iPon Hírek

A válság miatt leáll néhány félvezető gyár

Dátum | 2008. 12. 17.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | IT VILÁG

A jelenlegi piaci helyzet a gazdaság legtöbb területét kedvezőtlenül érinti, nem kivétel ez alól az elektronikai szektor sem. A SanDisk és a Toshiba a kedvezőtlen pénzügyi helyzetre nem túl meglepő, logikus intézkedésekkel reagál: a vállalatok ideiglenes gyárleállítások segítségével próbálják átvészelni az elkövetkező időszakot. A gyárleállás főkét a Flash memóriachipek piacát érinti, ugyanis a szóban forgó üzemekben ilyen termékeket készítenek a vállalatok.


A Japánban elhelyezkedő üzemek közül a SanDisk és a Toshiba közös memóriagyártó üzemei, azaz a 300 mm-es gyártósorokkal dolgozó Fab 3-as és Fab 4-es gyárak - amelyek egyébként Yokkaichi-ben találhatóak - , nem kevesebb, mint 13 napra állnak le december 31-e és január 12-e között, majd az időszak letelte után a jelenlegi kapacitás 70%-án fognak üzemelni a gyárak.

A Toshiba önállóan is hoz megszorító intézkedéseket: a források szerint a 200 mm-es gyártósorral dolgozó Fab 1-es és Fab 2-es gyárakban, amelyek szintén Yokkaihi-ben találhatóak, négy napos szünetet fognak tartani december 31-e és január 3-a között. További szigorítás, hogy a Toshiba üzemeiben leáll a SoC (System-on-chip), a CMOS képszenzorok, valamint a táp- és jel IC-k termelése, az ütemterv pedig a következő: az Oita gyárban december 24-e és január 14-e, a Kitakyushu üzemben december 25-e és január 18-a, míg a Himeji gyárban december 20-a és január 6-a között áll le néhány napra a termelés.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások