iPon Hírek

A vártnál hamarabb érkezik a HTC csúcsmodellje

Dátum | 2016. 03. 24.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

A HTC némi lemaradásban van a zászlóshajójával a konkurenciához képest, hiszen mostanra az LG bemutatta a G5-öt, a Samsung pedig útnak indította a Galaxy S7 és S7 Edge párost; de nem kell már sokat várni a tajvaniak csúcsgépére sem. A készülék nevét sem tudjuk jelenleg pontosan, de azt már igen, hogy mikor fog a kamerák kereszttüzébe állni, és ez a legfontosabb jelenleg.
Az újdonságról az a hír járta még néhány napja is, hogy április 19-én fog színpadra állni, ám a HTC hivatalos közleményben adta hírül, hogy a készülék nagy napja április 12-én jön el. A tajvani alakulat kiküldte a meghívókat a médiának, mely szerint világszerte három különböző helyen, valamint a HTC hivatalos honlapján lehet majd élőben figyelemmel kísérni a nagyszabású rendezvényt. A One termékvonal új feje New Yorkban, Londonban és persze Tajpejben áll majd a kamerák kereszttüzébe. Az események mindenhol ugyanakkor lesznek láthatóak, ami azt jelenti, hogy New Yorkban reggel nyolckor, Londonban délután 1 órakor, Tajpejben pedig este 8 órakor kerül bemutatásra a szerkezet. Magyarországon délután 2 óráról beszélhetünk. A meghívó a korábban közétett videó hangulatát idézi, és ez olvasható rajta: „we admit it. we are obsessed.. but in a good way”, ami pedig annyit tesz, hogy „bevalljuk. megszállottak vagyunk... de jó értelemben véve” – és az iroda lámpái a videó óta szüntelenül világítanak.
No de mi is fog érkezni fent említett napon? Erre a kérdésre könnyű a válasz, vagy talán annyira mégsem? Igazából egyáltalán nem biztos, hogy a HTC megtartja az „M” betűjelzést, ugyanis Evan Blass egyik kiszivárogtatott információja arra utalt, hogy az új csúcsgép egyszerűen csak One 10-ként kerül majd bevetésre. Egyelőre úgy tűnik, hogy a szerkezet minden eddiginél jobban koncentrál majd a főkamerára, ami a hírek szerint kiváló képminőséget fog produkálni, 12 megapixeles szenzor adja az egység alapját és optikai képstabilizátornak sem lesz híján. A telefon állítólag egy AMOLED megjelenítővel karöltve érkezhet, ami 5,1 hüvelykes átlóval bírhat. A HTC természetesen a Qualcomm Snapdragon 820 lapkával alkothatja meg az újdonságot, amihez 4 GB-nyi rendszermemória, illetve 32 GB (de több kivitel is jöhet) bővíthető tárhely kapcsolódhat. A fém burkolaton pedig szinte biztos, hogy egy C-típusú USB csatlakozó lesz már jelen. A gyártó vélhetően még több információmorzsát fog elhinteni a következő napokban, hetekben, amelyek a #powerof10 hashtag kíséretében jelennek majd meg a közösségi platformokon.
A vállalat hosszú évek óta lejtmenetben van, az utóbbi időszakban pedig különösen rosszul ment a sorsa, így mindenképpen jól jönne neki, ha a One széria új tagja jóval sikeresebbé válna, mint a korábbi zászlóshajók. Ehhez viszont radikális lépésekre lenne szükség, de pillanatnyilag úgy fest, hogy talán még ez sem lenne elég. Hogy miért? Nos, bármerre is lép a HTC, erősek a versenytársak. A Samsung egy közel tökéletesre csiszolt okostelefonnal, illetve okostelefonokkal rukkolt elő az MWC-n, az LG kalap alá hozott egy igazán innovatívnak ígérkező moduláris konstrukciót, a Xiaomi pedig egészen durva ár-érték mutatóval bíró eszközt húzott elő a tarsolyából a Mi 5-tel. És még hátra van a Huawei a P9 termékvonallal (április 6-án várható a debütálás). Ezek a mobilok széles piacot fognak lefedni előre láthatólag egy különleges kamerarendszerrel és remek dizájnnal versenyképes árakkal. Ha a HTC nem lép ki a komfortzónájából, és a One M9-hez hasonló konfigurációt húz elő változatlan árazással, akkor bizony nem sok jót jósolhatunk.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

10. Smooth44
2016.03.24. 08:25
Nekem ez a készülék egy elég nagy csalódás volt. De hát nem vagyunk egyformák.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
9. iponsanyi
2016.03.24. 10:25
Nekem is csalódás, a design mindenképp..
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
8. rfj1989
2016.03.24. 10:49
Végre eltűnt a hely foglaló HTC logó az előlapról!!! Évek óta várom már ezt a lépést... Nekem bejön a formatervezése, minimalista és szép! Hajrá HTC, remélem kicsit erőre kapnak ismét.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
7. ncc1701
2016.03.24. 11:37
Ios mégsem futhat rajta.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. ncc1701 rfj19...
2016.03.24. 11:38
Majd a htc huszárok jól lehurrognak, h a fekete haszontalan csík a bummsound miatt volt, vmint a htc dizájn végett.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. Samanoske Smoot...
2016.03.24. 16:17
Ki se jött de neked már csalódás?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. Samanoske
2016.03.24. 16:20
Nem az,mert 100x jobban optimalizált egy htc droid mint más.
Mégis mi fusson rajta winfos?ios nem futhat.
De azok se jobbak,zárt vackok,csak a baj van velük és nem is újulnak annyira mint egy droid.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. ncc1701 Saman...
2016.03.24. 20:12
Kevered a cyanogenmod rommal a jól optimalizáltságot, pubi.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. Lightcomma...
2016.03.24. 20:30
Ha kidobják a Boumsoundot mi marad a HTCnél? Ebbe meg az anyaghasználatban volt mindig is a legjobb, úgy érzem most verték be az utolsó szöget a koporsóba.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. ncc1701 Light...
2016.03.25. 10:45
Már egy ideje szorgosan ütlegelik az utolsó szögeiket. Csodálom, h még nem dőltek be, amekkora hibákat vétettek. Régen jók voltak.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!