iPon Hírek

A Video-On-Demand piac hatalmas bővülése

Dátum | 2007. 12. 18.
Szerző | Freeman07
Csoport | IT VILÁG

A nézők nem igazán elégedettek a televízióműsorokkal, nem szeretik ha megmondják nekik mikor mit nézzenek. A Video-On-Demand (VOD) szolgáltatás azonban teljes szabadságot ad a nézőnek, és csupán a megtekintett műsorért kell fizetnie, ha kell.

A SNL Kagan vállalat szerint az Egyesült Államokban video-on-demand (VOD - video kérésre), pay-per-view (PPV - megtekintésenkénti fizetés) és near-video-on-demand (NVOD - majdnem video kérésre) jövedelem elérheti a 6 milliárd dolláros értéket 5 éven belül.Az piacelemző vállalat "Video-On-Demand: A Strategic and Economic Analysis" nevű tanulmányában a felhasználónkénti jövedelmet 5 dolláros havi mennyiségben határozza meg. Emellett a vállalat 2011-re azt jósolja, hogy a digitális kábel és telekommunikációs set-top boxok 110 millió darabot fognak kitenni.

Nem túl meglepően a legnagyobb jövedelem az új szolgáltatásban a felnőtt és a sportesemények hozhatják. Az SNL Kagan számításai szerint a VOD tartalmak 95 százaléka ingyenes lesz, a reklámozás pedig a tömeges piac számára fenntarthatóvá tenné a technológiát.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!