iPon Hírek

A vártnál olcsóbb lett a 200 GB-os SanDisk microSD kártya

Dátum | 2015. 06. 30.
Szerző | DemonDani
Csoport | FŐ EGYSÉG

Megjelent a SanDisk óriási tárkapacitással szolgáló memóriakártyája. A SanDisk Ultra termékcsalád tagjaként került a boltokba, és érdekes módon jóval kedvezőbb áron lehet hozzájutni, mint amennyiért a Mobile World Congressen beharangozta a vállalat. Az ajánlott fogyasztói ára anno 400 dollárban lett megállapítva, most azonban az Amazon kínálatában éppen negyven százalékkal olcsóbban, 240 dollárért bukkant fel. Gigabájtonként 1,2 dollárt kell tehát fizetni érte, szóval még ilyen formán is drágábbra jön ki, mint a szerényebb kapacitású társai, így elsősorban olyan vásárlók érdeklődését keltheti fel, akik valóban igénylik ezt a méretet, vagy a nagy sebességet.
A 200 GB-os kapacitással szolgáló memóriakártya jelenleg a legnagyobb kereskedelmi forgalomban megvásárolható microSD kártya. 90 MB/s-os adatátviteli sebességet kínál, a gyorsaságra pedig szükség is van, hiszen aki egy ilyen megoldást vásárol, az valószínűleg sokszor dolgozik nagyméretű fájlokkal. Percenként 1200 nagyfelbontású fotó mozgatható át rajta, és akkor sem fog zavarba jönni, ha igazán magas bitrátájú videókat rögzítenek rá. Az apróságra tíz év garanciát vállal a SanDisk, és nem véletlenül. Jöhet víz, szélsőséges hőmérsékleti viszony, erős mágnesesség, röntgensugárzás vagy rázós körülmény, az Ultra microSDXC UHS-I kártya bírni fogja a strapát. A vállalat elsősorban okostelefonokhoz és táblagépekhez ajánlja a prémiumkategóriás termékét, de a vásárlók között minden bizonnyal lesznek MILC fényképező és akciókamera tulajdonosok is. Persze nemcsak microSD formátumban lehet majd csatasorba állítani az egységet, ugyanis gyárilag mellékel hozzá a SanDisk egy SD kártya átalakítót is.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

7. Smooth44
2015.06.30. 10:22
Hasznos
Hülyegyereknek aki mindent letölt a mobiljára a 9gagről meg jutyúkról.

Actioncamezőknek/drónozóknak nem sok értelme... UHD-ra kevés a C10, pedig jól jöhet minden +GB (hogy ne kelljen menetközben cserélgetni). FullHD-ra elég a sebesség, de ott meg nem éri meg +80GB-ért ez az extrém árkülönbözet (3×annyiért 1,5×akkora tár) - egy 128GB-s is elég FHD-ban az akku végéig.

Persze, értem én, hogy ez inkább az innovációról szól, meg a f*szméregetés stb, és tényleg értékelendő, hogy már ekkora kapacitást képesek voltak belezsúfolni egy ilyen kis tokba, csak akkor nincs értelme az árról beszélni
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
6. Andrew7
2015.06.30. 10:55
Ilyen árért szerintem sem lesz népszerű termék. Bár mindig lesznek olyanok, akik +80GB-ért 3x árat fizetnek. Na ezek az abszolút laikusok.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
5. lajcsi1975
2015.06.30. 12:35
Tehát az első 2 hozzászólás alapján értelmetlen baromság?
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
4. axe
2015.06.30. 14:23
mar a cimet is elrontjak... evek ota egyre tobb hiba van lassan mar minden egyes cikkben, hirben.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
3. RealDreamQ
2015.06.30. 16:57
Ugyan miért is gondolkodnak sokan csakis a sz@ros telefonba ? más nem is használ memóriakártyákat ugye ? ami le sem kezelne ekkora memóriát szerintem ! Esetleg Fotósoknak , Videósoknak kemerákba , hogy minél több anyag ot tudjanak rögzíteni , ebben már van fantázia
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
2. piter
2015.07.01. 12:05
Errol most az jutott eszembe,hogy mikor kijott a PSP vettem hozza 1Gb-os produo kartyat.Mostani arfolyam melett valami 49ezer volt,akkoriban 28ezer.Es jo ha rafert 2 jatek.Nemsokara megjelenik az 512Gb-os.1400dollar.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!
1. Smooth44 RealD...
2015.07.01. 16:52
Olvasd újra a hozzászólásom

De leegyszerűsítem Neked.
Videósoknak: FHD-ra elég a sebesség, feleslges a kapacitás (ennyi pénzért inkább cserél kártyát, úgyse bír ennyit egy akkuval, azzal együtt meg nem gond a kártyát is cserélni, ha ilyen irreális az árdifi)
UHD-ra meg lassú ez a class10-es - pedig oda jól jönne a kapacitás, sőt, oda még talán meg is fizetnék az irreális árkülönbséget, csak ne kelljen a GoPro4Black-es drónnal leszállni.

Tehát ennek a terméknek, ilyen formán, ennyiért szerintem nem sok létjoga van ma a piacon.
Hangsúlyozom, IMHO!
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!