iPon Hírek

A világ egyik legjobb optikájával jön az LG V30

Dátum | 2017. 08. 11.
Szerző | DemonDani
Csoport | MOBILTELEFON

Az LG nagyon jól szerepel a mobilfotózásban, a vállalat tavalyi csúcsgépe, a V20 még most is bőven megállja a helyét az idei zászlóshajók körében, az LG G6 pedig annak ellenére, hogy nem kifejezetten erős hardveresen, sokakat meglepve, képes kiváló minőséget produkálni. Ezek fényében már alapjáraton is nagyon kíváncsiak lehetnek az emberek arra, hogy az LG V30 milyen kamerával kerül bevetésre, a vállalat pedig most még jobban felpaprikázta az érdeklődést, ugyanis elárult néhány igazán érdekes részletet az egységgel kapcsolatban.
Kiszivárgott kép
A hivatalos közleményében az LG is elmondta, hogy a vállalat okostelefonjainál régóta központi szerepet kapnak a kamerák. És a gyártó most minden idők legjobb duálkameráján dolgozik, amit a hamarosan bemutatásra kerülő LG V30 hoz majd el a vásárlók számára. A szóban forgó képalkotóról egyelőre nem minden részletet árult el az LG Mobile, csak egy kisebb, de annál izgalmasabb betekintést engedett a színfalak mögé. A vállalat elmondása alapján a V30 olyan innovatív megoldásokkal jön, amikkel képes lesz új szintre emelni a mobilfotózást. No, de nézzük is, hogy most mi derült ki hivatalosan erről a termékről.
Kiszivárgott kép
A világon elsőként az LG V30 kap olyan lencserendszert, ami F/1.6-os rekesznyílással szolgál. Az LG V20 az F/1.8-as optikájával tudott élvonalbeli teljesítményt produkálni, és a legjobbnak ilyen téren eddig a Samsung számított, aki már több olyan okostelefonos kamerát is készített, amelynek az apertúrája F/1.7 volt. Mit is jelent ez, miért jó a nagyobb rekesznyílás a felhasználóknak? Minél kisebb F-érték jellemzi egy fényképező lencserendszerét, annál több fényt tud befogadni; a fotózásnak pedig elengedhetetlen kelléke a fény. Minél több fény jut el a szenzorhoz, annál több részletet képes megörökíteni a kamera, illetve ha egy lencserendszer sok fényt tud befogadni, akkor kevesebb időt vesz igénybe az exponálás, tehát rövidebb lesz a záridő. Leegyszerűsítve a gyakorlatban: az LG V30 kamerájával jobb képeket lehet majd készíteni kézből, vaku nélkül, rosszabb fényviszonyoknál, nappal részletesebb eredménnyel szolgálhat, és kifejezetten jól szerepelhet gyorsan mozgó tárgyak, sportesemények megörökítésekor.
Állítólagos renderképen a V30 az LG G6 és a Galaxy Note8 között.
Az LG közleményében szereplő adatok alapján a V30 lencséje 25 százalékkal lesz képes több fényt juttatni a szenzorhoz azonos záridő mellett, mint az LG V20-é. Tehát az F/1.8-as optikánál ennyivel lesz jobb a világ első okostelefonba szerelt F/1.6-os lencséje. De mint kiderült, nem csak a nagyobb rekesznyílás segíti majd az LG új kameráját a fotózásban – és persze a videózásban. A dél-koreai szakemberek a megszokottól eltérően nem plasztikból készült lencsét alkalmaztak a kameránál, hanem kristálytiszta üveget, ennek köszönhetően pedig a színek reprodukálásában is kiemelkedően teljesít majd a készülék. A vállalat elmondása alapján az LG V30 kamerája olyan mértékű színhűség elérésére lesz képes, amire okostelefonba épített kameránál soha korábban nem volt példa. Ezeknek köszönhetően lesz az érkező csúcsgép az egyik legjobb fotózásra és videózásra alkalmas szerkezet a piacon.
Az LG V30 másodlagos kamerája ezúttal is széles látószögű lesz. Ez az egység az elődjénél 30 százalékkal alacsonyabb torzítást produkál majd a széleken, sarkakban, miközben remek nagylátószögű fotókat és videókat készít. Hol jöhet jól ez az egység? Főleg szűkösebb belső terekben lesz kézenfekvő a használata, de a csoportképek készítésénél is érdemes lehet próbára tenni, és persze olyankor is alkalmazható, ha valaki egy hatalmas tájat szeretne megörökíteni egyetlen gombnyomással. Az is kiderült, hogy 30 százalékkal kompaktabb lett az egész kameramodul, szóval könnyebben beépíthető. Valószínűleg vékonyabb lesz ennek köszönhetően a zászlóshajó, ám ezen a téren nem ment bele a részletekbe az LG. A kamerához tartozik majd infralézeres AF rásegítés, valamint a kettős képstabilizálás (optikai és elektronikus) sem hiányzik belőle.
Kiszivárgott kép
Zárásul pedig egy másik dologról is beszámolhatunk még az LG V30 kapcsán. Szintén hivatalos hír, hogy a dél-koreaiak megegyeztek az Immersionnel a levédett TouchSense technológia használatáról. A TouchSense az eddigieknél sokkal jobb haptikus visszajelzéssel szolgál majd az okostelefon használata közben, ami jelentősen hozzájárulhat a felhasználói élmény javításához is. Az Immersion fejlesztése olyan érzést nyújt majd a vállalatok szerint, mintha valóban gombokat nyomkodna a kijelző helyett az ember – bár ez meglehetősen túlzásnak hangzik. A TouchSense nemcsak a V30 esetében kerül majd bevetésre a megállapodás szerint, de ez lesz az első készülék, ahol találkozhatnak vele az LG vásárlói.
Kiszivárgott kép
A V30-ról szép lassan egyre több dolgot árul el a gyártó, pedig még három hét van a rajtig. Az LG Mobile esetében ez a marketingstratégia része, hiszen így hetekig folyamatosan terítéken van a csúcsmodell, pedig a bemutatója még azért bőven odébb van. A kamerával és az érintésérzékenységgel kapcsolatos újdonságokon túl korábban már beszámolhattunk arról, hogy 6 colos OLED panel dominál majd el az előlapon, az pedig szinte biztosra vehető, hogy a gép a Snapdragon 835 platformon alapszik.
Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. Busterftw
2017.08.11. 12:46
Ugy tunik vegre melto utod jon a G4 helyere.
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!