iPon Hírek

A vártnál is többet fizethetnek a távközlési cégek

Dátum | 2010. 10. 18.
Szerző | napi.hu
Csoport | IT VILÁG

Szinte bizonyos, hogy elmaradnak a honi távközlési fejlesztések: jövőre alig fog növekedni a mobil széles sávú lefedettség, s csaknem bizonyos, hogy 2012-ben sem indul negyedik generációs mobilinternet-hálózat. A vezetékes oldalon az optikai, valamint következő generációs hálózatok fejlesztése szenvedhet késedelmet – mondták a Népszabadságnak az ágazati elemzők miután kiderült, a szektorban tevékenykedő cégek ötmilliárd forint árbevétel fölötti részének 6,5 százalékát kell válságadóként befizetniük.

Kivétel nélkül arra figyelmeztettek az elemzők, hogy a válságadó tervezete egyetlen elem csak, ma még nem tudható, milyen más háttér-megállapodások előzték meg az adó bevezetését. A cégek ugyanis kaphatnak olyan kedvezményeket is, melyek előnyét hosszú távon érezhetik.

A lap számításai szerint a Magyar Telekomra 40 milliárd, a Telenorra 11-12, a Vodafone-ra 7, a UPC-re pedig 4 milliárd forintos adó jut idén.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Hadzsek
2010.10.18. 15:45
igaz nehogy már az osztalék csökkenjen .... ahelyett h több vevőt szereznének maguknak azzal h fejlesztik az optika hálózatot (bár nem olcsó de aki már ilyet igényel az nem upc korlátos[p2p] netet akar és meg is fizetné) lehet h nem 1 hónap alatt hozná vissza az árát de nemhiszem h kihasználatlan maradna
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!