iPon Hírek

A VIA a saját chipszeteire koncentrál

Dátum | 2007. 07. 06.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A VIA és az Intel az 1333 MHz-es FSB használatát engedélyező megegyezése még nem lépett életbe, a chipszetgyártó már a jövővel kapcsolatos stratégiáit próbálja kialakítani. A VIA egyes piaci források szerint elhagyja a chipszet bizniszt, ám ez így természetesen nem igaz, egészen másról szól a történet.

A VIA eddig a harmadik fél számára készített chipszetek fejlesztésére helyezte a nagyobb hangsúlyt, a saját, C7-es processzorait támogató lapkakészletek a háttérben maradtak.


Ezzel a rutinnal készül szakítani a nagyvállalat, ugyanis a források szerint a jövőben inkább a saját chipszeteinek fejlesztésére koncentrál majd a gyártó. A folyamat már megindult, a VIA fokozatosan ugyan, de egyre kisebb fejlesztői munkát fektet a különböző gyártók chipszeteinek gyártásába. Ezzel együtt a VIA a multimédiás készülékek felé kezd terjeszkedni: a beágyazott készülékeket,  a vékony klienseket és az ipari számítógépeket fejleszti majd a vállalat nagyobb mennyiségben. Természetesen az ultra-mobil eszközökre, a set-top boxokra, LCD televíziókra és az autóban használatos elektronikai termékekre is nagyobb figyelem helyeződik majd. A multimédiás eszközök manapság rendkívül keresettek, így ebben a szegmensben nagyobb lehetőségeket lát a VIA Technologies.

A VIA egyelőre nem kívánta kommentálni az értesüléseket, amelyek a vállalat távolabbi terveit taglalják. A cég kiemelte, hogy az Intellel kötött megállapodása, amelynek keretein belül Intel processzorokkal kompatibilis chipszetek fejlesztését vállalja a VIA, 2008. április 7-ig érvényben marad, így a gyártó egészen biztosan jelen lesz a piacon a harmadik félnek készített chipszetek tekintetében.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. amazing
2007.07.06. 17:03
vissza a hírhez

A VIA és az Intel az 1333 MHz-es FSB használatát engedélyező megegyezése még nem lépett életbe, a chipszetgyártó már a jövővel kapcsolatos stratégiáit próbálja kialakítani. A VIA ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!