iPon Hírek

A világ első LCD képernyőpanelje a Samsungtól

Dátum | 2007. 07. 31.
Szerző | Gabriel
Csoport | MEGJELENÍTÉS

A Samsung megalkotta a világ első LCD képernyőpaneljét az új generációs DisplayPort videóinterfész felhasználásával. A DisplayPortot a VESA (Video Electronics Standards Association) is elismerte, így az hamarosan felválthatja a DVI-t, az LVDS-t, és végül a VGA-t is. A Samsung új, a mai interfészek átviteli sebességének kétszeresénél is többre képes LCD-je a jelenleg használatos két DVI (Digital Visual Interface) port helyett mindössze egyetlen DisplayPort interfészt igényel - ami már így is 10.8Gbps-el valósítja meg a grafikai adatátvitelt. Ilyen sebesség mellett pedig már a 2560x1600-as felbontás is lehetségessé válik - mindennemű színelmosódás nélkül. A Samsung a Genesis Microchip Inc.-el együttműködve, egy új, négysávos (2.7Gbps/sáv) interfész chip felhasználásával fejlesztette ki ezt az új, 30”-es paneljét.


Ez az interfésztechnológia 2560x1600 képpontnyi grafikai adatot - legfeljebb 10 bit színmélységgel vagy 1.07 milliárd színnel - képes feldolgozni, ami valóban nem kis teljesítmény: DVI chipből három, LVDS-ből pedig négy együttes munkája szükséges ahhoz, hogy megközelítsék ezt az értéket. A Samsung új LCD-je ezen felül rendelkezik a cég Super Patterned Vertical Alignment (S-PVA) folyadékkristály-technológiájával is, ami 180 fokos perfekt rálátást tesz lehetővé 300 nit fényességgel együtt. A panel tömeggyártásának beindítását 2008 második felére ütemezték be.

Új hozzászólás írásához előbb jelentkezz be!

Eddigi hozzászólások

1. papszi
2007.07.31. 09:59

A Samsung megalkotta a világ első LCD képernyőpaneljét az új generációs DisplayPort videóinterfész felhasználásával. A DisplayPortot a VESA (Video Electronics Standards Association) is ...
 
Válasz írásához előbb jelentkezz be!