iPon Hírek

A VIA kilép a chipszet piacról

Dátum | 2008. 01. 07.
Szerző | J.o.k.e.r
Csoport | FŐ EGYSÉG

A VIA az elmúlt évek során főként olcsó lapkakészleteket gyártott AMD és Intel platformokhoz, ám a vállalat piaci részesedése a nagy gyártók miatt egyre szerényebbé vált: az Intel, az AMD/ATI és az NVIDIA egyaránt sokkal jobban állnak a piacon. A legfrissebb hírek szerint a VIA arra a döntésre jutott, hogy a processzor- és a chipszet divízióját összevonja, majd szépen lassan kivezeti az AMD és az Intel számára készített lapkakészleteit a piacról.

Mostantól csak a saját proceszoraihoz gyárt chipszetet a vállalat.
A kínai forrásból származó értesülés szerint a VIA és az Intel között korábban aláírt egyezmény, amelynek értelmében a VIA lapkakészleteket gyárthat az Intel processzoraihoz, hamarosan lejár. A VIA még most is tárgyalásokat folytat az Intellel, de a vélemények szerint, ha meg is újítják a megállapodást, a VIA akkor sem számíthat jelentősebb profitra a chipszetek gyártásából, ezzel is magyarázható a vállalat döntése.

A VIA ezért a jövőben a saját processzorainak és chipszeteinek gyártására helyezi a fő hangsúlyt, valamint nagyobb figyelmet fordít majd a kommunikációs és multimédia szegmensekre is, hiszen ezeken a területeken a profit tekintetében jobb eséllyel indulhat majd.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.03.07. 15:44
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!