhez

A videojátékok piacán továbbra is a férfi vásárlók dominálnak, azonban a gyengébbik nem, a család, és idősebb korosztály egyre több képviselője válik játékrajongóvá – ez ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!