iPon Hírek

A VIA legújabb x86-architektúrája

Dátum | 2008. 01. 25.
Szerző | Gabriel
Csoport | FŐ EGYSÉG

Közzétette a legújabb, Isaiah névre hallgató x86-os processzor-architektúrájának részleteit a VIA, amely az energiafogyasztás csökkentése (és ezáltal az akkumulátor-élettartamok növelése) mellett jelentősen megnöveli az asztali, a mobil és az ultra mobil PC-k teljesítményét és funkcionalitását egyaránt, miközben rendkívül kompakt rendszerek megtervezését és lehetővé teszi.

Az új architektúrát a cég amerikai székhelyű processzor-tervező leányvállalata, a Centaur Technology Inc. alkotta meg, egyesítve magában az x86-os processzortechnológia valamennyi legújabb vívmányát, köztük a rendkívüli 64-bites szuperskaláris mikroarchitektúrát, a csúcsteljesítményű multimédia-számítást és egy új virtuális gép-architektúrát. Az Isaiah-alapú termékek első generációja tű-kompatibilis lesz a VIA C7-es processzor-családdal, gondoskodva ekképpen a zökkenőmentes átállásról és a jelenleg is meglévő gépek egyszerű és problémamentes fejlesztéséről.

A VIA Isaiah architektúrát alkalmazó első processzorok 65 nm-es technológiát használnak majd a fokozott energiahatékonyság érdekében, ami az új áram- és hőszabályozási lehetőségekkel együtt garantálja majd a lehető legjobb wattonkénti teljesítmény-arányt, miközben jelentősen hozzájárul a kicsi, csendes és környezetbarát laptopok és hordozható eszközök, valamint asztali számítógépek és otthoni médiaközpontok piacának gyors növekedéséhez is.

Ismerve azonban az eddigi VIA CPU-k teljesítményét, ne számítsunk semmi világot rengetőre, ám remélhetőleg ebből is lesz passzív változat Eden alapú gépekbe.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. bszoke88
2009.03.07. 15:37
vissza a hírhez
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!