iPon Hírek

A vezetékek végnapjai

Dátum | 2007. 08. 02.
Szerző | Gabriel
Csoport | HÁLÓZAT

A Belkin nemrégiben állt elő két érdekes, a teljességgel vezeték nélkülivé váló jövőt beharangozó újdonsággal. Ezek egyike egy USB adapterpár, a másik pedig egy USB hub.

Az F5U035 jelzésű adapterpár egymással is tud kommunikálni, lehetővé téve így bármilyen PC-PC átvitelt, vagy egy USB hubbal is létesíthetnek kapcsolatot - de ugyanígy használhatóak bármilyen USB kábel helyettesítésére is megszabadíthatnak minket a "végtelen vezetékkupac" néven elhíresült problémakörtől.

Túl sok részletes információt a termékről még nem nagyon lehet tudni, lévén a bejelentés eléggé friss, de azt már sejteni lehet, hogy az ára várhatóan $179,99 lesz (kb. 33.300 Ft), és hogy a vezeték nélküli USB szabványra lettek hitelesítve, így kompatibilisek lesznek valamennyi újabb vezeték nélküli USB webkamerával, hangszóróval és meghajtóval. Ha tehát az a célunk, hogy 10 méteres körzeten belül megszabaduljunk minden USB-kábeltől, akkor érdemes fontolóra vennünk ezt a megoldást.

A cég másik ilyen jellegű újdonsága a vezeték nélküli USB hub. Ehhez négy perifériaeszközt csatlakoztathatunk, amelyeket aztán a 802.11n-es WiFi-szabványon tesz elérhetővé a router bármilyen erre alkalmas PC vagy laptop számára. Így tehát használhatunk bármit a külső meghajtóktól a nyomtatókig.

A hubhoz jár egy WLAN-USB-adapter is; erről már lehet tudni, hogy augusztustól válik elérhetővé, az ára pedig kereken $200-ra tehető (kb. 37.000 Ft).
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.08.02. 09:04
A Belkin nemrégiben állt elő két érdekes, a teljességgel vezeték nélkülivé váló jövőt beharangozó újdonsággal. Ezek egyike egy USB adapterpár, a másik pedig egy USB ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!